Форум: Общи Проблеми и Въпроси
Тема: Linux-Избор
Автор: Linux-Ubuntu

Мнение от Linux-Ubuntu пуснато на Май 06 2009, 15:27
Здравейте на всички новак съм в инсталирането на линукс , имам огромно желание да мина на линукс но не знам коя линукс дистрибуция да си избера ...по-принцип ми трябва нещо което да изисква много малко системни ресурси и най-вече да може да се ползва основно за чат интернет ...ще се радвам ако ми съдействате при избора на правилна линукс дистрибуция.

П.С. Извинявам се ако съм сгрешил раздела / все пак съм новак / :6;
Мнение от muzikantaa пуснато на Май 11 2009, 11:28
Ако е предимни за чат,интернет,гледане на филми и пр "по-обикновени" неща,подходящи са ВСИЧКИ популярни дистрибуции-Убунту/Кубунту,Мандрива,СуСе,Федора...Но щом си новак-препоръчвам ти Убунту/Кубунту или Мандрива-лесно се инсталират и сравнително лесно се настройват.А и имат специализирани български форуми,където можеш да получиш компетентна помощ(тук-също!)
Мнение от Intel пуснато на Май 11 2009, 20:10
Освен Ubuntu и Mandriva, като за новак ти препоръчвам и Linux Mint, което е базирано на ubuntu, а също и Mepis или PCLinuxOS. Ако ти е проблем чуждият език, освен убунту, Tilix е изцяло на български и като цяло е добро дистро, но поддръжката му просто замря. Можеш да прегледаш дистрата на < http://distrowatch.com > за да добиеш някаква представа, изборът не е малък.  :)


Мнение от Linux-Ubuntu пуснато на Май 16 2009, 07:31
Благодаря Ви много ...ще поразгледам препоръчаните от вас дистрибуции и ще се спра на 1-2 още веднж благодаря за съветите  :43;


Мнение от tolostoi пуснато на Май 20 2009, 14:35
Дай параметрите на машинката на която ще го слагаш.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums