Форум: Applications
Тема: tvtime с Philips saa7130
Автор: finley

Мнение от finley пуснато на Август 02 2006, 10:02
Тунера го имам от доста време но сега ми се налага да ги подкарам под линукс. Инталирах tvtime уж всичко добре но като го пусна ми дава син екрана на който пише:
Цитат:

no signal

светна ми че може да иска драйвъри намерих едни но не можех да ги компилирам искаше ми някакав пач за ядрото, а за мойто ядро нямаше(всъщност за по-новите ядра нямаше).инсталирах v4l и пак не иска да се оправи а пише че е заредило d4l
Цитат:

finley@linux:~$ dmesg
initialized
[4294670.317000] SELinux:  Disabled at boot.
[4294670.317000] Mount-cache hash table entries: 512
[4294670.317000] CPU: After generic identify, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
[4294670.317000] CPU: After vendor identify, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
[4294670.317000] CPU: L1 I cache: 16K, L1 D cache: 16K
[4294670.317000] CPU: L2 cache: 128K
[4294670.317000] CPU: After all inits, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000040 00000000 00000000 00000000
[4294670.317000] CPU: Intel Celeron (Coppermine) stepping 0a
[4294670.317000] Enabling fast FPU save and restore... done.
[4294670.317000] Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
[4294670.317000] Checking 'hlt' instruction... OK.
[4294670.321000] Checking for popad bug... OK.
[4294670.321000] checking if image is initramfs... it is
[4294671.280000] Freeing initrd memory: 4665k freed
[4294671.286000] ACPI: Looking for DSDT in initrd... not found!
[4294671.428000]  not found!
[4294671.447000] ACPI: setting ELCR to 0200 (from 0a20)
[4294671.450000] NET: Registered protocol family 16
[4294671.450000] EISA bus registered
[4294671.450000] ACPI: bus type pci registered
[4294671.463000] PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfafb0, last bus=2
[4294671.463000] PCI: Using configuration type 1
[4294671.463000] mtrr: v2.0 (20020519)
[4294671.464000] ACPI: Subsystem revision 20050729
[4294671.483000] ACPI: Interpreter enabled
[4294671.483000] ACPI: Using PIC for interrupt routing
[4294671.485000] ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
[4294671.485000] PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
[4294671.485000] ACPI: Assume root bridge [\_SB_.PCI0] segment is 0
[4294671.485000] ACPI: Assume root bridge [\_SB_.PCI0] bus is 0
[4294671.491000] Boot video device is 0000:01:00.0
[4294671.491000] PCI: Transparent bridge - 0000:00:1e.0
[4294671.539000] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
[4294671.540000] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.HUB0._PRT]
[4294671.543000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 12 14 15)
[4294671.544000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *9
[4294671.545000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
[4294671.545000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
[4294671.546000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[4294671.547000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[4294671.548000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNK0] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[4294671.549000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNK1] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
[4294671.558000] Linux Plug and Play Support v0.97 © Adam Belay
[4294671.558000] pnp: PnP ACPI init
[4294671.571000] pnp: PnP ACPI: found 14 devices
[4294671.571000] PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP
[4294671.571000] PCI: Using ACPI for IRQ routing
[4294671.571000] PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq".  If it helps, post a report
[4294671.588000] audit: initializing netlink socket (disabled)
[4294671.588000] audit: initialized
[4294671.588000] VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
[4294671.589000] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[4294671.589000] devfs: 2004-01-31 Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
[4294671.589000] devfs: boot_options: 0x0
[4294671.589000] Initializing Cryptographic API
[4294671.589000] isapnp: Scanning for PnP cards...
[4294671.943000] isapnp: No Plug & Play device found
[4294672.025000] PNP: PS/2 Controller [PNP0303:PS2K,PNP0f13:PS2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
[4294672.046000] serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
[4294672.047000] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
[4294672.048000] Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 54 ports, IRQ sharing enabled
[4294672.048000] ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[4294672.048000] ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
[4294672.057000] ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[4294672.058000] ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
[4294672.058000] io scheduler noop registered
[4294672.058000] io scheduler anticipatory registered
[4294672.058000] io scheduler deadline registered
[4294672.058000] io scheduler cfq registered
[4294672.059000] RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 65536K size 1024 blocksize
[4294672.063000] EISA: Probing bus 0 at eisa.0
[4294672.063000] Cannot allocate resource for EISA slot 4
[4294672.063000] Cannot allocate resource for EISA slot 5
[4294672.063000] EISA: Detected 0 cards.
[4294672.064000] NET: Registered protocol family 2
[4294672.077000] IP: routing cache hash table of 2048 buckets, 16Kbytes
[4294672.078000] TCP established hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
[4294672.079000] TCP bind hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
[4294672.079000] TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 16384)
[4294672.079000] NET: Registered protocol family 8
[4294672.079000] NET: Registered protocol family 20
[4294672.080000] ACPI wakeup devices:
[4294672.080000] PCI0 HUB0 USB0 USB1 UAR1 UAR2
[4294672.080000] ACPI: (supports S0 S1 S4 S5)
[4294672.081000] Freeing unused kernel memory: 224k freed
[4294672.108000] input: AT Translated Set 2 keyboard on isa0060/serio0
[4294672.206000] Capability LSM initialized
[4294672.250000] NET: Registered protocol family 1
[4294672.360000] Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
[4294672.360000] ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
[4294672.360000] ACPI: bus type ide registered
[4294672.392000] usbcore: registered new driver usbfs
[4294672.392000] usbcore: registered new driver hub
[4294672.395000] USB Universal Host Controller Interface driver v2.2
[4294672.396000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] enabled at IRQ 11
[4294672.396000] PCI: setting IRQ 11 as level-triggered
[4294672.396000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.2[D] -> Link [LNKD] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[4294672.396000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.2 to 64
[4294672.396000] uhci_hcd 0000:00:1f.2: Intel Corporation 82801BA/BAM USB (Hub #1)
[4294672.458000] uhci_hcd 0000:00:1f.2: new USB bus registered, assigned bus number 1
[4294672.458000] uhci_hcd 0000:00:1f.2: irq 11, io base 0x0000d000
[4294672.458000] hub 1-0:1.0: USB hub found
[4294672.458000] hub 1-0:1.0: 2 ports detected
[4294672.461000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNK1] enabled at IRQ 11
[4294672.461000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.4[C] -> Link [LNK1] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[4294672.461000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.4 to 64
[4294672.461000] uhci_hcd 0000:00:1f.4: Intel Corporation 82801BA/BAM USB (Hub #2)
[4294672.523000] uhci_hcd 0000:00:1f.4: new USB bus registered, assigned bus number 2
[4294672.523000] uhci_hcd 0000:00:1f.4: irq 11, io base 0x0000d400
[4294672.523000] hub 2-0:1.0: USB hub found
[4294672.523000] hub 2-0:1.0: 2 ports detected
[4294672.634000] 8139cp: 10/100 PCI Ethernet driver v1.2 (Mar 22, 2004)
[4294672.634000] 8139cp: pci dev 0000:02:02.0 (id 10ec:8139 rev 10) is not an 8139C+ compatible chip
[4294672.634000] 8139cp: Try the "8139too" driver instead.
[4294672.639000] 8139too Fast Ethernet driver 0.9.27
[4294672.640000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] enabled at IRQ 11
[4294672.640000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:02.0[A] -> Link [LNKC] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[4294672.641000] eth0: RealTek RTL8139 at 0xc000, 4c:00:10:23:42:b9, IRQ 11
[4294672.641000] eth0:  Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139D'
[4294674.714000] ICH2: IDE controller at PCI slot 0000:00:1f.1
[4294674.714000] ICH2: chipset revision 2
[4294674.715000] ICH2: not 100% native mode: will probe irqs later
[4294674.715000]     ide0: BM-DMA at 0xf000-0xf007, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
[4294674.715000]     ide1: BM-DMA at 0xf008-0xf00f, BIOS settings: hdc:pio, hdd:DMA
[4294674.715000] Probing IDE interface ide0...
[4294674.979000] hda: ExcelStor Technology J680, ATA DISK drive
[4294675.591000] ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
[4294675.591000] Probing IDE interface ide1...
[4294676.518000] hdd: HL-DT-ST GCE-8526B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
[4294676.569000] ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
[4294676.569000] Probing IDE interface ide2...
[4294677.082000] Probing IDE interface ide3...
[4294677.595000] Probing IDE interface ide4...
[4294678.108000] Probing IDE interface ide5...
[4294678.632000] hda: max request size: 1024KiB
[4294678.646000] hda: 160836480 sectors (82348 MB) w/1794KiB Cache, CHS=16383/255/63, UDMA(100)
[4294678.646000] hda: cache flushes supported
[4294678.646000]  /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 < p5 p6 p7 p8 p9 p10 >[4294678.733000] hdd: ATAPI 52X CD-ROM CD-R/RW drive, 2048kB Cache
[4294678.733000] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[4294679.862000] ACPI: Fan [FAN] (on)
[4294679.871000] ACPI: CPU0 (power states: C1[C1] C2[C2])
[4294679.871000] ACPI: Processor [CPU0] (supports 2 throttling states)
[4294679.877000] ACPI: Thermal Zone [THRM] (32 C)
[4294679.904000] vga16fb: initializing
[4294679.904000] vga16fb: mapped to 0xc00a0000
[4294680.060000] Console: switching to colour frame buffer device 80x30
[4294680.060000] fb0: VGA16 VGA frame buffer device
[4294680.392000] Attempting manual resume
[4294680.404000] swsusp: Suspend partition has wrong signature?
[4294680.441000] kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
[4294680.441000] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
[4294680.850000] hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
[4294680.850000] hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
[4294680.850000] ide: failed opcode was: unknown
[4294680.855000] hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
[4294680.855000] hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
[4294680.855000] ide: failed opcode was: unknown
[4294680.900000] hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
[4294680.900000] hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
[4294680.900000] ide: failed opcode was: unknown
[4294680.905000] hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
[4294680.905000] hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
[4294680.905000] ide: failed opcode was: unknown
[4294680.955000] ide0: reset: success
[4294682.061000] md: md driver 0.90.1 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
[4294688.334000] Adding 506008k swap on /dev/hda9.  Priority:-1 extents:1
[4294688.627000] EXT3 FS on hda10, internal journal
[4294695.142000] parport: PnPBIOS parport detected.
[4294695.142000] parport0: PC-style at 0x378, irq 7 [PCSPP,TRISTATE]
[4294695.231000] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
[4294695.270000] mice: PS/2 mouse device common for all mice
[4294695.665000] input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse on isa0060/serio1
[4294699.566000] device-mapper: 4.4.0-ioctl (2005-01-12) initialised: dm-devel@redhat.com
[4294700.992000] cdrom: open failed.
[4294702.646000] NTFS driver 2.1.22 [Flags: R/O MODULE].
[4294702.756000] NTFS volume version 3.1.
[4294702.787000] NTFS volume version 3.1.
[4294702.822000] NTFS volume version 3.1.
[4294702.857000] NTFS volume version 3.1.
[4294702.897000] NTFS volume version 3.1.
[4294704.928000] Linux agpgart interface v0.101 © Dave Jones
[4294704.957000] agpgart: Detected an Intel i815 Chipset.
[4294704.987000] agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xd0000000
[4294705.243000] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
[4294705.261000] shpchp: acpi_shpchprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
[4294705.261000] shpchp: acpi_shpchprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
[4294705.518000] shpchp: acpi_shpchprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
[4294705.518000] shpchp: acpi_shpchprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
[4294705.700000] hw_random: RNG not detected
[4294707.496000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] enabled at IRQ 11
[4294707.496000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.5[B] -> Link [LNKB] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[4294707.496000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.5 to 64
[4294707.803000] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 49453 usecs
[4294707.803000] intel8x0: clocking to 48000
[4294708.918000] Linux video capture interface: v1.00
[4294708.997000] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.12 loaded
[4294709.010000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:03.0[A] -> Link [LNKC] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[4294709.010000] saa7130[0]: found at 0000:02:03.0, rev: 1, irq: 11, latency: 32, mmio: 0xd9001000
[4294709.010000] saa7130[0]: subsystem: 1131:0000, board: Sabrent SBT-TVFM (saa7130) [card=42,autodetected]
[4294709.010000] saa7130[0]: board init: gpio is 30500
[4294709.114000] saa7130[0]: Huh, no eeprom present (err=-5)?
[4294709.152000] tuner 1-0061: chip found @ 0xc2 (saa7130[0])
[4294709.153000] tuner 1-0061: type set to 17 (Philips NTSC_M (MK2))
[4294709.235000] saa7130[0]: registered device video0 [v4l2]
[4294709.238000] saa7130[0]: registered device vbi0
[4294709.241000] saa7130[0]: registered device radio0
[4294710.953000] Real Time Clock Driver v1.12
[4294711.110000] input: PC Speaker
[4294711.420000] Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
[4294711.435000] FDC 0 is a post-1991 82077
[4294713.405000] ts: Compaq touchscreen protocol output
[4294715.030000] CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California
[4294715.038000] PPP generic driver version 2.4.2
[4294715.097000] NET: Registered protocol family 17
[4294715.150000] NET: Registered protocol family 10
[4294715.150000] Disabled Privacy Extensions on device c02eb280(lo)
[4294715.150000] IPv6 over IPv4 tunneling driver
[4294716.581000] eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1
[4294718.866000] ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
[4294718.866000] ACPI: Power Button (CM) [PWRB]
[4294719.185000] ibm_acpi: ec object not found
[4294726.647000] eth0: no IPv6 routers present
[4294729.851000] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
[4294729.895000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 5
[4294729.895000] PCI: setting IRQ 5 as level-triggered
[4294729.895000] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
[4294729.896000] NVRM: loading NVIDIA Linux x86 NVIDIA Kernel Module  1.0-7174 Tue Mar 22 06:44:39 PST 2005
[4294730.336000] agpgart: Found an AGP 2.0 compliant device at 0000:00:00.0.
[4294730.336000] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:00:00.0 into 4x mode
[4294730.336000] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:01:00.0 into 4x mode
[4294730.684000] agpgart: Found an AGP 2.0 compliant device at 0000:00:00.0.
[4294730.684000] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:00:00.0 into 4x mode
[4294730.685000] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:01:00.0 into 4x mode
[4294732.544000] apm: BIOS version 1.2 Flags 0x07 (Driver version 1.16ac)
[4294732.544000] apm: overridden by ACPI.
[4294749.863000] Bluetooth: Core ver 2.7
[4294749.863000] NET: Registered protocol family 31
[4294749.863000] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[4294749.863000] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[4294750.255000] Bluetooth: L2CAP ver 2.7
[4294750.255000] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[4294750.773000] Bluetooth: RFCOMM ver 1.5
[4294750.773000] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[4294750.773000] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[4294962.200000] eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1
[4294972.741000] eth0: no IPv6 routers present
[4294974.708000] NET: Registered protocol family 24
[4294977.827000] ip_tables: © 2000-2002 Netfilter core team
[4300578.203000] bttv: driver version 0.9.15 loaded
[4300578.203000] bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture

Не знам какво да правя в задънена улица съм :34;  така че някой ако може да помогне ще съм благодарен много.

Мнение от Drakula пуснато на Август 02 2006, 10:38
Така като гледам драйверите са заредени и /dev/video би трябвало да го има. Ти как пускаш tvtime? Подаваш ли /dev/video като параметър? Имам предвид нещо от сорта
Код: 
tvtime /dev/video

Мнение от finley пуснато на Август 02 2006, 10:47
по принцип ми е на /dev/video0 но и така не става :29;
Мнение от Red пуснато на Август 02 2006, 12:58
1. modprobe saa7130 card=X
2. tvtime-scanner

Пробвай така, като преди това sudo rmmod bttv. X-a е специфичен за картата ти, но не знам колко е . Все пак пробвай с 35



Мнение от finley пуснато на Август 02 2006, 13:21
Цитат:

finley@linux:~$ sudo modprobe saa7130 card=35
FATAL: Module saa7130 not found.
finley@linux:~$  tvtime-scanner
Reading configuration from /etc/tvtime/tvtime.xml
Reading configuration from /home/finley/.tvtime/tvtime.xml
Scanning using TV standard PAL.
/home/finley/.tvtime/stationlist.xml: No existing PAL station list "Custom".
videoinput: Cannot open capture device /dev/video0: No such device
finley@linux:~$ sudo rmmod bttv
ERROR: Module bttv does not exist in /proc/modules
finley@linux:~$ sudo rmmod bttv

нещо май съвсем обърках сега и vidеo0 не иска да даде.



Мнение от Red пуснато на Август 02 2006, 14:20
Я пробвай sudo modprobe bttv card=35, също така си свали драйверите за картата ти ( .< http://linux.bytesex.org/v4l2/saa7134.html >).
Мнение от Red пуснато на Август 02 2006, 14:23
Покажи и изхода от
Код: 

$sudo updatedb
$sudo locate saa7130
$sudo locate saa7134



Мнение от phantomlord пуснато на Август 02 2006, 17:22
Свали сегашния модул на тунера и изпълни:
Код: 
modprobe saa7134 i2c_scan=1

После си пусни tvtime да сканира за станции.
Моят тунер е със същия чип и това даде ефект при мен.

Мнение от finley пуснато на Август 03 2006, 11:27
След около час се прибирам и ще пробвам
Мнение от finley пуснато на Август 03 2006, 13:03
Red
sudo modprobe bttv card=35 не дава изход
при
sudo locate saa7134 изхода е следния
Цитат:

finley@linux:~/Desktop$ sudo locate saa7134
/lib/modules/2.6.12-8-386/kernel/drivers/media/video/saa7134
/lib/modules/2.6.12-8-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134-empress.ko
/lib/modules/2.6.12-8-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa6752hs.ko
/lib/modules/2.6.12-8-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134-dvb.ko
/lib/modules/2.6.12-8-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134.ko
/lib/modules/2.6.12-10-386/kernel/drivers/media/video/saa7134
/lib/modules/2.6.12-10-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134-empress.ko/lib/modules/2.6.12-10-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa6752hs.ko
/lib/modules/2.6.12-10-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134-dvb.ko
/lib/modules/2.6.12-10-386/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134.ko
/usr/src/linux-source-2.6.12/Documentation/video4linux/CARDLIST.saa7134
/usr/src/linux-source-2.6.12/Documentation/video4linux/README.saa7134
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/Makefile
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa6752hs.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-cards.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-core.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-dvb.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-empress.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-i2c.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-input.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-oss.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-reg.h
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-ts.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-tvaudio.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-vbi.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134-video.c
/usr/src/linux-source-2.6.12/drivers/media/video/saa7134/saa7134.h
/usr/src/linux-headers-2.6.12-8-386/include/config/video/saa7134
/usr/src/linux-headers-2.6.12-8-386/include/config/video/saa7134/module.h
/usr/src/linux-headers-2.6.12-8-386/include/config/video/saa7134/dvb
/usr/src/linux-headers-2.6.12-8-386/include/config/video/saa7134/dvb/module.h
/usr/src/linux-headers-2.6.12-8/drivers/media/video/saa7134
/usr/src/linux-headers-2.6.12-8/drivers/media/video/saa7134/Makefile
/home/finley/Desktop/saa7134-0.2.12.tar.gz

линка който си дал свалих saa7134-0.2.12.tar.gz но за да го компилирам ми иска някакав пач за ядрото.
phantomlord
от командата която си дал не дава изход, относно модула за тунера ако знам какво да свале ще е добре :60;

Мнение от Red пуснато на Август 03 2006, 13:51
Здравей,
я пробвай така
Код: 

sudo rmmod bttv
sudo modprobe saa7134 card=2
sudo tvtime-scanner

и ако даде грешка я покажи.

Мнение от finley пуснато на Август 03 2006, 14:29
Цитат:

finley@linux:~$ sudo rmmod bttv
ERROR: Module bttv does not exist in /proc/modules
finley@linux:~$

при sudo modprobe saa7134 card=2 не дава изход
при sudo tvtime-scanner започва да станира но пише No Signal

Мнение от Red пуснато на Август 03 2006, 14:36
Я пробвай както фантома е казал, т.е.
sudo modprobe saa7134 i2c_scan=1, като преди това, ако модула ти е зареден ( проверяваш с lsmod и търсиш дали имаш saa7134 ) го махни с rmmod saa7134. След това пак сканирай с tvtime



Мнение от finley пуснато на Август 03 2006, 14:57
Пак не става сега рових по компютъра да видя дали не съм откачил някоя жица да не се е извадил..... но всичко е ок само дето ми пише но сигнал
Мнение от Red пуснато на Август 03 2006, 15:00
Четох, че един човечец си решава проблема, като пробва първият начин, който ти казах (sudo modprobe saa7134 card=2) и ако не стане пробва пак, т.е. маха модула и го пуска наново. Пробвай и ти така. Не е естествено това, което става при теб.
Мнение от finley пуснато на Август 03 2006, 15:05
Знам че не е естествено но ако ме подразни някой друга минута още може да пробва дали тоя тунер лети от 4-тия етаж :8;
ще пробвам пък може и да стане.

Мнение от phantomlord пуснато на Август 06 2006, 19:46
Покажи какво ти казва lsmod, за да сме ти по-полезни. Трябва да свалиш сега заредения модул за тунера с rmmod (ще разбереш как се казва след lsmod) и да качиш новия модул:
Код: 
sudo modprobe -v saa7134 i2c_scan=1

Покажи и изхода от горната команда. Дай повече инфо и за тунера ти - марка, модел?

Мнение от finley пуснато на Август 06 2006, 19:54
Цитат:

debian:/home/finley# modprobe -v saa7134 i2c_scan=1
insmod /lib/modules/2.6.16-2-686/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134.ko i2c_scan=1

Ако знам какъв ми е тунера ще е добре :21;  сега като инталирах дебиана пък не ми дава да избера видео сорс.
Изход от lsmod
Цитат:

saa7134               104960  0
isofs                  32160  0
ipt_TCPMSS              3776  1
xt_tcpmss               2272  1
xt_tcpudp               2976  1
iptable_filter          2752  1
ip_tables              11160  1 iptable_filter
x_tables               11332  4 ipt_TCPMSS,xt_tcpmss,xt_tcpudp,ip_tables
pppoe                  12896  2
pppox                   3368  1 pppoe
ppp_generic            25172  6 pppoe,pppox
slhc                    6240  1 ppp_generic
nvidia               3921276  12
ipv6                  217760  20
nls_iso8859_1           3936  5
ntfs                  190380  5
dm_mod                 47892  0
snd_intel8x0           29436  0
snd_ac97_codec         82784  1 snd_intel8x0
snd_ac97_bus            2048  1 snd_ac97_codec
mousedev               10368  1
tsdev                   7200  0
snd_pcm                74408  2 snd_intel8x0,snd_ac97_codec
snd_timer              20292  1 snd_pcm
snd_page_alloc          9800  2 snd_intel8x0,snd_pcm
shpchp                 39200  0
pci_hotplug            24180  1 shpchp
evdev                   8736  0
video_buf              19972  1 saa7134
compat_ioctl32          1184  1 saa7134
v4l2_common             7360  1 saa7134
v4l1_compat            12068  1 saa7134
ir_kbd_i2c              7852  1 saa7134
ir_common               9156  2 saa7134,ir_kbd_i2c
snd_mpu401              7232  0
snd_mpu401_uart         6592  1 snd_mpu401
analog                  9792  0
snd_rawmidi            22048  1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device          8236  1 snd_rawmidi
parport_pc             31472  0
parport                31720  1 parport_pc
intel_agp              20860  1
videodev                8640  1 saa7134
i2c_i801                7884  0
snd                    46080  8 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer,snd_mpu401,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_s

eq_device
agpgart                29232  2 nvidia,intel_agp
soundcore               8672  1 snd
psmouse                34248  0
ns558                   4420  0
floppy                 55628  0
i2c_core               19312  3 saa7134,ir_kbd_i2c,i2c_i801
rtc                    11252  0
pcspkr                  2948  0
serio_raw               6436  0
gameport               13480  3 analog,ns558
ext3                  115880  1
jbd                    46932  1 ext3
mbcache                 7652  1 ext3
ide_cd                 35328  0
cdrom                  31888  1 ide_cd
ide_disk               14528  8
usbhid                 32128  0
piix                    8932  0 [permanent]
generic                 4164  0 [permanent]
ide_core              111440  4 ide_cd,ide_disk,piix,generic
uhci_hcd               26640  0
usbcore               110560  3 usbhid,uhci_hcd
8139too                24160  0
8139cp                 19488  0
mii                     5056  2 8139too,8139cp
thermal                12968  0
processor              21696  1 thermal
fan                     4452  0

при опит да сканирам за канали
Цитат:

finley@debian:~$ tvtime-scanner --input=custum
Reading configuration from /etc/tvtime/tvtime.xml
Reading configuration from /home/finley/.tvtime/tvtime.xml
Scanning using TV standard PAL.
/home/finley/.tvtime/stationlist.xml: No existing PAL station list "Custom".

   No tuner found on input 0.  If you have a tuner, please
   select a different input using --input=<num>.




Мнение от finley пуснато на Август 07 2006, 11:03
Под бозата го подкарвах с драйвъри за Life ViewTv. А при нсатройката на Fly2000tv задавах Medition TV 7134 и всичко работеше а под линукс.....


Мнение от phantomlord пуснато на Август 08 2006, 17:00
Пробвай така:
Код: 
rmmod saa7134
modprobe -v saa7134 i2c_scan=1

После стартирай tvtime и му дай да сканира за канали.



Мнение от gizi_ пуснато на Септември 06 2006, 04:55
А земи виж < http://www.linux-bg.org/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?act=ST;f=9;t=14809;hl=gizi_ > както и < http://www.linux-bg.org/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?act=ST;f=9;t=12611;hl=gizi_ > да видим дали ще има резултат.Много лесно се подкарва тоз тунер не виждам къде е проблема.И ако все пак не ти стига тва вземи пусни една търсачка < http://google.com > и < http://www.linux-bg.org/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?act=Search;CODE=00;f=9 > да видиш колко има изписано.


Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums