Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Laptops with Slackware/Salix
Тема: Laptops with Slackware/Salix, Линукс на нов лаптоп
Мнение #1
Написано на: Май 08 2017, 11:58

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 1
Регистриран: Май 2017

Оценка: няма

Offline
Доста магазини в нашето интернет пространство предлагат лаптопи. От няколко места съм купувал през годините - Stemo, Metro, pcstore.bg - не искам да им правя реклама. Само да споделя:
Наскоро взех Dell Inspiron 5559 от pcstore.bg с данни - 15,6 инча ФулЕйчДи дисплей, двуядрен Интел Кор Ай7-6500, карта АМД Радеон Р5 М335, хард диск 5400 об/мин, 2Терабайта, 16ГБ РАМ. Беше с преинсталирана Убунту система с графична среда Юнити (която никога не съм харесвал).
Свалих си LiveDVD Salix 14.2 Xfce x64 (Slackware-базирана ОС). Поразцъках и за моя приятна изненада установх, че тя разпозна картата за жичен достъп до интернет и тази за безжичен достъп (май бяха на Риълтек). Инсталирах Лайв дистрибуцията и досега съм доволен от спокойната работа с тази чудесна операционна система (е, трябва да призная нямам принтер, а там съм чувал било слабо място на доста Линукси - като си купиш принтер трудно намираш драйвер за твоя модел за да го подкараш, ала това не ми е належащо).
Исках само да споделя, че Xfce е добра среда - аз обичах Уиндоус Класик интерфейса и тук успях да настроя лентата/панела, страт бутона и всичко останало максимално да ми наподобява Уиндоуса 98/95 интерфейса и споделям че има достатъчно програми с които да се върши ежедневна работа (LibreOffice 5, Parole, Exaile, MasterPDF (Acrobat analog for form filling), Transmission, Firefox, SeaMonkey, ... ). Не вярвах, че на нов Дел предлаган на нашия пазар ще може да му се инсталира и да заработи безпроблемно друг Линукс освен официално предлагания с него (дано и за другите брандове любителите на Линукс да успяват така да си инсталират желания *никс).

Konstantin4o Linux Bg Fan
Контакти:  konstantin4o

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Общо 0 отговор(а) от Май 08 2017, 11:58 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Инсталиране на Linux » Laptops with Slackware/Salix

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums