Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
Тема: Изчезна му звука
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Май 14 2010, 00:21

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 65
Регистриран: Април 2007

Оценка: няма

Offline
Значи аз съм на слак 13 с кди 4. Когато си променя runlevel-a в /etc/inittab на 4 (за да ми зарежда графична среда веднага) ми изчезва звука - мишеми че не работи. Когато обаче inittab e зададен на ниво 3 (по подразбиране за слак) и след това си пусна графичната среда със startx всичко е наред и си има звук. Аз си мисля че е нещо от kdm. Но не съм сигурен. Та, някой имали си идея какво става и най-важното можели да помогне?!

Редактирано от DVDsMenta на Май 14 2010, 00:22
Контакти:  DVDsMenta
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 14 2010, 10:16

No avatar chosen




Група: Li gurus
Мнения: 1489
Регистриран: Април 2005

Оценка: 5

Offline
така никой не може да ти помогне - стартирай системата веднъж на 3-то и веднъж на 4-то ниво и след всяко вдигане прави дъмп на dmesg

dmesg >> ~/dmesg.level3

и после

dmesg >> ~/dmesg.level4

и дай двата файла за да видим какво става в двата случая - също така прегледай стартовите скриптове за двете нива и виж какви са разликите (проблемът ти най вероятно е там а не в kdm)
Контакти:  mcwolf

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #3
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 14 2010, 16:54

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 65
Регистриран: Април 2007

Оценка: няма

Offline
Да определено си прав, но от давна се каня и най-накрая преисталнах. Явно е било от мен проблема (че от кой да е). Админа може да трие...
Контакти:  DVDsMenta
WEB  
Общо 2 отговор(а) от Май 14 2010, 00:21 до сега

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums