Форум: Инсталиране на Linux
Тема: проблем с компютъра
Автор: cherna_prashka

Мнение от cherna_prashka пуснато на Юни 18 2006, 20:33
мога ли да инсталирам линукс без сд.
Тъи като сега съм с уин експи и тъпото ми си-ди не работи и въобще нищо не ми бачка и искам да мина на линукс и може ли някои да ми обясни дали може да се инсталира без сд и как? а сд-то ще го хвърля за кофата.мерси надявам се да ми отговорите че тея от дата.бг хич не ми отговарят мерси

Мнение от saejoh пуснато на Юни 18 2006, 21:50
Да, може.
Дистрибуции като SUSE и Debian доколкото ми е известно дават такава възможност. Трябва само да имаш интернет с прилична скорост.
Друг вариант е да си купиш ново CD-устройство, ако не ти се плаща за по-бърз интернет. :43;

Мнение от mcwolf пуснато на Юни 19 2006, 09:35
USB портовете поне работят ли ти - ако дъното ти позволява да се бутва от тях ще е най-лесно да инсталираш от там - иначе класическият начин - с дискетки (ма това ще си е играчка)
Мнение от phantomlord пуснато на Юни 19 2006, 20:05
Инсталирал съм SuSE без CD. Свалих имидж и го разархивирах на харда. Там има една директория, която съдържа имидж, който се записва на дискета и се стартира компютъра от нея. После се оказва пътя до директорията, където се съдържат необходимите файлове за инсталация на системата.
Сигурна ли си, че CD-то ти не работи? Winбоза може така да се е омазал, че дори да не ти показва CD-Roma, но той да си работи. Пробвала ли си да стартираш компютъра от него?Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums