Форум: Проблеми
Тема: Изтриване на акаунт?
Автор: GeOrg

Мнение от GeOrg пуснато на Септември 14 2008, 08:50
Какво трябва да направя за да бъде изтрит стария ми акаунт за да мога да ползвам заявената там пощенска кутия???
Причината е, че ми изтече договора с БТК и пощенската кутия с POP3 протокол открита там и използвана за тази ми регистрация във форума ще престане да съществува ако не платя до един месец, а аз нямам такова намерение. С това губя възможността за автоматичните уведомявания от форума за теми и получени лични съобщения от форума със сегашната ми регистрация. В стария акаунт съм регистриран с пощенска кутия в gmail. Преди известно време ми изгоря харда и изгубих всичките си пароли поради мързел от моя страна, не ги бях вдигнал на друг носител. За съжаление ползвам специализирани програми за криптиране и създаване на пароли. Естествено опитах да възстановя старите регистрации, но не навсякъде се получи. Едно от местата бе в този форум и тракъра към него, нямам обяснение защо и какво точно стана, но в крайна сметка ми писна и направих тази си регистрация. Молбата ми е ако не изтриване на акаунта(в който не е влизано от доста време и няма да се влезе ако питате мен), то поне да се промени пощенската кутия която съм задал там за да мога да си я задам в сегашния си акаунт който мисля да ползвам и за напред.
Мнение от quintessence пуснато на Септември 14 2008, 16:46
От написано от теб се подразбира , че си помниш паролата за gmail-ската поща , която искаш да зададеш на текущия ти account, както и username-a, с който си се регистрирал преди.
Щом не си помниш паролата за стария account ( а той е регистриран с gmail-ската поща ) , просто се възползвай от опцията за възстановяване на парола ( < http://forums.linux-index.org/index.cgi?act=LostPass;CODE=00 > ) , след което може да си смениш регистрираните пощи на двата account-а . :)
Мнение от GeOrg пуснато на Септември 14 2008, 17:51
Благодаря за отговора!
Току-що постъпих както ме посъветвахте, получих достъп до стария си акаунт и смених там пощенския адрес с друг, но проблема ми остава. От сегашния ми акаунт, не ми позволява да го задам, въпреки че в стария вече е сменен. Има ли някакъв период от време което трябва да се изчака за да влязат в сила промените?
Мнение от quintessence пуснато на Септември 14 2008, 18:17
Промените веднага се активират след изпълнени указания от страна на потребителя ( относно промяната на email адрес ).
Статусът на старото ти потребителско име е Awaiting Authorisation, което означава , че не си потвърдил смяната на e-mail адреса ти на стария ти потребител.
След като въведеш в полето новия си e-mail , си провери регистрираната поща за писмо , в което ще намериш link за потвърждаване на новия e-mail адрес , след което промените веднага биват активирани .
По същия начин за текущото ти потребителско име .

П.С.
Благодаря username. Your Email address change request has been processed.

The board administrator has chosen to require validation for all email addresses. Within the next 10 minutes (usually instantly) you'll receive an email with instructions on the next step.
The email has been sent to emaila_който_си_писал_за_смяна


:)


Мнение от GeOrg пуснато на Септември 14 2008, 22:39
Линка който ми се праща в писмото не работи - отваря търсачката на GuideDNS. Опитах повече от 10 пъти в продължение на повече от половин час. Повторих процедурата, получих второ писмо, но отново връзката в него се държеше по същия начин.
Мнение от quintessence пуснато на Септември 15 2008, 00:45
Прегледай си BHO на browser-а .
Изчисти cookie-то на linux-index.org и пробвай отново .

Ако отново не се получава, ми изпрати на PM screenshot със страницата , която ти се отваря след като въведеш link-а, получен по email-a , в browsera .

Функцията със смяна на email адрес работи без проблем :)
Мнение от GeOrg пуснато на Септември 15 2008, 08:13
Изчистих кеша и бисквитките, а браузъра ми няма проблем при отварянето на никоя друга страница или линк, но положението е същото. За браузър ползвам Mozilla FireFox 2.0.0.16 версията за Linux от Mandriva 2008.1 Spring. Ще инсталирам друг за да пробвам и от него.

Ако това ще помогне - направи ми впечатление, че линка който изпращате в писмото не е активна връзка в abv.bg - би трябвало да го разпознае като адрес, но го разпознава единствено като текст. В пощенските клиенти които ползвам такъв линк се разпознава като уеб адрес, но не мога да кажа дали това е така в abv.bg.

Направих исканите снимки дайте ми адрес на който да ги пратя.


Edit Направих опит с Konqueror резултата е същия! Друго което открих не мога от другия акаунт нито да пускам лични съобщения(контролния му панел липсва панелчето "Система за ЛС") нито да пиша мнения във форума(нямал съм право да пиша по темите). Ще го снимам и това ако е необходимо само дайте някакъв адрес на който да изпратя снимките.


Мнение от quintessence пуснато на Септември 15 2008, 09:48
Да , нормално това да ти дава с другия ти account, както вече написах той е със статус Awaiting Autorisation и докато не потвърдиш заявката за смяна на e-mail адрес , няма да са ти активни опциите, които изреди.

На PM ми ги изпрати или на quintessence@linux-index.org
Мнение от GeOrg пуснато на Септември 15 2008, 12:35
Изпратени са на пощенския адрес който посочвате. Използвах пощата която искам да премахна от онзи акаунт(за да сте напълно сигурни че е моя) и да поставя на този от който пиша в момента.
Мнение от quintessence пуснато на Септември 15 2008, 16:37
Пробвай да си смениш шрифта или да му намалиш/увеличиш размера , тъй като линка, който се вижда е грешен , липсва един символ на пръв поглед , а форумът не изпраща такива линкове ...
Или просто си свали писмото на компютъра и го отвори с текстов редактор , за да го прочетеш и да извадиш правилният линк
Или евентуално да прегледаш съобщението в txt формат, а не в html през browsera ...
Също като вариант има да си го препратиш на друга поща :)
Ако не ти се занимава със смяна на шрифтове и прочее най-лесно е да си го свалиш на компютъра писмото и да си копираш линка от него :)
Мнение от GeOrg пуснато на Септември 15 2008, 17:32
Резолюцията на монитора който ползвам е 1200х1024. Линка го виждам целия на екрана и дори има място за още 50% от него, така че е оригиналния получен от вашия форум, а не е изрязан при копирането.
Няма промяна при свалянето на диска или препращането на писмото, линка дето форума "не изпраща такива"  няма промяна каквото и да го правя - и на снимка и в текстов формат и в HTML формат си е един и същ и води до страницата дето вече ви я пратих в предишното си писмо.
Изпратих ви ново писмо със снимки на полученото от форума писмо отворено вече не с браузър, а с пощенски клиент Thunderbird, както и потребителското име и паролата за акаунта на който трябва да се смени имейла, дано имате по-голям успех от мен.
Мнение от quintessence пуснато на Септември 15 2008, 22:40
Линковете , които ти пристигат в писмото ги замени от
< http://forumslinux-index.org > ... на < http://forums.linux-index.org > , за да потвърдиш смяната на e-mail адресите .
Мнение от GeOrg пуснато на Септември 15 2008, 22:58
Много, много съм благодарен!
Успешно си смених пощенската кутия и в този акаунт. Линка този път нямаше нужда от поправка, беше абсолютно точен и коректен.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums