Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
Тема: Linux-index chat!, Защо не?
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Април 15 2007, 19:44
silverback

No avatar chosen
Група: Li fans
Мнения: 53
Регистриран: Февруари 2006

Оценка: няма

Offline
Бих искал да Ви предложа да се направи Chat room за тези които искат да обсъдят нещо с някого, и това не търпи отлагане.Ако не е изключително трудоемко,разбира се.Идеята ми е за да не се чака,някой да ти отговори с въпрос,след което ти да му отговориш,той пак да ти зададе въпрос и така да получиш реален отговор след 2-3 дни.

Благодаря за вниманието.

P.S. може да се направят различни чат стаи,в зависимост от типа на запитванията.Например РРР,Installation, Configuring, X и т.н.

Salus populi, suprema lex!
Контакти:  silverback
WEB  
Мнение #2
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Април 15 2007, 23:21
stumps

Avatar
Група: Li psychos
Мнения: 1311
Регистриран: Април 2005

Offline
Колега, тази идея съществува отдавна, но има няколко неща които ме спират да дам зелена светлина на този подпроект:

1. Направата на такъв чат не е чак толкова сложно, ще отнеме известно време и ще стане, но не това е важното в случая ... Важното е, че в един такъв чат изключително трудно ще се контролира качеството на помощта предоставена от хората в проекта, както и спазването на приличен тон - това са две изключително важни неща, с които Li не може да си позволява да прави абсолютно никакъв компромис.
Тоест, за да може всички, които имат нужда помощ, да получават помощ и напътствия по най-добрия начин и всички участници в проекта да имат респект помежду си, последното нещо, от което ще могат да получат тези неща е чат-а ... не искам да давам примери с неизчерпаемия брой безумности, които стават в чатовете ... въпрос на чат култура е всичко ...

2. Друго важно нещо, както ти сам спомена, е бързината на отговорите. Както казах, качеството на отговорите е едно нещо, бързината, обаче, е съвсем друго и касае доста взаимосвързани неща, които за повечето участници в проекта остават скрити и съответно не се взимат под внимание ... За да се получава, така че бързо да се отговаря на даден проблем, абсолютно ясно е, че трябва всички участници в проекта просто да отделят повече време за него. В ткаъв случай дали ще прекарват повече време в следене на нови теми и мнения или ще са в чат-а, просто разлика няма - отговорите ще се появяват за едно и също време.
Тоест изводът е, че ако искаме бързина на отговорите, това задължително означава повече време прекрано в проекта. Това просто няма общо с формата на общуване (форуми, чат, блог или друго).


И така, нека да обобщя това, което всъщност исках да отправя като послание към всички в проекта ... Да, колега silverback, абсолютно си прав в исканията си да получаваш по-бързи отговори.. Определено!!! Изцяло подкрепям идеята ти, но това в никакъв случай не трябва да става за сметка на качеството на помощта, която търсиш ... тоест чатът не е решение ... Решението е всички ние да полагаме достатъчно усилия и да прекарваме повече време, за да си помагаме ... за това сме и тук и с тази цел е създаден този проект ...

Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация

Бизнесът на Microsoft е бизнес за трима: Един пише вируси, друг прави антивирусни, а третият продава (псевдо)операционна система за тях.
Контакти:  stumps

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Общо 1 отговор(а) от Април 15 2007, 19:44 до сега

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums