Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Общи Проблеми и Въпроси » Проблем със звука
Тема: Проблем със звука
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Ноември 26 2010, 19:22

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 6
Регистриран: Септември 2010

Оценка: няма

Offline
Здравейте, имам проблем със звука под Убунту 10.10 . Нали имам си звук, обаче като пусна някоя песен и почва да пръщи, все едно съм си пуснал плоча на развален грамофон :D
Моля ви кажете ми как да го оправя този проблем? Звуковата ми карта е C-Media AC'97.
Горе до часовника и другите неща не ми показва говорителчето за звука. Трябва ли ми нещо друго, за да се оправи качеството и да спре да пръщи?

lspci ми връща следното
Цитат: 


00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 02)
       Subsystem: Elitegroup Computer Systems Device 1862
       Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 17
       I/O ports at e000 [size=256]
       I/O ports at e400 [size=64]
       Memory at e2101000 (32-bit, non-prefetchable) [size=512]
       Memory at e2102000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
       Capabilities: <access denied>
       Kernel driver in use: Intel ICH
       Kernel modules: snd-intel8x0


Ако ви трябват и други данни кажете ще ви дам.

Благодаря предварително!

Редактирано от relax4o на Ноември 26 2010, 19:23
Контакти:  relax4o

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 28 2010, 08:31

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 42
Регистриран: Април 2010

Оценка: няма

Offline
Цитат: (relax4o @ Ноември 26 2010, 19:22)

Здравейте, имам проблем със звука под Убунту 10.10 . Нали имам си звук, обаче като пусна някоя песен и почва да пръщи, все едно съм си пуснал плоча на развален грамофон :D
Моля ви кажете ми как да го оправя този проблем? Звуковата ми карта е C-Media AC'97.
Горе до часовника и другите неща не ми показва говорителчето за звука. Трябва ли ми нещо друго, за да се оправи качеството и да спре да пръщи?

lspci ми връща следното
Цитат: 


00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 02)
       Subsystem: Elitegroup Computer Systems Device 1862
       Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 17
       I/O ports at e000 [size=256]
       I/O ports at e400 [size=64]
       Memory at e2101000 (32-bit, non-prefetchable) [size=512]
       Memory at e2102000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
       Capabilities: <access denied>
       Kernel driver in use: Intel ICH
       Kernel modules: snd-intel8x0


Ако ви трябват и други данни кажете ще ви дам.

Благодаря предварително!

Има две неща които са зле в тази комбинация

под Убунту 10.10
и
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel
Контакти:  ROKO__

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 28 2010, 13:55

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 6
Регистриран: Септември 2010

Оценка: няма

Offline
Т.е.? Попринцип при 10.10 има проблем със звука ли?

Аз в момента го оправих да не пръщи като от GNOME Alsa Mixer-a намалих малко PCМ, макар и да не се чува както преди.
Контакти:  relax4o

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #4
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 30 2010, 12:41

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 763
Регистриран: Февруари 2008

Оценка: 5

Offline
Quote: (ROKO__ @ Nov. 28 2010, 08:31)

Quote: (relax4o @ Ноември 26 2010, 19:22)

Здравейте, имам проблем със звука под Убунту 10.10 . Нали имам си звук, обаче като пусна някоя песен и почва да пръщи, все едно съм си пуснал плоча на развален грамофон :D
Моля ви кажете ми как да го оправя този проблем? Звуковата ми карта е C-Media AC'97.
Горе до часовника и другите неща не ми показва говорителчето за звука. Трябва ли ми нещо друго, за да се оправи качеството и да спре да пръщи?

lspci ми връща следното
Quote: 


00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 02)
       Subsystem: Elitegroup Computer Systems Device 1862
       Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 17
       I/O ports at e000 [size=256]
       I/O ports at e400 [size=64]
       Memory at e2101000 (32-bit, non-prefetchable) [size=512]
       Memory at e2102000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
       Capabilities: <access denied>
       Kernel driver in use: Intel ICH
       Kernel modules: snd-intel8x0


Ако ви трябват и други данни кажете ще ви дам.

Благодаря предварително!

Има две неща които са зле в тази комбинация

под Убунту 10.10
и
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)

работи перфектно. така, че не прави генерални изводи.

разчовъркай си звуковите настройки в alsamixer както съветва колегата

Контакти:  altoas

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Общо 3 отговор(а) от Ноември 26 2010, 19:22 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Общи Проблеми и Въпроси » Проблем със звука

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums