Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Проблем с FDD mount
Автор: PiroS

Мнение от PiroS пуснато на Април 12 2006, 22:58
Много ме е срам,но имам проблем :22; Аз съм новак и си разучавах команди,да реших да поработя с mount.Маунтнах си флопито значи,обаче го маунтнах на домашната си директория,та сега Убунтуту ми прави сесии от по 10 секунди и ме изхвърля. :34; Кажете ми как да го оправя. :14;


Мнение от finley пуснато на Април 13 2006, 00:09
Няма да е лошо да кажеш с каква дистрибуция си.
На коя директория си я моунтнал на /home/user/  :14;
Ако е там по добре влезни само през конзола като root и си махни моунта от там, път и ми е много интересно как си я моунтал като след рестартиране се маха моунта освен ако не е добавен в /etc/fstab.
Така че дай по подробна информация. :6;

Мнение от PiroS пуснато на Април 13 2006, 15:42
:34; Много се извинявам за неточността.Значи,първо на Убунту съм.Второ mount-нах я в /home/user.Трето-проблема не е бил там. :34; Аз си помислих,че е заради него,защото след като маунтнах се появиха проблеми (не тръгваше терминала и още куп други работи),а след като рестартирах Гнома не тръгваше,затова реших че е от там.Обаче проблема бил в това,че файла $HOME/.dmrc имал неточни права за достъп.Сега всичко е наред,но се чувствам неудобно. :22; Линукса очевидно иска повече внимание и познания,но ще се уча,че вече от Window$a ми се повръща. :6;

P.S.Аз чаках да излезе някоя дистрибуция за по-тъпички (за мен),обаче такава май няма да се появи и си инсталирах Ubuntu.

P.P.S.Бихте ли ми изтрили темата,че и без това оплетох всичко?

Мнение от finley пуснато на Април 13 2006, 16:26
Спокойно в началото и аз питах такива работи, че сега като се сетя лошо ми става. Това е нормално, все пак минаваш на нещо ново.
Вярно е че Убунту е лесна дестрибуция, но не е като Windows иска се малко четене и няма да има проблем.
Успех :43;

Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums