Форум: Инсталиране на Linux
Тема: Проблем с Убунту 7.10
Автор: iNodE

Мнение от iNodE пуснато на Декември 24 2007, 14:19
Значи тръгвам да го инстал и по едно време ми излиза надпис "Компакдиска нее монтира и там още нещо пишеше" въпроса ми е как да го монтирам ?
Мнение от saejoh пуснато на Декември 24 2007, 15:06
Цитат:  (iNodE @ Декември 24 2007,14:19)

Значи тръгвам да го инстал и по едно време ми излиза надпис "Компакдиска нее монтира и там още нещо пишеше" въпроса ми е как да го монтирам ?

При така зададен въпрос тази "тема" трудно би добила продължение. Освен ако не и дадеш по-нататъшен тласък лично ти. Помисли какви подробности можеш да споделиш и пиши. Надявам се и останалите съфорумци да не се налага да ти вадят думи от устата с ченгел.
Другият вариант е да се отдадеш на предколедно и коледно настроение и след празниците отново да се върнеш на Линукс-проблематиката. Може да не си улучил момента... :)
И запомни, че "Проблем с Убунту 7.10" нямаш.
Весели празници!

Мнение от iNodE пуснато на Декември 24 2007, 16:37
Еми боотвам диска и давам инстал и ме пита на какъв език да е е аз си избирам там давам напред и изпиза търсене на хардуер нещо такоа и ми се появява "Вашия инсалационне компакдиск не може да бъде монтиран.Това вероятно означава че диска нее в устройството.Ако е така , моля постажете го и опитайте отново" е тва ми изписва


Мнение от vas пуснато на Януари 10 2008, 10:12
Какво по точно пише? Че не може да се монтира CD или не може да бъде разпознато CD устройство. Ако е второто пробвай с по стара версия на Убунту (това при положение, че машината ти е стара).
Мнение от nightpredator пуснато на Януари 20 2008, 12:37
и аз имам подобен проблем-след избор на език, клавиатура и т.н. стигам до сканиране на дисковете-диска ми е сата и е сцепен на четири, като съответно  С и D са на уина, останалото е свободна част. Форматирам си 30 гигабайта за руут с / и на още 2 гб давам swap. Инсталацията започва и като стигне 82% - "сканиране на огледалото"- зависва и CD-то спира да върти. Не дава никакво съобщение и така си остава. Не е от оптичното у-во, защото имам две и предполагам че не е от диска, защото съм инсталирал убунтото веднъж от него. Някакво решение ..?
След още няколко опита мога да добавя, че не е и от избора на език-пробвах инсталацията и на български и на английски/ това като последен вариант/.



Мнение от devik пуснато на Януари 22 2008, 10:19
Цитат:  (nightpredator @ Януари 20 2008,12:37)

"сканиране на огледалото"- зависва и CD-то спира да върти. Не дава никакво съобщение и така си остава.

Това ми се е случвало,когато искам да изтегля при инсталацията най-новите пакети от някое хранилище и няма интернет.Да не е подобен проблема?
Мнение от nightpredator пуснато на Януари 22 2008, 11:39
ами не би трябвало, защото инсталацията въобще не ме пита искам ли нещо за теглене или не, а и връзката с нета се осъществява след инсталиране на отделна програма  :29;  - темата я има във форума: "как да стартирам ланклиент"
Мнение от cdiem пуснато на Януари 22 2008, 13:11
< http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=209617 >
Пише, ако го разбирам правилно, че трябва за малко да откачиш лан-кабела (ако си с лан), да изчакаш малко, и би трябвало да е ок.



Мнение от AZ ZERGA пуснато на Януари 22 2008, 15:14
Между другото , колко ти е RAM-а?
Мнение от nightpredator пуснато на Януари 22 2008, 17:20
ще го пробвам и това с кабела, рама ми е 4096 мб.
Мнение от ultras пуснато на Февруари 03 2008, 13:17
и аз имам проблем с убунту 7.10
намерих си екранен четец до тук добре
трагвам да инсталирам 7.10
боотвам избирам си език всичко точно
и след като му задам да ползва празното място на диска
наи голямото празно място
и два че няма празно място на харда
а всъшност има
кажете ми как да оправя проблема че искам да сам си с две ОС
виндовс да го ползвам за четене а линукс за работа
Мнение от nightpredator пуснато на Февруари 04 2008, 11:00
Аз постъпих по следния начин: намерих един празен хард 40 гб, настроих го като „слейв” и инсталирах убунту на него-не ми се искаше да си деля харда с уина на части.
След инсталацията, при рестарта, влязох в биоса и оттам зададох като първо буутващо у-во втория хард с убунту / иначе по подразбиране се стартира първия с уина и няма ползване на линукса/. Така при стартиране на компа, ГРУБ те пита коя система да зареди-по подразбиране е убунту- и като го настроиш да те чака примерно 300 секунди имаш достатъчно време да решиш коя да избереш. Избрах този начин, след като по форумите ми обясниха, че ако двете системи са на един хард, при преинсталация на уина се изтрива и ГРУБ, след това трябва да го възстановяваш /което не ми е много ясно като операция/ В момента, ако ми се наложи такава манипулация, единственото което трябва да направя е от биоса да задам първия хард-с уина-като бутващо у-тво, и после да си преинсталирам, като линукса и ГРУБ си се запазват на втория хард. Дано съм ти помогнал.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums