Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Проблем с инсталацията на Windows XP
Тема: Проблем с инсталацията на Windows XP
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Март 13 2008, 20:24

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 57
Регистриран: Декември 2007

Оценка: няма

Offline
Имах Убунту 7.10 и ХР. Дяловете ми бяха 16GB за бозата и 4GB за линукса. Но реших да направя някой корекции и за това като записвах Убунту изтрих дяловете и сложих 8gb за линукса и си го записах.. но след това идват проблемите..
Като записах убунту, boot-нах едно ХР и дадох му празното място като направих дял от свободното място и му дадох да се форматне като използва NTFS. Всичко мина ОК (форматира, записаха се някой файлове и стигна до онова че иска да се рестартира) и като се рестартира да продължи с инсталацията, нищо не ставаше. Стига до If you want to boot from CD press any key....  и нали аз нищо не натискам и чакам да си почне Setup-a, но той не почва и забива само на надписа If you want to boot from CD press any key....

какво ли не правих.. изтрих линукса... съединих дяловете като направих един 20GB и го форматирах.. но пак не става... някакви идеи, че нищо не мога да правя на лаптопа..

Ubuntu 7.10 user on Acer Aspire 5520G
GNOME Fan
Контакти:  MupKoo
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 13 2008, 20:58

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Погледни в биос-а кое ти е второто бутващо устройство - сложи хард диска
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 14 2008, 01:01

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 57
Регистриран: Декември 2007

Оценка: няма

Offline
Ами за това се бях досетил и сам.. но не е това. Буутвам от харда , но пак забива... То точно като стигне до това да се буутне от харда забива
Някакви други идеи ???

Ubuntu 7.10 user on Acer Aspire 5520G
GNOME Fan
Контакти:  MupKoo
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 14 2008, 09:05

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 258
Регистриран: Януари 2008

Оценка: няма

Offline
Инсталирай отново линукс.Така той вече ще види бозата и ще може да е разпознае.С GRUB или LILO мисля ,че няма да имаш проблеми с която и да е от двете операционни системи.
Контакти:  AZ ZERGA
WEB  
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 14 2008, 13:20

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 29
Регистриран: Април 2006

Оценка: няма

Offline
Цитат: (MupKoo @ Март 14 2008, 01:01)

Някакви други идеи ???

а дали дяла, на който ще качваш уин-а е активен?
.. а иначе по правило първо се качва уин-а и после линукса, когато ги събираш на един хард.
Контакти:  kalin
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 15 2008, 08:58

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 191
Регистриран: Април 2006

Оценка: няма

Offline
Windows по принцип иска да е на първия активен дял на първия хард диск.
Ако си сложил линукс на /dev/sda1, наприме, а уиндоус на /dev/sda2, линукс ще върви, ама уиндоуса ще се сърди ...

Гледам обаче, че вече си пробвал да дадеш целия хард на Уиндоуса...

Второто нещо за което се сещам, е че MBR на диска ти е повреден.
Трябва да влезеш в рекавъри конзолата на ХР и да му укажаш да го оправи.
Пробвай пак с тоя диск - изтрий всички партишъни, направи един основен 12гб за уиндоус в началото, форматирай по бавния начин и пробвай да инсталираш пак.
Контакти:  Pivoto
WEB  
Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 15 2008, 17:01

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 57
Регистриран: Декември 2007

Оценка: няма

Offline
Toва fixmbr ми изглежда много опасно... Трябва ли да го правя. То линукса си се записа и си върви. Даже като се пусне ГРУБ-а ми показва Windows XP най-отдолу но като дам на него... пише Starting up .... и зарежда и си зарежда... докато забие..

Ubuntu 7.10 user on Acer Aspire 5520G
GNOME Fan
Контакти:  MupKoo
WEB  
Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 15 2008, 17:21

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 105
Регистриран: Ноември 2007

Оценка: няма

Offline
Може да пробваш с fixmbr, не е толкова опасно, но със сигурност ще ти прецака grub ;) После обаче можеш да си го оправиш от лайвцдто.
Контакти:  todir
WEB  
Мнение #9 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 15 2008, 17:38

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 57
Регистриран: Декември 2007

Оценка: няма

Offline
Ами пак не става... оправих МБР-то. Но пак всичко си е същото :(

някакви други идеи??

Ubuntu 7.10 user on Acer Aspire 5520G
GNOME Fan
Контакти:  MupKoo
WEB  
Мнение #10
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Март 15 2008, 23:19

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 191
Регистриран: Април 2006

Оценка: няма

Offline
Windows трябва да е на първия партишън, Убунту на втория.
Приятно преинсталиране :0 :) :)
Контакти:  Pivoto
WEB  
Общо 36 отговор(а) от Март 13 2008, 20:24 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Проблем с инсталацията на Windows XP

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums