Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » SuSE 10.2 въпрос
Тема: SuSE 10.2 въпрос
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Декември 30 2006, 09:49
alkor

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 134
Регистриран: Ноември 2006

Оценка: няма

Offline
SuSE 10.2
            Проблема е следния, инсталирах XMMS и KRadio но като ги стартирам от графична среда /KDE/ се появяват и изчезват или XMMS например не тръгва или ако го направи няма звук и варти песните на бързи обороти. Друг е въпроса ако ги стартитам от обвивката, няма никакъв пробле с програмите, но сами разбирате колкое неудобно. На какво се дължи това и как може да се управи ?

-  P C  -
MB-ASUS M2N-E/NF570/s.AM2
CPU-AMD ATHLON 3800+/64bit/x2/s.AM2
V.C.-GeForce 7900GS DDR3 PCI-E 256MB HDTV
RAM-KINGSTON 2x1GB /DDR2/667
Контакти:  alkor
WEB  
Мнение #2
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Декември 30 2006, 13:25
saejoh

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 449
Регистриран: Септември 2005

Оценка: няма

Offline
Цитат:  (alkor @ Декември 30 2006,09:49)

SuSE 10.2
            Проблема е следния, инсталирах XMMS и KRadio но като ги стартирам от графична среда /KDE/ се появяват и изчезват или XMMS например не тръгва или ако го направи няма звук и варти песните на бързи обороти...

Здравей,
Поздравления за избора на openSuSE 10.2.
1. Поначало, за да ти работи xmms-ът, както трябва, са ти нужни два пакета:
-- xmms
-- xmms-lib
Могат да се намерят чрез YaST Control Center -> Software -> Software Management -> Search (вляво) - въвеждаш "xmms"-> (вдясно) търсиш горните пакети...Също на сайта на Packman , където, за да определиш кои пакети да свалиш, трябва да си наясно с архитектурата на процесора си:
Код: 
$ uname -a #изпълнено като обикновен потребител, не root, без знака за долар

2. Ако си се справил с горното, за да имаш звук и за да не се превъртат песните "на бързи обороти", трябва да направиш следното чрез менюто на xmms:
Preferences (Предпочитания) -> Audio In/Out Plugins -> Out Plugin -> OSS driver [libOSS.so] -> Бутон Apply (Приложи) -> Бутон ОК -> рестарт на xmms (ако след това пак няма звук, пробвай ALSA driver).
Успех!  :43;

Ath XP 1700+, NVidia, Biostar M7NCG, Повече тук и тук
Контакти:  saejoh

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Общо 1 отговор(а) от Декември 30 2006, 09:49 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » SuSE 10.2 въпрос

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums