Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем с VSLive Linux
Тема: Проблем с VSLive Linux, нещо новоинсталиранети пакети се бъгват
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Юли 28 2005, 16:14
the_mouse

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 131
Регистриран: Юли 2005

Оценка: няма

Offline
Здрасти, използвам VSLive Linux от доста време, харесва ми, обаче имам следния проблем. От вчера като пробвах да инсталирам новата версия на firefox за slackware нещо работите се объркаха. Уж всичко мина нормално, ама като пробвам да пусна програмата, почва да зарежда много време и накрая изчезва и нищо не става. Стана така май защото не махнах стария firefox. Добре, обаче днес пробвам да сложа eMule за slackware и то по същия начин не ще да се пуска!!! И стигам до извода, че всички програми от пакети не се инсталират както трябва.
Преди обаче този проблем го нямаше. Помогнете ми, има ли друго решение, освен да преинсталирам дистрибуцията.   ???

Контакти:  the_mouse

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 317287252
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM: Othe_mouseO
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 28 2005, 16:29
stumps

Avatar




Група: Li psychos
Мнения: 1311
Регистриран: Април 2005

Offline
:) Не бързай да преинсталираш, моля ти се :) ... тук си говорим за Линукс все пак  :;): ... първо кажи с каква графична среда си (Гноме, КДЕ ...) и дай резултат от следната команда:
Код: 
cat /home/USERNAME/.X.err


замени "USERNAME" с реалното ти потребителско име, с което работиш, когато ти прави проблем ...
Пробвай да пуснеш X-a като root и пак опитай да стартираш фокс-а ... кажи какво е станало ...

Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация

Бизнесът на Microsoft е бизнес за трима: Един пише вируси, друг прави антивирусни, а третият продава (псевдо)операционна система за тях.
Контакти:  stumps

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 28 2005, 16:46
mcwolf

No avatar chosen




Група: Li gurus
Мнения: 1489
Регистриран: Април 2005

Оценка: 5

Offline
друг вариянт е да стартираш програмите от конзола - така ще видиш каква грешка дават (всъщност аз винаги когато инсталирам нещо го пускам първо през конзаола за да се види ако нещо не е наред точно какво е) - защото при пуснат Х се получава точно това - програмката изчезва в нищото :)
Контакти:  mcwolf

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 28 2005, 16:51
stumps

Avatar




Група: Li psychos
Мнения: 1311
Регистриран: Април 2005

Offline
Цитат:  (mcwolf @ July 28 2005,16:46)

друг вариянт е да стартираш програмите от конзола - така ще видиш каква грешка дават (всъщност аз винаги когато инсталирам нещо го пускам първо през конзаола за да се види ако нещо не е наред точно какво е) - защото при пуснат Х се получава точно това - програмката изчезва в нищото :)

да, хитро ... ама кой да се сети :)

Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация

Бизнесът на Microsoft е бизнес за трима: Един пише вируси, друг прави антивирусни, а третият продава (псевдо)операционна система за тях.
Контакти:  stumps

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 28 2005, 18:02
the_mouse

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 131
Регистриран: Юли 2005

Оценка: няма

Offline
Хора, благодаря ви за помощта, проблемът се оказа съвсем друг - пъкетът, който съм се опитвал да инстална не е комплиран за моя вид машина i686 (вероятно повечето ни са такива, ама аз ще уцеля точно такъв, който не е - x86_64). Сега firefox си работи нормално, обаче има друг проблем ??? - не ще да си инсталира плъгина за flash - обикновено това си минаваше норманто и автоматично, обаче сега при свалянето дава failed, а проблемът едва ли е в нета, защото всичко друго си работи. Дали е, защото съм слоил по-нова версия?

Контакти:  the_mouse

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 317287252
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM: Othe_mouseO
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 28 2005, 19:36
mcwolf

No avatar chosen




Група: Li gurus
Мнения: 1489
Регистриран: Април 2005

Оценка: 5

Offline
свали си плеърът от сайтът на макромедия и си го инсталирай на ръка - не е сложно - ако не можеш да се оправиш така пусни браузерът със root права (макар че това е доста подозрителна практика) и пробвай дали пак ще даде грешка

Редактирано от mcwolf на Юли 28 2005, 19:42
Контакти:  mcwolf

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #7
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 28 2005, 22:03
the_mouse

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 131
Регистриран: Юли 2005

Оценка: няма

Offline
:) 10x10x10x10x1x10x10x10x10x10x10x10x10x10x10x :)
Благодаря ви много за компетентната помощ, всичко е ОК сега и нямам проблеми, наистина нямаше нужда да преинсталирам Linux-а!  :)  :)  :)

Контакти:  the_mouse

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 317287252
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM: Othe_mouseO
WEB  
Общо 6 отговор(а) от Юли 28 2005, 16:14 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем с VSLive Linux

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums