Здравейте! Тука една работа нещо много ме гложди, че ако някой даде малко акъл ще сам му много благодарен
Значи идеята ми: искам да си разцъкам един Bind, но тъй като не ми се дават пари да си купувам домейн (засега) реших да го пусна в локалната мрежа като си хоствам домейн (засега с едно apache, малко по натам и postfix), който няма да се съобщава навън, но имам и интернет връзка (казвам го за да не объркаме работите
). Досега bind ми работеше само като кеширащ и по принцип съм го пуснал само от моя компютър да може да получава заявки. Прочетох че едното решение ми е да използвам view (изгледи) и го направих, но тогава не ми резолва. Четох че май в Etch и Sid май ако се сложи една директива view всички zone трябва да бъдат прехвърлени на под такива директиви - така ли трябва да е или не? Второ искам да попитам ако това е така да си направя 2 view за външни и вътрешни заявки като zone "." трябва да ми е във външни, както и другите които ми ги слага по подразбиране ? Също така няма да е лошо да забраня recursion за зоната която искам да позлвам в локалната мрежа - за да не пита други сървъри за нея (т.е. роот сървите) тъй като те няма така или иначе да имат запис за нея нали? Много ще се зарадвам и на някоя друга насока или идея