zdraveite vsi4ki
kazvam se Georgi .... ot nqkolko 4asa sum na linux 
imam nujda ot nqkolko help4eta
zna4i poru4ah si UBUNTU 6.06
instalirah bez problem
no imam nqkolko vuprosa :
1. AUTOMATIX (ima li instal, i ako da moje li da dadete link )...... ako nqma 6te mi kajete li kade se razarhivira
4e az q razarhivirah na papka na desktopa : i nenamiram razlika kak kade kakfo to4no da pravq
2. driverite za videokartata (s nVidia gforce fx 5500 sum .... drupnah gi ot saita na nvidia .. "NVIDIA-Linux-x86-1.0-8774-pkg1.run" trugvam da instaliram no mi dava error -
Не може да се отвори файла „/home/andy/Desktop/NVIDI…nux-x86-1.0-8774-pkg1.run“
Не може да се отвори файлът „%s“, използвайки се %s кодиране на знаците.
Уверете се, че не се опитвате да отворите двоичен файл.
Изберете кодиране на знаците от менюто и опитвайте отново.
mai nemi 4ete takuv format...kakvo da napravq za da mi gi instalira ?
3. kazaha mi 4e driveri za SOUNDA nemi trqbvat ...... no kat pusna xmms i nqkoq pesen sviri mi pru6ti mai mi trqbvat :,no neznam kakva to4no mi be6e : i ima li za linux i dali tq nqma da e kato s driverite za videoto da mi dava gre6ka
4. moga li da napravq po nqkakuv na4in da 4ete RAR i ZIP formati ,
ako da .. KAK ?
5.Skype pri si4ki vi li e DURVEN ... mn e zle ..se 1 na windows 95...
6. 4uval sum 4e nqkoi igri trugvat na linux (a sa s exe ikoni instalaciite) ama na men nemi trugva :S moje li da se napravi taka 4e da 4ete EXE ikonite ?
7. nemi 4ete su6to i nqkoi koito se predpolaga 4e sa za LINUX
naprimer prohrami s raz6irenie:
BZ2,gz,run i tn ima li paket za da gi 4ete
i ako da kakuv e i ot kade da go namerq ?
8. kak se opravq kirelicata !
ohhhhh imah o6te mnogo vuprosi ama gi pozabravih hahha (tezi misla sa mi nai vajnite)
NAPOMNQNE:
NOV SUM ot nqkolko 4asa sum na linux i za 1vi put vijdam haresva mi no s konzolata neznam kak se raboti
za tova ako ima ne6ta za neq kazvaite podrobno kato za malumni
davaite polezni saveti (az u6 sum 4el ma U6 )
molqvi otgovarqite s nomera 4e da nese oburkam 4e i bez tva sega gledam kato indianec , ina4e sum golqm entosiast aide pomagaite molqvi se
moga da vi dam i skype ako vi se zanimaa s idiot kat men
back_in_black6018
mersi predvaritelno

imam nujda ot nqkolko help4eta

zna4i poru4ah si UBUNTU 6.06

1. AUTOMATIX (ima li instal, i ako da moje li da dadete link )...... ako nqma 6te mi kajete li kade se razarhivira

2. driverite za videokartata (s nVidia gforce fx 5500 sum .... drupnah gi ot saita na nvidia .. "NVIDIA-Linux-x86-1.0-8774-pkg1.run" trugvam da instaliram no mi dava error -
Не може да се отвори файла „/home/andy/Desktop/NVIDI…nux-x86-1.0-8774-pkg1.run“
Не може да се отвори файлът „%s“, използвайки се %s кодиране на знаците.
Уверете се, че не се опитвате да отворите двоичен файл.
Изберете кодиране на знаците от менюто и опитвайте отново.
mai nemi 4ete takuv format...kakvo da napravq za da mi gi instalira ?
3. kazaha mi 4e driveri za SOUNDA nemi trqbvat ...... no kat pusna xmms i nqkoq pesen sviri mi pru6ti mai mi trqbvat :,no neznam kakva to4no mi be6e : i ima li za linux i dali tq nqma da e kato s driverite za videoto da mi dava gre6ka
4. moga li da napravq po nqkakuv na4in da 4ete RAR i ZIP formati ,
ako da .. KAK ?
5.Skype pri si4ki vi li e DURVEN ... mn e zle ..se 1 na windows 95...
6. 4uval sum 4e nqkoi igri trugvat na linux (a sa s exe ikoni instalaciite) ama na men nemi trugva :S moje li da se napravi taka 4e da 4ete EXE ikonite ?
7. nemi 4ete su6to i nqkoi koito se predpolaga 4e sa za LINUX
naprimer prohrami s raz6irenie:
BZ2,gz,run i tn ima li paket za da gi 4ete

8. kak se opravq kirelicata !
ohhhhh imah o6te mnogo vuprosi ama gi pozabravih hahha (tezi misla sa mi nai vajnite)
NAPOMNQNE:
NOV SUM ot nqkolko 4asa sum na linux i za 1vi put vijdam haresva mi no s konzolata neznam kak se raboti
za tova ako ima ne6ta za neq kazvaite podrobno kato za malumni
davaite polezni saveti (az u6 sum 4el ma U6 )
molqvi otgovarqite s nomera 4e da nese oburkam 4e i bez tva sega gledam kato indianec , ina4e sum golqm entosiast aide pomagaite molqvi se
moga da vi dam i skype ako vi se zanimaa s idiot kat men
back_in_black6018
mersi predvaritelno