Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Свободно Време » Fun » лицензионният автомобил
Тема: лицензионният автомобил
Мнение #1
Написано на: Февруари 07 2007, 22:56
delafer

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 398
Регистриран: Март 2006

Оценка: няма

Offline
В същност много от вас може и да знаят по-долния виц... Но за тези които не го знаят предлагам моя превод от руски...
Код: 
Лицензионният автомобил
Вадим Артамонов


1. Преди покупката вие сте задължени да подпишете лицензионно споразумение, забраняващо ви не само да разглобявате машината, но и разглеждате двигателя и всички възможни вътрешности. Да си пъхате там носа - това се счита опит за reverse engineering.

2. Ключа за запалване не ви се дава от магазина,  а от завода-производител. Докато стане това вие можете да бутате машината само на ръка. Ако до месец не получите ключ, колелетата се блокират.

3. Да разблокира колелата може инженер-кракер срещу символично възнаграждение, като изпили блокиращия лост. Но това е незаконно.

4. На всеки 200 км моторът прегрява и автмобилът не може да пътува по-нататък. Да отваряте капака за охлаждане е забранено от лицензионното споразумение.

5. На всеки 100 км се откъсва карданът, защото не е закрепен. Да го затегнете с болтове е забранено от лицензионното споразумение.

6. Производителя обещава да завинти кардана в следващия сервизен пакет (който ще излезе след половин година), той ще ви бъде поставен в най-близкия сервизен център.

7. Ако не ви се разкарва постоянно до сервизния център, активирайте "автоматично обновяване на автомобила". В този случай автомобилът сам ще отива до там за монтиране на сервизни пакети, независимо от вашето желание.

8. Заради конструктивни особености моторът ви изразходва много бензин и дими силно. Затова пък автомобилът има просто управление - кормило и лост "напред-назад". Останалите органи за управление, както уверява производителя, не са ви необходими. На жена ви - още повече.

9. Ако сте пропуснали да заключите жабката, то всеки път когато сядате в автомобила от там ще изскача табелка със "съвет на деня".

10. На усъвършенствуваните модели от жабката се показва зелено човече и, във възможно най-подходящото време, започва да дава ценни съвети на тема "как би трябвало да се кара и на къде".
.
11. Ако имате желание да карате по улиците, а не само в двора ви, би следвало да се опасявате от злосторници. Ако на тях им се отдаде да пъхнат пръчка в ауспуха ви, автомобилът, в най-добрия случай започва да се движи на зигзаг и "малко странно", в най-лошия - изобщо не може да тръгне.

12. Вие можете да се снабдите с неголямо ремарке и да го закачите за автомобила си. То ще изпълнява ролята на пазач и ще плаши злосторниците със силни бибибкания. Но понеже тези ремаркета най-често се правят без колела, скоростта ви ще падне 2-3 пъти.

13. Според лицензионното споразумение, автомобила ви се доставя "такъв какъвто е", и никакви гаранции не се прилагат и предвиждат. Вие използувате автомобила но свой риск. В частност, производителя не носи отговорност и в случай, че при завъртане на кормилото наляво, машината може да завие надясно.


--
(a) Контент: Vadim Artamonov, 1999 - 2009 Anno Domini, превод delafer, 2007


Редактирано от delafer на Февруари 07 2007, 22:59

"Imagination is more important than knoledge" A.Einstein
Контакти:  delafer
Общо 0 отговор(а) от Февруари 07 2007, 22:56 до сега
 » Начало » Li Форуми » Свободно Време » Fun » лицензионният автомобил

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums