Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Плъгини за Linux.
Автор: netgalaxy

Мнение от netgalaxy пуснато на Септември 06 2006, 14:02
Не разбирам що за глупости са това "плъгини". Кога ще се появи  най-после нормален Linux, койтода работи нормално. Заредих последната версия на SuSE и с голям кеф се приготвих да изпратя Windows XP при останките на моята баба! Представятели си моето разочарование, когато установих, че прграмата SuSE не работи с видео и DVD. Доколкото разбрах иска някакви плъгини, дето въобще не ме интересуват и нямам никакво време да се занимавам с операционни системи. Сега ще трябва да си оставя работата и да уча що за животно са плъгините, къде да ги ловя, как да ги инсталирам и какво трябва за да премахна страха си, че всичко ще работи нормално.

Не вярвам на никакви програми, дето ще искат от мене, дето нищо не разбирам от такива работи, да ги донастройвам, да им търся това-онова. Това е глупаво! Представете си, че ви докарат нов автомобил и когато седнете в него за да го пробвате ви кажат, че тая кола няма да можете да я карате, защото и трябва някаква полуоска за карбуратора!

Това с полуоската за карбуратора не ме огорчава толкова, колкото факта, че ще трябва да карам стария скапан Windows още кой-знае колко време!

Търся помощ за намиране на моето изгубено щастие, наречено плъгини. Ако някой иска да ми помогне да имам работещо SuSE моля да ми светне как да си го донаправя. Виждам, че създателите на SuSE не им е останало време да си дооправят програмата преди да я пуснат за ползване.

Вярвам, че обществото Linux все пак скоро ще достигне до момента, в който ще създаде напълно работеща програма.

Илко Йорданов :6;

Мнение от saejoh пуснато на Септември 06 2006, 14:53
Здравей,
Твърде емоционален стил, друже, присъщ повече за една друга част от човечеството, в която има и немалко изключения, и по-малко разум откривам в тази ти тема. Ако не ти се учи, то значи си решил да си от страната на губещите. В началото и аз бях твърде ядосан на "тоя" Линукс, но после бързо осъзнах, че без четене няма да мина и удоволствието от собствените ми открития е за предпочитане пред оплюването на една ОС (каквато е Линукс, а не просто програма). Между другото и в Уиндоус доста програми изискват "плъг-ин-и", за да представят едни или други неща по един или друг начин, т.е. такива са, че трябва сам да си ги набавиш, ако искаш даден филм да ти върви (примерно поради естеството си - Флеш-клип - Флеш-Плейър). Освен това, ако нищо не разбираш (което е малко съмнително), винаги можеш да проявиш търпение, да се поровиш тук там, да понаучиш нещо - не боли, повярвай. Никой не те гони или заплашва. Ако те мързи, не се захващай. Ако имаш големи очаквания, то и разочарованията ти ще са с подобни размери. Глупаво е да очакваш например всичко да ти е настроено "за без пари" - по-умно е да вложиш поне частица от безкрайния си разум на човешко същество, за да изпиташ и съответната доза щастие. С локумите дотук.
В заключение само ще ти дам съответен жокер - "Шестият елемент" в твоя случай се крие в 6-я диск на СУСЕ с кажи-речи всичко нужно за безпроблемно наслаждение впоследствие на DVD-та, музинки и други благинки...
Успех!

Мнение от saejoh пуснато на Септември 06 2006, 15:07
Здравей отново,
Пишеш със замах, стилно, правилно граматически, спазваш правопис (О, чудо, и то на Български), което ме кара да мисля, че все още не си изоставил четенето. Предлагам на вниманието ти две случайни попадения (първите, които ми се изпречкаха пред погледа, не съм ги отварял даже, защото адски ме мързи  ;) ):
1. < http://desktoplinux.com/articles/AT2703022234.html >
2. < http://www.thejemreport.com/mambo/content/view/254/42/ >
Отваряй си очите на четири! :43;Мнение от saejoh пуснато на Септември 06 2006, 16:47
И последно от мен за тази тема (я да не се заричам):
< http://en.wikipedia.org/wiki/Plugin >
:21;

Мнение от tonitochev пуснато на Септември 06 2006, 18:25
Аз също не разбирам какви са тези "плъгини".И още повече се чудя какви ли са тези полуоски на карбураторите????
И не разбирам как човек дето пише подобни г..... ще седне да си инсталира каквато и да е операционна система сам.Ако не разбираш-викни приятел да ти я инсталира,щом не ти се занимава.Или си купи Уиндоуз.То и там както казаха по-долу се иска да инсталираш допълнителни неща.Да не говорим,че ако искаш що годе сигурност с бозата трябва доста неща да пипнеш и настроиш.Без желание няма как да постигнеш нищо в каквато и да е област.
Колкото до информация по всички въпроси за Линукс в Интернет има тонове-сайтове,форуми,документи.Задаваш на Гугъл въпросчето и почваш да четеш,иначе не става.
И още нещо-Линукс е създаден от хора,които са се трудили по тази "програма" съвършенно безплатно и в свободното си време за едната слава и вътрешно задоволство.Колкото и да е чудно за един кратък период от време имаме нещо,което е в пъти по-добро от комерсиалния Уиндоуз.Така че не плюй по труда на хората,още повече че не плащаш нищо.Не че за бозата си платил,но това е друга тема.

Мнение от delafer пуснато на Септември 06 2006, 20:32
Държа да припомня на автора на настоящата тема, че прехваления от него Win във всичките му разновидности не отлепва друго освен аудио дискове и *.wma при прясна инсталация.
Откровено казано, Linux си иска подробно запознаване, за да се работи с него... Не става така прас прас - ох ама той не ставал за нищо !!! Че бозата да не би да става за нещо - погледни колко ремаркета тътриш покрай нея - антивирусни програми, защитни стени - при това, забележи : ВСИЧКИ ДО ЕДНА нелегални... Сто процента съм сигурен, че не си си купил легално копие от всичко  :D
 Пишещите преди мен са дали достатъчен материал, а да си призная мен също ме мързи да давам линкове за неща които се намират дори чрез Google, да не говорим за локалната търсачка на този сайт.
 Всичко бих разбрал, но не и това, първия пост на човек тук да са такива словоизлияние, без капка покритие, или знания зад тях.
 Е, имай очи да помолиш за нещо...

 Без коментар...

Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums