Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Проблем с инсталацията на Slackware 10.2
Тема: Проблем с инсталацията на Slackware 10.2, Не се стартира след инстал!
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Септември 22 2006, 23:30
silverback

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 53
Регистриран: Февруари 2006

Оценка: няма

Offline
Здравейте!
Значи свалил съм СД-тата от Linux.org,Пускам компа,буутва се от СД-то, зареждам sata.i ядрото,защото съм със SATA диск,разделям на 2 партишъна (единия суап,другия стандартен),давам му да инсталира целия софтуер,дисковите Inode са по 1024 К,накрая давам автоматично да се инсталира ЛИЛО,казва ми да рестартирам за да заредя системата и като рестартна ми дава DISK BOOT FAILER.PLEASE INSERT THE SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
Моля Ви,помогнете,че полудях.
Само да доуточня,че пробвах 3-4 други ядра,на друг хард и всеки път е същото.Има ли нещо ,което пропускам.

Salus populi, suprema lex!
Контакти:  silverback
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 23 2006, 20:52
PinkFloyd

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 116
Регистриран: Април 2005

Оценка: няма

Offline
Дори да го инсталираш ще имаш доста грижи и за в бъдеще.Най добре да поизчакаш малко преди да подхванеш Слак.Това че си дал фул инстал не значи че е инсталирало всичко.Когато ботваш от СД щеш не щеш избираш sata.i ,защото иначе не тръгва.По време на инсталацията трябва отново да зададеш какво ядро да инсталира.По подразбиране Слак си слага bare.i.Това е само един от вероятните проблеми за които ми идва на ум.Защо не пробваш да инсталираш LILO в експертен решим.Едва ли ще помогна, затова спирам да гадая за да не те объркам повече.
Контакти:  PinkFloyd
WEB  
Мнение #3
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 25 2006, 13:06
silverback

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 53
Регистриран: Февруари 2006

Оценка: няма

Offline
Значи,все пак успях да го подкарам.Оказа се,че не съм му давал от къде да буутва.Направих го от флопито и успях.
Прав си,че си е малко тегаво с тоя слак.Минах на Сусе, и сега и там имам някои вапроси,които ще задам в нова тема.
Благодаря!!!  :6;

Salus populi, suprema lex!
Контакти:  silverback
WEB  
Общо 2 отговор(а) от Септември 22 2006, 23:30 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Проблем с инсталацията на Slackware 10.2

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums