Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Проблем при стартиране на ОС
Автор: hborisoff

Мнение от hborisoff пуснато на Януари 13 2008, 21:25
Здравейте,
От около 4-5 месеца не бях влизал в Линукса си (след реинстал на вин-а) и днес реших да вляза, че вече ми домъчня. Дистрото е Debian Testing. Забелязах проблема, заради който бях изоставил линукса си. При зареждане на модулите и драйверите, когато стигне до определено място забива и само така стои. Мястото е точно след тези редове:
NTFS drive 2.1.28 [FLAGS: R/W MODULE]
NTFS volume version 3.1
Не помня какво съм инсталирал последно. Мисля че ядрото беше версия ...22(другите цифри не ги помня). Имам достъп до данните си чрез Live CD, но имам много инсталирани работи и не ми се иска да преинсталирам. Дайте идеи как мога да отстраня проблема.
Thanks in advance!

Мнение от tonitochev пуснато на Януари 14 2008, 07:05
Влизаш в Дебиана на харда чрез живият диск и командата chroot. После си инсталираш ново ядро от хранилището и си коригираш xorg.conf.
живодистро#cd /mnt
живодистро#mkdir debi
живодистро#mount /dev/дялдебиан /mnt/debi
живодистро#mount -t proc none /mnt/debi/proc
живодистро#chroot /mnt/debi/
debi#apt-get install linux-image

Мнение от hborisoff пуснато на Януари 16 2008, 00:16
Цитат:  (tonitochev @ Януари 14 2008,07:05)

Влизаш в Дебиана на харда чрез живият диск и командата chroot. После си инсталираш ново ядро от хранилището и си коригираш xorg.conf.
живодистро#cd /mnt
живодистро#mkdir debi
живодистро#mount /dev/дялдебиан /mnt/debi
живодистро#mount -t proc none /mnt/debi/proc
живодистро#chroot /mnt/debi/
debi#apt-get install linux-image

Инсталирах ново ядро, но пак същия проблем.

Мнение от simoPC пуснато на Януари 16 2008, 15:02
Колко ти е голям харддиска?На колко устройства е разделен този диск?Имаш ли свободно място на някое от тези устойства?Моят съвет е ако имаш някъде свободно местенце да си инсталираш там линукса,след което да си прехвърлиш важните данни където пожелаеш,пък после можеш да преинсталираш без да ти пука.
Мнение от hborisoff пуснато на Януари 16 2008, 19:02
Харда ми е 60ГБ и е разделен на 8 дяла: 3 за windows-a и 3 за линукса(един суап, другите два са около 5-6 гигабайтови и половината са напълнени), имам и един в началото на харда, който е 50кб и не е форматиран. Последният ми дял е от призводителя на лаптоп-а и мисля, че съдържа драйвери. Очаквах проблемът да мине без преинсталация, че последния път много се занимавах а и нямам време, но май няма да мине.


Мнение от AZ ZERGA пуснато на Януари 18 2008, 01:06
Не се притеснявай.Човек се учи когато му се случи.Колко още имаш да преинсталираш.По добре си свърши работата сега отколкото да му береш дерта после.
Мнение от hborisoff пуснато на Януари 18 2008, 18:35
От няколко седмици бях решил да си взимам РАМ, бях с 512, вече съм с 2х1ГБ и интересното е, че днес (след като си купих паметта) без да искам пуснах линукса и той тръгна :D. Единствената разлика е че на мястото където показваше веднъж "NTFS volume version 3.1" и забиваше вече показва надписа три пъти и си продължава зареждането. Вероятно е имало някакъв проблем с рам-та.


Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums