Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Общи Проблеми и Въпроси » Проблем при mount на mp3 player под slack
Тема: Проблем при mount на mp3 player под slack, В следствие на прекомпилация
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Ноември 01 2006, 15:05
nikolavp

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 560
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 4

Offline
Вчера си прекомпилирах ядрото от 2.4 до 2.6(дистрибуция slackware 11.0) проблема е че всичко си работи както трябва освен смотания mp3 player който искам да закача кам шлака.След повторно и повторно прекомпилиране реших да се обърна за помощ :14; .Преди прекомпилацията всичко вървеше добре а сега ето какво ми дава.
Когато искам да го маунта ме пита за filesystem type въпреки че във фстаба съм му дал auto.Давам му vfat и сега просто ме разбива
Код: 
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda,
      missing codepage or other error
      In some cases useful info is found in syslog - try
      dmesg | tail  or so


Ето и част от dmesg-a
Код: 
FAT: invalid media value (0x00)
VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev sda.
Unable to load NLS charset cp437
FAT: codepage cp437 not found
FAT: invalid media value (0x00)
VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev sda.
FAT: invalid media value (0x00)
VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev sda.
FAT: invalid media value (0x00)
VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev sda.

Модулите които съм заредил са usbcore,uhci_hcd,usb_storage.
Вътре във ядрото съм включил MSDOS fs suppourt,VFAT(като default codepage for fvat съм го сложил да е 437(така беше на миналото ядро2.4)
Поздрави :29;

EDIT:Изхода от cat /proc/scsi/scsi:
Код: 
Vendor:  o  @   Model:     !   /lib/tls Rev: $ M
 Type:   Direct-Access                    ANSI SCSI revision: 02

А ето и от lsusb
Код: 
Bus 2 Device 3: ID 10d6:1100 Actions Semiconductor Co., Ltd MPMan MP-Ki 128 MP3 Player/Recorder
Bus 2 Device 1: ID 0000:0000
Bus 1 Device 1: ID 0000:0000


Редактирано от nikolavp на Ноември 01 2006, 15:09

Контакти:  nikolavp

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 01 2006, 19:18
nikolavp

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 560
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 4

Offline
Тъй като нямах важна информация на player-a реших да го форматирам и изпълинх командата
Код: 
mkfs /dev/sda1
Това доведе до възможността да го mountna но не и да мога да слушам на player-a.Сега обаче ако дам
Код: 
mkdosfs -F 32 /dev/sda1
и опитам отново не ми позволява да го използвам.Та въпроса ми е как по-точно трябва да компилирам ядрото за да мога да mount-вам vfat дискове тъй като не знам къде бъркам и отново ще напиша промените, които направих във ядрото спрямо filesyste->DOS/FAT/NT Filesystems->Значи тук съм пуснал ВЪТРЕ във ядрото MSDOS и VFAT като число на Default codepage for FAT съм сложил 437, а на Default iocharset for FAT чарактъра ми е iso8859-1    
Ще съм благодарен ако някой по-запознат може да ми каже къде бъркам


Редактирано от nikolavp на Ноември 01 2006, 19:20

Контакти:  nikolavp

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 01 2006, 23:42
Drakula

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 240
Регистриран: Август 2005

Оценка: няма

Offline
Цитат:

Unable to load NLS charset cp437


Това ме кара да си мисля, че не си включил
File Systems -> Native Language Support -> Codepage 437

когато си конфигурирал ядрото с make menuconfig
Контакти:  Drakula
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 02 2006, 16:07
Нерегистриран










И какъв е този mp3 player който искаш да маунтнеш от
/dev/sda1 ? Че нещо хич не ми се връзва картинката ?!
Контакти:  free

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #5
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 02 2006, 16:43
nikolavp

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 560
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 4

Offline
Цитат:  (Drakula @ Ноември 01 2006,23:42)

Цитат:

Unable to load NLS charset cp437


Това ме кара да си мисля, че не си включил
File Systems -> Native Language Support -> Codepage 437

когато си конфигурирал ядрото с make menuconfig

Много странно то ми е изписало грешката но аз просто като не знам каква е :) благодаря много подкарах го ^_^
Поздрави

Контакти:  nikolavp

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Общо 4 отговор(а) от Ноември 01 2006, 15:05 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Общи Проблеми и Въпроси » Проблем при mount на mp3 player под slack

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums