Форум: Kernels & Drivers
Тема: xf86-video-ati (radeon) успешно подкарване на 3D
Автор: bazu

Мнение от bazu пуснато на Май 20 2010, 23:58
Та не помня вече колко начина пробвах и не знам да ви кажа какво опитах, но стигнах до там, че ако искам да работи компиз дислея ми е бял, но иначе куба ефекта си работи но всичко е едно бяло петно. Пробвах на arch, sabayon и calucate и резултата е същия бял екран. А тръгва без ефектите да работят, но пък екрана не е бял ако добавя в xorg.conf
Код: 
Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSectionМнение от doommaster пуснато на Май 31 2010, 20:06
Аз съм със същата видеокарта на лаптопа и нямам проблем със видеото (почти само няколко дразнещи факта). Използвах Ubuntu, а сега Mint (който е Ubuntu базиран). В тях има open source драйвери които си подкарват перфектно compiz и всякакви ефекти. Може да си сложиш оригиналните драйвери на ATI от сайта или от репото на Ubuntu, като тези в репото са по-стари но са deb пакет и ако не ти хареса може да ги махнеш. По принцип драйверите от сайта могат да правят deb пакет, но аз нещо не се справих със задачата. Сега съм със OpenSource драйверите.
А иначе разликата между двата вида драйвери:
fglrx (оригиналните на ATI) - имат пълна потдръжка на всички опции на картата, както и Catalyst Control Center, игрите вървят добре, само имат един малак проблем. При maximize, restore, open или смяна от и към full screen се получава едно дразнещо лагване от около секунда.
OpenSource - лагването което имат fglrx драйверите го няма, държат се чудесно във compiz, но игрите имат по-малък fps, което пък тук е дразнещото че вече не геймя на линукса.

Още не съм пробвал последните fglrx (по принцип излиза нова версия на всеки месец), може при трях да са оправили най-накрая проблема с лага.
Powered by ikonforums 1.0.0 © 2006 ikonforums