Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Networking » ubuntu 9.04 и Atheros AR9285
Тема: ubuntu 9.04 и Atheros AR9285, Аман от новаци :)
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Октомври 22 2009, 12:58

No avatar chosen
Група: Li fans
Мнения: 2
Регистриран: Октомври 2009

Оценка: няма

Offline
Здравейте,
имам интересна комбинация от проблеми (поне според мен са такива и са следствие от първия, но все пак):
1. Чисто нов съм в тези среди - инсталирах си 1вия линукс сутрината (ubuntu-9.04-desktop-i386 съответно на ASUS K50IN-SX003) - тук не може да се помогне.
2. Използвам wireless  интернет от public мрежа на която не знам никакви настройки освен името, което виждам във Виста :) . Имам си Atheros AR9285, който не знам как да подкарам изобщо и така като разгледах из интернет със слабия си английски подразбрах, че трябва да ъпдейтна ядрото, което не знам как да направя поради точка 1. :)
3. Така като скитах в нета гледам, че явно ще е проблем и да инсталирам NVIDIA GeForce G102M, като достигна до това се надявам да сам решил проблема с точка 2. , за да не се налага да влизам пак във Виста на тоя етап.
4. И според мен не на последно място като рестартирам Ubuntu седи на черен екран с Ubuntu restarting ... и  {цифри някакви} и така доста време - до сега сам го рестартирал 2 пъти и не съм успял да го дочакам след 7-8 минути просто реших, че не е нормално и го рестартирах силово (ако ме разбирате).
  Надявам се някой да помогне като спре да се смее  :6;
  А да сетих се и още нещо - как да разбера каде ми е инсталирано Ubuntu - дадох му по подразбиране, защото не ми даде дяловете така както са и си викам какво пак ако го сбозя много ще го преинсталирам целия и сега нямам изтрит дял, нито някакви големи файлове или заключени пространства на харда пак и като вляза под Ubuntu съм си моунтнал всички дялове. Даже с TreeSize Profesional го търся и не го намирам .... Да да знам за проблемите по точка 1. сшързани с предмониторното устройство и задклавиатурното такова :)

Редактирано от new на Октомври 22 2009, 15:23
Контакти:  new

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ: 254675002
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Октомври 29 2009, 09:23

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 269
Регистриран: Май 2008

Оценка: 4.5

Offline
1. Добре дошъл в обществото! :) Ще се опитам да ти помогна доколкото мога, ще помоля и колегите за помощ и евентуална поправка от тяхна страна.

2. За безжичната - отвори една конзола и
Code Sample: 
sudo apt-get install linux-backports-modules-hardy

след което цъкни на иконката от десктопа си (тази, през която търсиш безжичните мрежи) и направи свързване...
Пропуснах да кажа, че ще ти трябва интернет за изпълнението на горната инсталация, затова си намери временно кабел и се свържи към нета.

3. Проблем с драйвъра... убунту ти е предложил вече някакъв (доколкото предполагам това е ще е VESA). В сайта на нвидиа няма официален драйвър за този модел карта. има за 101 и 103. както и да е... ще трябва да почакаш докато пуснат драйвъра.

:)
Контакти:  Str82DHeaD

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ:
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #3
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Октомври 29 2009, 10:21

No avatar chosen
Група: Li fans
Мнения: 2
Регистриран: Октомври 2009

Оценка: няма

Offline
Благодаря за помощта, но аз намерих друго решение на този етап. Аз по принцип започнах да се занимавам с РНР преди време и реших, че ще ми е много по лесно да ъпдейтвам и да подържам като цяло apache под linux да премина изцяло на него тъй като за мен не е проблем дали netbeans и mozila ще работят под Windows или под Linux, обаче явно съм си взел конфигурация с която няма да мога да се оправя лесно - инсталирах Windows 7 защото е по лек от Vista пак и вече бях сбозил достатъчно системата - имах 4 операционни системи и минавах през Grub и Windows boot manager за да правя каквото и да било и си сложих Virtualbox - чиста работа той си конфигурира драйвърите като взема инфо от Windows и си работи прекрасно само с условието, че не използва пълния ресурс на компютъра, но на мен не ми е необходимо. Сега като реша просто си стартирам виртуалната машина на цял екран и си работя - Windows не се товари излишно(той си е натоварен и сам да си работи) пак и знам, че винаги мога да дам лаптопа на сестра ми например да си го ползва както намери за добре без да стартират 1 млн работи и да се шашка :). За сега системата работи ще видим като ми остане време ще направа копие на виртуалната машина и ще разцъкам да скапя няколко пъти linux пак дано се понауча на нещо. :) Благодаря за отделеното внимание.

Редактирано от new на Октомври 29 2009, 10:26
Контакти:  new

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ: 254675002
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Общо 2 отговор(а) от Октомври 22 2009, 12:58 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Networking » ubuntu 9.04 и Atheros AR9285

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums