Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Ubuntu 8.10 съвети и препоръки
Тема: Ubuntu 8.10 съвети и препоръки
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Ноември 09 2008, 02:00

No avatar chosen
Група: Li fans
Мнения: 1
Регистриран: Ноември 2008

Оценка: няма

Offline
Добър вечер на всички  :6;
Реших да си кача тази дистрибуция чух от един познат че била добра  :P  :P Не разбирам много от Linux  :D само 1 път инсталирах Suse и не ми се видя доста трудно оправих се що годе  :31; ТА искам да попитам дали правилно се съм насочил към Ubuntu и дали дяловето които требва да ги направя требва да е 1 - вия "swap" - про положение че требва да е премерно 2 GB този дял и един "ext3" по избор  :60; Чакам ваште мнения момчета  :60;  :60;

Лека вечер  :31;  :31;

Редактирано от Electron на Ноември 09 2008, 02:00
Контакти:  Electron
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 09 2008, 08:04

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 65
Регистриран: Декември 2007

Оценка: няма

Offline
Мое мнение - добре си се ориентирал. Малко странно ще ти изглежда в началото, но има си лесно - http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Intrepid <-- това ще ти помогне в началото (ако има нещо, което искаш да инсталираш и не можеш, поразгледай гайдовете за по-старите дистро-та, има ги в сайта). Дяловете са лесни, трябва ти един swap дял, който би трябвало да е с големина 2xRAM паметта, но може и по-малко (при мен 2GB рам, 2 GB swap). Отделно ти трябва един дял за линукса, както казваш в ext3 или друг дял (ще ги видиш). Важното е да му сложиш точка на монтиране (mount point) "/". Това ти е все едно C:/Windows дяла. При убунту изискването е да е минимум 4 GB (ако си спомням правилно де), но по-добре ще е да му дадеш 8-10 GB.
Специално за ubuntu - ти си решаваш. ubuntu е с gnomme графична среда, kubuntu - с kde, xubuntu - xfce (ако така се пише). Потърси в гугъл снимки, там вече ще си избереш ;)

life is too short... so live with that!
Контакти:  blazed
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 30 2008, 23:00

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 4
Регистриран: Ноември 2008

Оценка: няма

Offline
не ви пепоръчвам Ubintu
Контакти:  veroun

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ:
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 30 2008, 23:48

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 25
Регистриран: Юни 2006

Оценка: няма

Offline
аз също не препоръчвам убунту и неговите производни !!!!!
Контакти:  rams
WEB  
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Декември 01 2008, 09:43

Avatar
Група: Awaiting Authorisation
Мнения: 24
Регистриран: Август 2008

Оценка: няма

Offline
Аз пък смятам, че е добър избор. Много по-малко ядове ми създава отколкото другите дистрибуции. SUSE постоянно ми изкарваше грешка на файловата система, а Mandriva така и не тръгна графичната среда, заради драйверите на ATI (за сметка на това (К)Убунту нямаше проблем да тръгне, въпреки драйверите). Пък и Help-а е много по-добре направен, ако го използваш, ще се оправиш в първите стъпки.
Контакти:  Siminin

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ:
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Декември 01 2008, 10:52

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 763
Регистриран: Февруари 2008

Оценка: 5

Offline
1. има поне още 100 теми за препоръка на дистрибуция.
2. когато се препоръчва/отхвърля дистрибуция е важно да се посочат доводи..
3. грозно е ламери които не могат да работят с google, за да си направят елементарни настройки като тези на мрежата, да твърдят че една дистрибуция не била за препоръчване, особенно ако тя е направена като за кретени..

Контакти:  altoas

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ:
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Декември 01 2008, 12:32

Avatar
Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Цитат: (veroun @ Ноември 30 2008, 21:00)

не ви пепоръчвам Ubintu

Ти suse ли предлагаш? Айде да напишеш едно how to как се инсталират кодеци в това suse. Защото се имам за адвансд потребител и се видях в чудо, то ги инсталира 4 пъти и не работеха, всяка една зависимост се оправя на ръка в оня мениджър yast, то не беше yum, то не беше apt, не беше и pacman, пълна манджа с грозде, не виждам как това може да е за начинаещ. Естествено проблема с инсталирането на кодеците може да е бил временен с хранилищата, не отричам, но си беше ад.

Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Декември 01 2008, 22:40

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 25
Регистриран: Юни 2006

Оценка: няма

Offline
Ми ти щом Suse не считаш за прятелски настроено дистро......кое да си сложат начинаещите ..... сигурно Дебиан или онова недоносче Убунту добило такава популярност само защото е базирано на Дебиан?

 П.С Нищо лично , не искам никого да засегна , и не искам никого да подценявам в този форум , но съм длъжен да го кажа - на моменти виждате не по далеч от върха на носа си.Само едно ще допълня няма лощи и добри дистрибуции , както при всички останали неща проблема стига преди всичко до задклавиатурните устройства.Всичко опира до тестове - тестваш - преценяваш кое те устройва и харесва , кое ти допада - ползваш.С номера кажете кое дистро е за начинаещи е лесно - демек налей ми акъл , или кажи ми коя кола или мотор се карат най лесно , даже да има начин сами да си се упрвляват а ние да си гледаме тъпо в една точка ..........е такъв филм няма , ще ни се ама няма , няма и да има.
Контакти:  rams
WEB  
Мнение #9 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Декември 01 2008, 23:26

Avatar
Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
rams, нямаш право да говориш без да си пробвал. Пробвай и ми кажи - как да си инсталирам кодеци за видео, двд и музика, кажи ми кои са пакетите които трябва да си инсталирам за да си компирам модул (хедърите и компилатора) как да си пусна pppoe и vpn pptp. В общия случай това ги вълнува новаците, да си пуснат нета, музиката, филмите и ако трябва да си инсталират някой драйвер (я за видео, я за wi-fi). Да видим за колко време ще ги намериш и инсталираш. Не се заяждам, защото съм съгласен по повечето точки с теб, но това сузе всеки го споменава като юзър френдли и като стане въпрос за нещо конкретно и се започва голямото мълчание, аз пробвах suse 11 с гном.
П.С. Убунту не е недоносче, ами си е синоним на Линукс, за добро или лошо.

Мнение #10
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Декември 02 2008, 00:39

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 25
Регистриран: Юни 2006

Оценка: няма

Offline
О tolostoi пробвал съм братко и продължавам да пробвам от 12 години само това правя , кога като работа кога като хоби , последно време от 2 години вече само като хоби , общо взето отделям време по около два до три дни за тест на почти всички дистрота които излизат и са в челните топ класации - от спортна злоба .До началото на тая година бях последно на СуСЕ 10.2 до там мога да дам информация за кодеци и т.н сега съм си намерил ново занимание (дистро) на което си се кефя , но това не ми пречи да продължавам да тествам , кога като Live CD ,кога като инсталации.В сусе общо взето съм си инсталирал всички необходими кодеци отделно от rpm пакети от команден ред  - и xvid , divx , win , mp3 .... най лесно ми е било така, а със зависимостите --по същия начин , до версия 10.2 тези неща се правеха спокойно и през yast без ядове , стига още при самата инсталация да си подбрал правилните пакети които да се инсталират(въпрос на малко повече четене и анализ и разбира се метода - проба--грешка),драйверите за видеото също не са кой знае какъв проблем при положени че на сайтовете и на Ati i nvidia , има подробно описание как става --- е в конзолен режим но все пак става , а и инсталационни скриптове правят автоматично инсталацията , компилират модулите и т.н от теб се иска само да казваш да или не......А 11.0 - пуснах го но понже не съм още доволен от четворката на KDE не си и правя труда да се задълбочавам толкова , все още си карам на 3.5.9
Контакти:  rams
WEB  
Общо 21 отговор(а) от Ноември 09 2008, 02:00 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Ubuntu 8.10 съвети и препоръки

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums