Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Октомври 03 2006, 17:37
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Имам една мноого стара машина П1 200 мисля,че е с 32 Рам(но не е по малко),иначе е от тези марковите IBM с два USB порта 4 PCI абе с две думи не ми се оставя.Проблема ми е следният,като му дам да ми бутва от цдто дава някаква грешка и не става,ако го инсталирам на друга машина(DSL-на това се спрях) и после закача харда на тази машина ще разпознае ли хардуеъра ?

Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Октомври 03 2006, 17:43
phantomlord
Phantom Lord
Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 665
Регистриран: Август 2005

Оценка: няма

Offline
Зависи от хардуера. Каква грешка ти излиза?

Debian lenny/sid, 2.6.24-phantomlord, KDE 3.5.9
http://myfreesoft.net/phpBB2/index.php?c=7
The knowledge is to be shared...
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ
Контакти:  phantomlord

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 322393169
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Октомври 03 2006, 18:12
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Грешка не пише никаква,тук говорим за хард на който няма нищо(е има 2 партишъна които бях подготвил но като пуснах DSL на другия комп ме пита само къде да го инсталира(не го направих защото харда е скапан и не може да са пише по него ,чакам да ми донесът някакъв без грешки тези дни) за Swap не видях и да споменава мойе би по късно до там не стигнах.Та аз се отплеснах,като зарежда върти цд-то и после пише нещо от рода на "тук няма ОС" (това защото вече търси от харда) После сложих първи буут дивайс цд и другите ги изключих,тогава ми даде някаква грешка за съжаление не запомних каква(бяха 4 цифри пъвите две мисля бяха "12"  :22; ) Иначе с редмъндската 98 го подкарах с хард с 98 на него разпозна всичко и работеше,от съдя че няма някакви големи проблеми с дъното.Иначе мисля че има някакъв инфраред или поне слот за такъв(в биоса пише нещо а и 98 намери нещо такова)2 USB, PS2 два броя всичлия хардуеър си оригиналния както е купен преди годииини освен LAN-а който съм сложил(btw май и модем има,вече е в мазата и не мога да проверя всичко и за грешката по-горе няма как да я видя в момента)

Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Октомври 04 2006, 10:45
Gimikk

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 144
Регистриран: Декември 2005

Оценка: няма

Offline
Ами за твоя проблем не знам. Ама защо си се спрял точно на DSL. Аз го пробвах и след това пуснах и Puppy Linux. Той е доста по-добре според мен. Пробвай и него, може пък да стане. Иначе с тоя хард не знам какъв е проблем. Вземи го откачи хардуерно и тогава пусни DSL-a.
Контакти:  Gimikk
WEB  
Мнение #5
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Октомври 04 2006, 11:18
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Цитат:  (Gimikk @ Октомври 04 2006,10:45)

Ами за твоя проблем не знам. Ама защо си се спрял точно на DSL. Аз го пробвах и след това пуснах и Puppy Linux. Той е доста по-добре според мен. Пробвай и него, може пък да стане. Иначе с тоя хард не знам какъв е проблем. Вземи го откачи хардуерно и тогава пусни DSL-a.

Май аз не обяснявам добре,проблема не е в харда а в цдрома(или дъното),не мога да буутна от него и за това ще го инсталирам на другата машина и искам като го закача на тази старата да тръгне но не знам дали ще зареди.
Спрях се на DSL защото ми трябва някаква малка  дистрибуция с графична среда която да работи на стара машина (П1 200 с 32РАМ) ще изтегля  Puppy да го видя и него.

Общо 4 отговор(а) от Октомври 03 2006, 17:37 до сега

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums