Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем с apt-get след инстал на Maya
Тема: Проблем с apt-get след инстал на Maya
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Май 18 2007, 21:37
jambazov

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 33
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Здравейте. Преди няколко дена се опитах да подкарам Мая. Нямах голям успех и изтрих папката където се инсталира. Към нея беше създаден линк от /usr/aw/. До тогава нямах проблеми с apt-get, но сега се появява
Код: 

E: Пакетът maya7-0 трябва да бъде преинсталиран, но не може да се намери архив за него.

Не разбирам за какъв пакет става дума, и защо вообще иска да бъде инсталоиран, след като аз не съм използвал apt-get за инсталирането на Мая. Моля да помогнете, защото е много гадно без тази команда.
Контакти:  jambazov
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 00:14
phantomlord
Phantom Lord
Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 665
Регистриран: Август 2005

Оценка: няма

Offline
Дай всички редове с грешки, които ти излизат като се пробваш да направиш apt-get update или apt-get install нещо_си

Debian lenny/sid, 2.6.24-phantomlord, KDE 3.5.9
http://myfreesoft.net/phpBB2/index.php?c=7
The knowledge is to be shared...
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ
Контакти:  phantomlord

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 322393169
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 00:46
jambazov

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 33
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Примерно:
Код: 

webmake@webmake-desktop:~$ sudo apt-get install xmms
Password:
Четене на списъците с пакети... Готово
Изграждане на дървото със зависимости      
Reading state information... Готово                                  
E: Пакетът maya7-0 трябва да бъде преинсталиран, но не може да се намери архив за него.
webmake@webmake-desktop:~$
Контакти:  jambazov
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 10:06
devik

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Пробвай през synaptic  - fix brocken packages
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 12:37
jambazov

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 33
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Цитат:  (devik @ Май 19 2007,10:06)

Пробвай през synaptic  - fix brocken packages

И synaptic ми дава грешка като се стартира.
Контакти:  jambazov
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 13:44
jambazov

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 33
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Само да вметна, че не ми дава да изтрия пакета, защото пише, че е в много лошо състояние.
Контакти:  jambazov
WEB  
Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 14:00
devik

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Бах ти работата!
Ако си го качил с апт пробвай
apt-get remove maja..... Ако даде грешка пробвай с install -f или пробвай с dselect да го инсталираш отново и тогава да го деинсталнеш.

PS Всъщност как си го инсталирал/сорс,апт ??/
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 14:07
jambazov

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 33
Регистриран: Септември 2006

Оценка: няма

Offline
Бях свалил едни рпм-та от МиниНова. След това с alien ги напрвих на .deb пакети и ги инсталирах. Всичко съм го правил стъпка по стъпка както беше написано в ubuntuforums.org. Съмнявам се да съм оплескал нещо при инсталирането, но при прехването може. Просто взех и изтрих папката, която се беше създала в /home/webmake/Downloads/Maya след инсталацията. А към тази папка беше създаден линк от /usr/aw. Мисля, че само това направих. :)
Контакти:  jambazov
WEB  
Мнение #9 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 14:36
devik

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Пробвай тогава да го инсталираш отново с dpkg -i
и ако се оправи проблема го премахни с :
dpkg -r  име на пакета или
dpkg -P име на пакета  - би трябвало да реши проблема
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #10
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 19 2007, 14:43
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
намери и инсталирай .deb пакета който си направил и после с dpkg го махни.

Общо 11 отговор(а) от Май 18 2007, 21:37 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем с apt-get след инстал на Maya

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums