Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » проблем със Suse 10.1 i mp3
Тема: проблем със Suse 10.1 i mp3
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Септември 25 2006, 13:45
fly_zara

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 9
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Здравейте, току що открих форума ви и реших да споделя проблема си. На системата си имам Сусе 10.1 - върви перфектно!!!!
Проблема ми е аудо формата мп3. Инсталирах от външен източник всички библиотеки за Xine - libxine1.
Графичната ми среда е GNOME. Мп3-ките тръгнаха, обаче с отвратително качество. Усъмних се за грешен драйвер на звуковата карта, но .ogg форматът върви перфектно.
Къде съм сбъркал - помагайте!!!!
:)

az!
Контакти:  fly_zara
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 26 2006, 22:15
delafer

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 398
Регистриран: Март 2006

Оценка: няма

Offline
Кой допълнителен източник използваш за софтуер ? Ако ползваш само тези които дистрото си е сложило при инсталиране, няма да тръгне като хората- там някои неща са окръцкани заради лицензите...

"Imagination is more important than knoledge" A.Einstein
Контакти:  delafer
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 27 2006, 08:28
fly_zara
Нерегистриран










ъпдайтите ги изтеглих от Pasckman и  GURU. Допреди това Playera изобщо не разпознаваше форматът mp3 :(
Контакти:  fly_zara

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 27 2006, 20:24
delafer

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 398
Регистриран: Март 2006

Оценка: няма

Offline
... Ми, gnom използва мултимедийния слой gstreamer, който не е върха на сладоледа... Лично аз съм работил с въпросната среда за много кратко и то във федора 5 когато беше съвсем прясна в края на март т.г. и имах идентичния проблем. Мога да ти кажа само това - трябва да използуваш за аудиокартата не драйвъра на alsa, а този на OSS, тогава се оправя... Друго което ми хрумва - провери дали си инсталирал всичките библиотеки и плъгини на gstreamer. Проверих в YAST няма gstreamer-xine, а само kaffein-gstreamerи amarok-gstreamer, пробвай с тях, или класическия вариант - XMMS. Въпреки, че RealPlayer, който би трябвало да ти е инсталиран по подразбиране, свири общо взето повечето аудио формати добре - но там се използува helix-engine, не xine...
 И все пак... по-добре KDE - съвет от мен  :8;  При всичките си кусури ( Big Fat KDE...) мултимедийната среда използувана там е класа нагоре...
 Успех  :)


Редактирано от delafer на Септември 27 2006, 21:08

"Imagination is more important than knoledge" A.Einstein
Контакти:  delafer
Мнение #5
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 29 2006, 11:26
fly_zara

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 9
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Момчета и момичета, да знаете, че човек е учи докато е жив. Ако някой има същият проблем като мене да си погледне настройките на звука в Yast. Там има усилване на 3D звука. Проблемът беше там. Намалих го и сега mp3-ките си вървят без проблем. Звукът им е перфектен.

az!
Контакти:  fly_zara
WEB  
Общо 4 отговор(а) от Септември 25 2006, 13:45 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » проблем със Suse 10.1 i mp3

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums