Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Отново аудиото..........
Автор: crazy_666

Мнение от crazy_666 пуснато на Февруари 01 2007, 18:16
Имам следния проблем......
Инасталирах си kubuntu преди около седмица и звука си беше наред. Един ден преди да отида на даскало си пуснак компа да послушам музика и като тръгнах на дасколо не го изключух (нз защо) естественно спрях музиката де и като се върнах вкъщи и реших пак да си пусна музика- йок музика. Имам звук от скайпа, но песните и системните звуци не работят. Преинсталирах го защото доста време се мъчих и сега пак нямам музика.........  Моля Ви помогнете ми.
///прегледах форума и открих доста теми за аудиото, но нямаше никоя която да ми помогне.  :14;

Мнение от devik пуснато на Февруари 02 2007, 13:02
погледни в alsaconfig i alsamixer да не е спрян някой канал.Щом има звук в скайпа би трябвало да е всичко наред
Мнение от crazy_666 пуснато на Февруари 02 2007, 16:02
com@com-desktop:~$ sudu alsaconfig
bash: sudu: command not found

Мнение от nikolavp пуснато на Февруари 02 2007, 16:25
Цитат:  (crazy_666 @ Февруари 02 2007,16:02)

com@com-desktop:~$ sudu alsaconfig
bash: sudu: command not found

Код: 
apt-get -V install alsa-utils
Мисля, че така трябва да се казва под Дебиан базираните.После дай alsaconf, но преди всички тези опрации виж какво казва alsamixer виж да не би някой от каналите да ти е "mute-нат"(има ММ отдолу) за unmute натискаш "M"

Мнение от crazy_666 пуснато на Февруари 02 2007, 18:48
Код: 
com@com-desktop:~$ sudo apt-get -V install alsa-utils
Password:
Четене на списъците с пакети... Готово
Изграждане на дървото със зависимости
Reading state information... Готово
alsa-utils вече е най-новата версия.
0 актуализирани, 0 нови инсталирани, 0 за премахване и 0 без промяна.

а настройките на alsamixer са наред  :29;

Мнение от nikolavp пуснато на Февруари 02 2007, 19:05
Цитат:  (crazy_666 @ Февруари 02 2007,18:48)

Код: 
com@com-desktop:~$ sudo apt-get -V install alsa-utils
Password:
Четене на списъците с пакети... Готово
Изграждане на дървото със зависимости
Reading state information... Готово
alsa-utils вече е най-новата версия.
0 актуализирани, 0 нови инсталирани, 0 за премахване и 0 без промяна.

а настройките на alsamixer са наред  :29;

Kernel-a ти ли си го конфигурирал?Може да не си включил някоя поддръжка на alsa-та.Значи първия въпрос ми е кой ти е конфигурирал kernel-a, дай изход от
Код: 
lsmod;lspci;alsaconf
трябва да е доста всичко тука :)

Мнение от Drakula пуснато на Февруари 03 2007, 11:53
Цитат:  (crazy_666 @ Февруари 01 2007,18:16)

Имам звук от скайпа, но песните и системните звуци не работят.

Тъй като чета какъв ти е проблема и асоциирайки kubunto с KDE, си мисля, че по подразбиране звуковия сървър, който ползваш е arts. За мен това е най-бъгавата част от KDE, която има сериозни проблеми с миксирането на звуци от различни програми.
Иди в контролния център и избери ALSA за звуков сървър... Може и да стане :)

Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums