Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Как да шерна PC-то към yellow dog
Автор: Toppolinka

Мнение от Toppolinka пуснато на Октомври 25 2008, 18:21
Надявам се някой да ми помогне. Опитвам се да шерна филмите си от компютъра към Линукс-а, но така и не успявам да разбера как?
И за да не пускам нова тема - когато пусна филм с висока резолюция ужасно ми насича /излизат ми някакви съобщения за frame/ Имате ли представа как да го отстраня този проблем?
Мерси предварително
Мнение от altoas пуснато на Октомври 25 2008, 23:09
компютъра ти и линукса???!
компютъра ти с каква ОС е, линукса ти на какъв компютър е?
насичането идва от лош драйвер за видео-карта или липса на такъв.
Мнение от Toppolinka пуснато на Октомври 26 2008, 00:51
Windows XP имам на компютъра, а yellow dog-a е а PlayStation 3. Искам да мога да виждам филмите, които са ми на компютъра чрез Линукс-а на Playstationa-a.
Мнение от i-nZ пуснато на Октомври 26 2008, 17:06
Quote: (Toppolinka @ Oct. 26 2008, 00:51)

Windows XP имам на компютъра, а yellow dog-a е а PlayStation 3. Искам да мога да виждам филмите, които са ми на компютъра чрез Линукс-а на Playstationa-a.

Здрасти,

Значи две неща само искам да ти кажа:

1) Няма нужда да пускаш линукс за да гледаш филми от компютъра ти. Самият software на PS3-то поддържа DivX i Xvid както и доста други кодеци. PS3-то поддържа и UPnP мултимедия сървъри така че просто трябва да...
2) Инсталираш някакъв медия сървър на win машината. Мисля че майкрософтския се казва Windows Media Center. Там си share-ваш видео/аудио и PS3-to автоматично ще засече че има медия сървър в мрежата ти и ще ти се покаже в меню-то (в Video и Audio). От там направо можеш да си browse-ваш и плейваш.

Аз точно вчера си качих на компа ми, който е с линукс, mediatomb (UPnP server) и си гледах Stargate(XVID) от компа на PS3-to и работи прекрасно. :)
Мнение от Toppolinka пуснато на Октомври 26 2008, 17:40
И шерването съм го направил. Няма проблем с пускането на фимните, но със субтитрите не мога да се преборя. Как ли не ги вграждах, но така и не излизат.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums