Форум: Инсталиране на Linux
Тема: Проблем при инсталация на Ubuntu 7.10
Автор: dmg

Мнение от dmg пуснато на Юли 23 2008, 05:11
Значи сичко е 6, докато не стигна до създаването на дяловете. Имам 2 партишъна C и D(под бозата...). Искам си изтрия D и да го разцепя на дялове за Ubuntu-то, а на  C да стои бо... Трия го, правя си /root дял(главен), прая си и /swap(4096 mb) и /home(80 gb), давам напред и ми дава, че не съм задал главен /root дял, а аз съм задал(20 gb). /swap и /home ги прая логически. Защо става така?

Благодаря предварително!


Мнение от tonitochev пуснато на Юли 23 2008, 06:36
Ти само си създал новите дялове, но не си им посочил точките на монтиране. За главният дял трябва да посочиш /, swap няма нужда да монтираш, а дяла за home трябва да монтираш в /home.
Мнение от dmg пуснато на Юли 23 2008, 12:55
Нещо не разбрах... Не трябва ли просто да си изтрия D дяла и да си създам 2 дяла на негово място:
/root - главен, 20 gb, ext3
/home - логически, 80 gb, ext3

Извинявам се много, но доста четох и пак нещо явно изтървам. Да не би да трябва предварително(преди инсталацията) да си нацепя партишъна(в случая у-во D) на 2 партишъна с онова Partition Magic ли какво беше?

EDIT: Оправих дяловете, ама ся пък като копира файловете, после сканира нещо си и като стигне до сканиране на огледалото забива на 82%...


Мнение от tonitochev пуснато на Юли 23 2008, 19:52
Проблема е във връзката с огледалото. Аз ползвам Дебиан и задавам да тегли от българските сървъри. За убунту не ги знам българските огледала. Обикновено тегли единствено файловете за локализация на български. Все пак някой, който ползва тая гад убунту да ти помогне.
Мнение от dmg пуснато на Юли 23 2008, 20:53
Инсталирах го аз вече, даже ся съм с него. Не го знам кво теглеше и от де го теглеше ама 20 минути стоя на 82%... Инсталира се упрайх му нета, ся си търся кирилизатор нещо..., щото поста си го пиша в друг форум, че там има вграден :) Мен не че ми трябва кирилица, но фонетична задължително тряа намеря как да си напрая.
Айде поздрави колеги :P
Мнение от tolostoi пуснато на Юли 24 2008, 10:10
За напред да знаеш, че първо се пуска нета, а после се инсталира  :P  
За българският - върху панела с десен бутон на мишката и "добавяне към панела" като се отвори има едно панелче "клавиатурни подредби" добави си го, след това, като е вече добавен му отвори опциите и от там си добави фонетика и клавишна комбинация за смяна.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums