Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Networking » Имам проблем със настройката на ЛАН под Debian
Тема: Имам проблем със настройката на ЛАН под Debian
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Февруари 07 2011, 22:42

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 9
Регистриран: Декември 2009

Оценка: няма

Offline
Това което се опитвам да направя е да подкарам интернет на моя компютър от Debiana. При инсталацията DHCP настройките се конфигурират автоматично и самия компютър си има интернет. Това което аз правя...
Код: 
/etc/network/interfaces

# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp

auto eth0
iface eth1 inet static
     address 192.168.2.1
     network 192.168.2.0
     netmask 255.255.255.0
     broadcast 192.168.2.254

В случая на мене не знам защо... Лан картата която приема интернет е PCI а тази дето изпраща до моя компютър е вътрешната. Тука идва въпроса защо при инсталацията ми посочва и пише имате 2 ланкарти, моля изберете основната, и отдолу пише... По default основната ви лан карта трябва да е първата.. ?! Но, не е. Посочва ми като първа лан вътрешната eth0 и външна eth1 (да направил съм тестове и интернет работи само на eth1).
Моя въпрос... това влиае ли някъгси на цялата работа със конфигурирането на вътрешната мрежа и защо неще да работи.
Контакти:  SuNSe7

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 08 2011, 09:55

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Този файл го промени така
Код: 
# The primary network interface
iface eth1 inet dhcp
auto eth1
И би трябвало да имаш интернет, когато кабела ти е в eth1, за да провериш къде има кабел, ползвай команда
Код: 
mii-tool


Ети ти примерен отговор от mii-tool


Код: 
mii-tool
eth3: negotiated 100baseTx-FD flow-control, link ok
eth4: negotiated 1000baseT-HD flow-control, link ok
При мен пише и на двете link ok защото ползвам и двете карти.

Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 08 2011, 13:29

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 9
Регистриран: Декември 2009

Оценка: няма

Offline
Тия настройки дето съм дал по-горе не са мой! Мойте съм ги конвигурирал точно в случая на eth1 а не на 0 и останалите. И пак си няма нет
Контакти:  SuNSe7

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 08 2011, 15:05

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Чудесно, сега остава да разбереш как се казва картата, където си сложил кабела.

Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 08 2011, 16:13

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 763
Регистриран: Февруари 2008

Оценка: 5

Offline
сложи едно
gateway ...

без gw няма нет!
освен ако нямаш BGP ??!

Контакти:  altoas

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 08 2011, 19:32

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 9
Регистриран: Декември 2009

Оценка: няма

Offline
Главната е Realtec нещу си а вътрешната е Intel
Gateway ще сложа, но кво значи BGP?

Редактирано от SuNSe7 на Февруари 08 2011, 19:32
Контакти:  SuNSe7

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 09 2011, 10:12

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Дай на тоя етап да не слагаш BGP :D
Ти зад рутер ли си и защо адреса ти е 192.168.2.1?
Ако си зад рутер просто остави dhcp-то да си върши работата и за двете карти
Ако кабела влиза директно в компа, не ми се вярва адреса да ти е 1, а и вероятно има МАС защита и преди да си смениш картата трябва да клонираш МАС адреса от първата карта
Освен това, при така конфигурирана мрежа broadcasta ти е 192.168.2.255 а не 254
Ако обясниш на по-ясен български какво точно искаш да направиш сигурно ще решим проблема
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 09 2011, 12:57

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 9
Регистриран: Декември 2009

Оценка: няма

Offline
По-простичко...
имам 2 компютъра, единия е за сървър и за рутер а на другия аз си работя...
Моя компютър е вързан директно към сървъра нямам суичове и отделни рутери... Просто искам да ми върви нета и постнах отгоре 1 настройка която ми дадоха и която аз си настройх по-късно и не работеше...
Имам цялата информация която ми трябва, но не тръгва...

Редактирано от SuNSe7 на Февруари 09 2011, 12:59
Контакти:  SuNSe7

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #9 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 11 2011, 09:17

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Ако рутера раздава адреси по dhcp:

Код: 
# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp


Ако няма вдигнат dhcp server:

Код: 
# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
       address 123.456.789.X
       netmask 255.255.255.0
       gateway 123.456.789.1
       dns-nameservers 123.456.789.1 The primary network interface




Това трябва да го пише в /etc/network/interfaces на твоя компютър като 123.456.... е вътрешната мрежа на рутера
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #10
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 11 2011, 11:35

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 9
Регистриран: Декември 2009

Оценка: няма

Offline
Въпроса ми късае само рутера понеже моя компютър е на Windows и настройките лесно си ги правя и проверявам...
Контакти:  SuNSe7

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Общо 20 отговор(а) от Февруари 07 2011, 22:42 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Networking » Имам проблем със настройката на ЛАН под Debian

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums