Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Как да оптимизирам Suse Linux?
Автор: IV4O

Мнение от IV4O пуснато на Май 19 2006, 10:30
Здравейте! Занимавам се с Linux вече около 6 месеца. Привърженик съм на KDE и използвам Fedora Core 5. Но като цяло на съм доволен от това дстро, поради бъговете в него и проложенията, които не работят. Мисля да го сменя. Чета много добри отзиви за Ubuntu (Kubuntu) и Suse. Suse 10.0 бе първият Linux, който си качих преди време. Но той се оказа изключително тромав и бавен, но иначе много ми хареса като оформление. А имайки в предвид, че машината ми е сериозна - Intel Pentium 4 - 3 GHz, RAM - 512 MB, той вървя много бавно. Това се повтори и пред един приятел, който има по-слаб компютър. Въпроса ми е как да оптимизарам Suse-то и да работя под KDE, като се има в предвид, че нямам принтери, скенери, ксерокси. Периферията ми е: тунер, Web камерка, мултимедийни клавиатура и мишка.
Предварително благодаря!!! :)

Мнение от IV4O пуснато на Май 20 2006, 22:05
Е, моля някой няма ли да помогне?! Моля ви!
Мнение от quintessence пуснато на Май 21 2006, 00:23
Здравей :) като начало може да кажеш за какво ще ползваш дистрибуцията ... сървър , домашна станция и др.  като цяло силно зависи от самите приложения ( инсталирани ) ,които ползваш ; т.е за да оптимизираш системата трябва да знаеш какво очакваш от нея , за какво ще я ползваш главно и до каква степен познаваш дадената ОС ; като начало може да започнеш от премахването на ненужни елементи ( приложения,модули,като цяло оптимизиране на ядрото и премахване на ненужни модули и др. ) ,заменяне на някои такива с "по-леки" приложения ( т.е такива ,които не заемат прекалено много количество от RAM паметта ) ;използване на приложения в текстов режим и така нататък ... с пъти ми е по-слаба машината от твоята ,рядко възниква проблем откъм заемане на ресурси при положение ,че ползвам suse на виртуална машина,независимо под каква операционна система ... ;)
Мнение от IV4O пуснато на Май 21 2006, 03:28
Благодаря! Имам намерение да си я използвам за домашна употреба - работа и развлечения. Няма да съм сървар и нямам принтер - мисля, че тия приложения са напално излишни. Започвам да мисля, че за моите цели е по-подходящо Kubuntu.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums