Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
Тема: Плъгини за Linux., Проблем с плъгините
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Септември 06 2006, 14:02
netgalaxy

No avatar chosen
Група: Li fans
Мнения: 1
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Не разбирам що за глупости са това "плъгини". Кога ще се появи  най-после нормален Linux, койтода работи нормално. Заредих последната версия на SuSE и с голям кеф се приготвих да изпратя Windows XP при останките на моята баба! Представятели си моето разочарование, когато установих, че прграмата SuSE не работи с видео и DVD. Доколкото разбрах иска някакви плъгини, дето въобще не ме интересуват и нямам никакво време да се занимавам с операционни системи. Сега ще трябва да си оставя работата и да уча що за животно са плъгините, къде да ги ловя, как да ги инсталирам и какво трябва за да премахна страха си, че всичко ще работи нормално.

Не вярвам на никакви програми, дето ще искат от мене, дето нищо не разбирам от такива работи, да ги донастройвам, да им търся това-онова. Това е глупаво! Представете си, че ви докарат нов автомобил и когато седнете в него за да го пробвате ви кажат, че тая кола няма да можете да я карате, защото и трябва някаква полуоска за карбуратора!

Това с полуоската за карбуратора не ме огорчава толкова, колкото факта, че ще трябва да карам стария скапан Windows още кой-знае колко време!

Търся помощ за намиране на моето изгубено щастие, наречено плъгини. Ако някой иска да ми помогне да имам работещо SuSE моля да ми светне как да си го донаправя. Виждам, че създателите на SuSE не им е останало време да си дооправят програмата преди да я пуснат за ползване.

Вярвам, че обществото Linux все пак скоро ще достигне до момента, в който ще създаде напълно работеща програма.

Илко Йорданов :6;
Контакти:  netgalaxy
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 06 2006, 14:53
saejoh

Avatar
Група: Li maniacs
Мнения: 449
Регистриран: Септември 2005

Оценка: няма

Offline
Здравей,
Твърде емоционален стил, друже, присъщ повече за една друга част от човечеството, в която има и немалко изключения, и по-малко разум откривам в тази ти тема. Ако не ти се учи, то значи си решил да си от страната на губещите. В началото и аз бях твърде ядосан на "тоя" Линукс, но после бързо осъзнах, че без четене няма да мина и удоволствието от собствените ми открития е за предпочитане пред оплюването на една ОС (каквато е Линукс, а не просто програма). Между другото и в Уиндоус доста програми изискват "плъг-ин-и", за да представят едни или други неща по един или друг начин, т.е. такива са, че трябва сам да си ги набавиш, ако искаш даден филм да ти върви (примерно поради естеството си - Флеш-клип - Флеш-Плейър). Освен това, ако нищо не разбираш (което е малко съмнително), винаги можеш да проявиш търпение, да се поровиш тук там, да понаучиш нещо - не боли, повярвай. Никой не те гони или заплашва. Ако те мързи, не се захващай. Ако имаш големи очаквания, то и разочарованията ти ще са с подобни размери. Глупаво е да очакваш например всичко да ти е настроено "за без пари" - по-умно е да вложиш поне частица от безкрайния си разум на човешко същество, за да изпиташ и съответната доза щастие. С локумите дотук.
В заключение само ще ти дам съответен жокер - "Шестият елемент" в твоя случай се крие в 6-я диск на СУСЕ с кажи-речи всичко нужно за безпроблемно наслаждение впоследствие на DVD-та, музинки и други благинки...
Успех!

Ath XP 1700+, NVidia, Biostar M7NCG, Повече тук и тук
Контакти:  saejoh

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ:
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 06 2006, 15:07
saejoh

Avatar
Група: Li maniacs
Мнения: 449
Регистриран: Септември 2005

Оценка: няма

Offline
Здравей отново,
Пишеш със замах, стилно, правилно граматически, спазваш правопис (О, чудо, и то на Български), което ме кара да мисля, че все още не си изоставил четенето. Предлагам на вниманието ти две случайни попадения (първите, които ми се изпречкаха пред погледа, не съм ги отварял даже, защото адски ме мързи  ;) ):
1. Hacking SUSE 10.1 - Едно
2. Hacking SUSE 10.1 - Две
Отваряй си очите на четири! :43;


Редактирано от saejoh на Септември 06 2006, 16:00

Ath XP 1700+, NVidia, Biostar M7NCG, Повече тук и тук
Контакти:  saejoh

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ:
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 06 2006, 16:47
saejoh

Avatar
Група: Li maniacs
Мнения: 449
Регистриран: Септември 2005

Оценка: няма

Offline
И последно от мен за тази тема (я да не се заричам):
What the hell means "Plugin"
:21;

Ath XP 1700+, NVidia, Biostar M7NCG, Повече тук и тук
Контакти:  saejoh

 • AOL  AOL:
 • ICQ  ICQ:
 • MSN  MSN:
 • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 06 2006, 18:25
tonitochev

No avatar chosen
Група: Li fans
Мнения: 269
Регистриран: Април 2006

Оценка: няма

Offline
Аз също не разбирам какви са тези "плъгини".И още повече се чудя какви ли са тези полуоски на карбураторите????
И не разбирам как човек дето пише подобни г..... ще седне да си инсталира каквато и да е операционна система сам.Ако не разбираш-викни приятел да ти я инсталира,щом не ти се занимава.Или си купи Уиндоуз.То и там както казаха по-долу се иска да инсталираш допълнителни неща.Да не говорим,че ако искаш що годе сигурност с бозата трябва доста неща да пипнеш и настроиш.Без желание няма как да постигнеш нищо в каквато и да е област.
Колкото до информация по всички въпроси за Линукс в Интернет има тонове-сайтове,форуми,документи.Задаваш на Гугъл въпросчето и почваш да четеш,иначе не става.
И още нещо-Линукс е създаден от хора,които са се трудили по тази "програма" съвършенно безплатно и в свободното си време за едната слава и вътрешно задоволство.Колкото и да е чудно за един кратък период от време имаме нещо,което е в пъти по-добро от комерсиалния Уиндоуз.Така че не плюй по труда на хората,още повече че не плащаш нищо.Не че за бозата си платил,но това е друга тема.

Debian Lenny http://mylinuxtoni.site88.net/
Home Linux вестник за GNU/Linux http://vestnik.hbcom.info/news.php
Debian за българи http://debianhome.wordpress.com/
Мнение #6
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 06 2006, 20:32
delafer

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 398
Регистриран: Март 2006

Оценка: няма

Offline
Държа да припомня на автора на настоящата тема, че прехваления от него Win във всичките му разновидности не отлепва друго освен аудио дискове и *.wma при прясна инсталация.
Откровено казано, Linux си иска подробно запознаване, за да се работи с него... Не става така прас прас - ох ама той не ставал за нищо !!! Че бозата да не би да става за нещо - погледни колко ремаркета тътриш покрай нея - антивирусни програми, защитни стени - при това, забележи : ВСИЧКИ ДО ЕДНА нелегални... Сто процента съм сигурен, че не си си купил легално копие от всичко  :D
 Пишещите преди мен са дали достатъчен материал, а да си призная мен също ме мързи да давам линкове за неща които се намират дори чрез Google, да не говорим за локалната търсачка на този сайт.
 Всичко бих разбрал, но не и това, първия пост на човек тук да са такива словоизлияние, без капка покритие, или знания зад тях.
 Е, имай очи да помолиш за нещо...

 Без коментар...

"Imagination is more important than knoledge" A.Einstein
Контакти:  delafer
Общо 5 отговор(а) от Септември 06 2006, 14:02 до сега

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums