Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Странен въпрос
Автор: Sirius

Мнение от Sirius пуснато на Септември 30 2006, 11:23
Здравейте.
Преди няколко месеца си инсталирах (да се чете като дадох на една фирма да инсталира ^^) Mandrake Linux. Понеже бях прохождащ( а и още съм), на второто пускане прецаках Х-средата. Имах си качен Уин ХР и махнах с ръка, напълно забравяйки Mandrake-a.
Сега, не знам защо, у мен пак се появи познатата страст да качвам Ли. Този път спрях избора си на kubuntu.
Сега, ситуацията е следната - имам partition ext3, на който има качен Мандрейк ( прецакан от мен :22; ). Мислех да го merge-на с local disc D и да забравя всякакъв Линукс, но после реших да изтрия по някакъв начин съдържанието на ext3 и да си кача kubuntu с чиста съвест.
Някъде бях чел, че не било толкова лесно, искали се познания, които на мен май ми липсват. Ta, питането ми е дали това може да се осъществи от някой, който трудно може да бъде наречен дори и ентусиаст, без загуба на данни по другите "windows-ки" партишъни? Четох това-онова тук и там, но без наличие на Li, нещата някакси не са същите. А същевременно много ме влече kubuntu-то :)
Ще съм ви благодарен, ако съдействате :)
п.с. Прилагам и един шот, да видите за какво иде реч, че аз от толкова многословия не успях да се изясня като хората < http://nightsurfer.hit.bg/Screenshot-218.gif >Мнение от Kamos пуснато на Септември 30 2006, 14:02
Препоръчвам ти да изтриеш по малкия екс три партишън и да увеличиш другия екс три партишън. Форматирай наново новия екс три партишън и си готов за инсталация.

П.П. В нкакъв случай не трий онзи малък партишън от близо 8 мегабайта, че ще ти се скапе бозичката....

Мнение от tonitochev пуснато на Септември 30 2006, 18:10
Нищо не пипаш с маджика,а направо хакаш диска на убунтуто и почваш инсталация.Първата критична стъпка ще е да определиш къде да ти се инсталира Линукса.Предлага ти избор(инсталатора):автоматично разпределение,да изтрие целия диск(това мисля че е по подразбиране) и ръчно разделяне.Избираш ръчно разделяне ,иначе Уиндоса го пиши бегал.При теб като гледам за / (кореновата директория) и двете линукс дяла са подходящи.Тоя дето е 4 гб е hda6 а другия е hda7.Указваш суапа ,потвърждаваш избора и инсталатора ще форматира и инсталира където си му казал.Другите дялове можеш да укажеш да ги запише в фстаб и после ще си имаш достъп до тях.Това може да се направи и след инсталацията,така че го прескочи за сега.
Еми това е.Успех и се наслаждавай.

Мнение от delafer пуснато на Октомври 01 2006, 08:39
В Маджика маркирай трите дяла на линукс за изтриване и ги остави като свободно място. После като инсталираш линукс, укажи да използува него в режим на автоматично разделяне. За начинаещ, според мен това е най-разумното.


Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums