Форум: За Начинаещи
Тема: Избор на подходяща дистрибуция
Автор: stumps

Мнение от stumps пуснато на Май 25 2005, 18:17
Като начало прегледайте < http://forums.linux-index.org/cgi-bin/index.cgi?act=ST;f=14;t=68 >, а после можете да се консултирате с < http://forums.linux-index.org > или да попитате във всеки един български Интернет форум. Ние все пак препоръчваме да започнете с последната версия на Suse, Ubuntu, Fedora или Mandriva ... а защо да не погледнете по въпроса и в една от < http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major >?


Мнение от tsveto пуснато на Юни 22 2011, 22:07
Ако човек досега е още начинаещ в света на Свободния софтуер и Линукс като такъв и търси алтернатива на Windows, който е ползвал може би от доста години и особено ако не е на "ти" с английския аз препоръчвам УСУ - Една от най-изчистените и сериозно поддържани дистрибуции изцяло на български език. Стремежът на екипа стоящ зад дистрибуцията е да предлагат на потребителите лесен старт и преминаване от Windows към Linux. Самата дистрибуция е предназначена както за напълно начинаещи, така и за напреднали или преминаващи от друга операционна система. Базирана на Ubuntu, УСУ използва същите хранилища и няма защо да се притеснявате за търсене на приложения – разнообразието от пакети и приложения е изключително голямо. Сайтът на дистрибуцията е:
< http://learnfree.eu/ >
Ако начинаещия в света на Линукс срещне някаква трудност по пътя си с новата Свободна операционна система на нейния форум, както и на форума на СКСС на адрес:
< http://skss.learnfree.eu/ >
Авторите на проекта, както и по напредналите потребители са винаги любезни и готови да се отзоват и да помогнат със съвет.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums