Форум: Мнения и Препоръки
Тема: Предложение за кирилица
Автор: mnd

Мнение от mnd пуснато на Юни 04 2006, 19:54
Предполагам на доста от вас се е случвало да инсталират някой Линукс и да нямат кирилица. Това разбира се го разбират след като са инсталирали, нали, не преди това:))))
И в този момент ви се иска да прочетете нещо за кирилицата
на някой сайт. Чудесно! Отивате на сайта  - и там всичко за кирилицата е на кирилица, а за вас - на маймуница - вие нямате кирилица;(((.
Параграф 22! Не можете да прочетете форума за кирилицата защото нямате кирилица;))))) Трябва да отидете в друга ОС и от нея да четете и после да се върнете на инсталацията си. И така няколко пъти. Не е ли по разумно всички обяснения за кирилицата да бъдат отделени на отделно място и да бъдат само на латиница. Така ще можe да се чете и ескпериментира докато стане без са превключва между 2-3 ОС.

Мнение от bg_talibana пуснато на Юни 04 2006, 20:03
Инсталирал съм fc4, 5, Ubuntu 5.10, Debian от net install cd и не ми се е случвало (:
Това може би само в дистрос като slack и gentoo съществува (:

Мнение от mnd пуснато на Юни 04 2006, 22:12
Най-хубавото на линукса е че колкото пъти го инсталираш, толково пъти проблемите са различни. :)))) Първия път като инсталирах дибиан - никакъв проблем. Втория път - 2 часа ровичкане докато разбера че не си е дописал пътеките с кирилските шрифтове.  И двата пъти нетинстал на дибиан 3.1 в рамките на 1 седмица. И се принудих 2 пъти да изляза в хр-то и да чета, защото един от прочетените съвети още повече оплеска работата. Ако беше само до моя случай нямаше да предлагам това, но виждам че сравнително често се поставят въпроси за кирилицата. Съгласен съм, че е много по-малко вероятно този проблем да се случи с по-шлифованите дистрибуции.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums