Форум: Applications
Тема: Photoshop и CorelDraw под LINUX
Автор: alkor

Мнение от alkor пуснато на Март 14 2007, 22:30
Знам, че има заместители на Photoshop и CorlDraw, но ги използвам от много време и мие трудно да мина на други, а и не съм сигурен че имат същите възможности.
  Опитах да подкарам CorlDraw с wine и crossover, но нямах никакъв успех. Намерих CorelLinux но е с пакети тип deb а аз ползвам tar и rpm   много ще съм благодарен ако някой ми каже от къде мога да си го дръпна като rpm/tar.
   По друг начин стоят нещата с Photoshop. Без проблеми се подкарва и с двата емулатора до версия 7 /но не съм тествал дали всички филтри работят/, за CS,CS2 и тн...... просто никакъв успех.
   Моля Ви кажете как да подкарам тези две програми.

Мнение от guardian пуснато на Март 15 2007, 10:12
Не че ще помогна, но най-вероятно CorelLinux, който си намерил е дистрибуцията на Corel, а не CorelDraw както ти се иска :)
Разгледай Xara Xtreme
< http://www.xaraxtreme.org/ >

Мнение от tonitochev пуснато на Март 15 2007, 20:36
Със сигурност ще ти е хубаво да не си променяш навиците,но заместителите на интересуващите те програми са си доста читави и си е по добре да се адаптираш на тях,вместо да емулираш.От фотошоп на гимп едва ли е по трудно да скочиш,отколкото да учиш гимп от нула без никакви познания в дизайна.А става.Така че мисля че иска час два ръчкане и ще влезеш в час-сигурен съм.Така че съвета ми е по-добре отдели ги тея два часа да свикнеш с аналозите,отколкото да се бориш с wine много повече време.Стига да не се занимаваш с издателска дейност-там гимп няма некви цветови стандарти-смук ли нещо такова.Успех.
Мнение от alkor пуснато на Април 12 2007, 14:39
Ето нещо полезно което открих за Potoshop CS2 и HDR. Нека който може да по приведе нещичко, ще е полезно за всеки.

< http://blog.publicidadpixelada.com/how-to-adobe-photoshop-cs2-on-ubuntu-10-steps/ >  -за photoshop трудно се отваря.

< http://bellette.tuxfamily.org/tutos/hdr/3.php >     -за HDR фотография

Мнение от pavelludiq пуснато на Август 15 2007, 23:08
От няколко дни съм с Убунту, това е първата дистрибуция с която съм имал успех и вероятно ще си карам с нея докато още съм в графата нууб :D Днес реших да се позанимавам с едно от хобитата си фотография и обработка на изображения и дизайн. Гимп като за без пари си е доста читава програма. Не е особено тежка от 30 минутния ми отип с нея съдя че за напред ще съм много добър приятел с нея :D Все още съм начинаещ както с линукс, така и със гимп и графичната обработка като цяло, преди време се занимавах за кратко със фотошоп уроци(около седмица вероятно) така че имам само основни познания в тази област и все пак за 30 мин успях да направя някой неща които са малко над средното за мен ниво :D
Мнение от Orel_S_Oriz пуснато на Септември 16 2007, 01:18
Има едно доста полезно решение (за съжаление, все не намирам време да го тествам) но като цяло идеята е да си пуснеш Photoshop на Ubuntu-to. Описание какс тава това можеш да погледнеш тук: < http://blog.publicidadpixelada.com/2006/10/10/how-to-adobe-photoshop-cs2-on-ubuntu-10-steps/ >

Предполагам, че тези дни ще имам време да го тествам това и да кажа как е минала инсталацията и имало ли е проблеми.

Мнение от alkor пуснато на Септември 16 2007, 20:00
Да видях го, но това както изглежда Photoshop CS2 която е доста зле сравнение с по-стари и по нови версии  /Photoshop CS3/.  А Photoshop CS3  може да се wine-doors но под DEBIAN още не съм успял. Виж < http://forums.linux-index.org/ikonboard.cgi?act=ST;f=2;t=2497 > има други решения. Ще съм ти благодарен ако пробваш програмата за HDR под LINUX която съм дал малко по-горе  :43;
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums