Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Забиване на системата???
Тема: Забиване на системата???, Ubuntu 6.10
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Май 22 2007, 15:01
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
Здравейте! Внезапно ми се появи един малко странен проблем и реших да поразпитам. Ползвам интернет през VPN и за да ми се настройва всеки път автоматично интернета съм си сложил всички команди във файла /etc/rc.local. Всичко вървеше добре до момента, в който трябваше да си платя интернета защото като доиде датата ми го спират. При опита ми да пусна компютъра когато е спрян интернета всичко забива - системата зарежда много бавно и не искат да се отворят никакви прилажения. На какво може да се дължи това и какво може да се направи? Предварителна благодаря
Контакти:  bashi
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 15:31
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
дай да ти видим файла
Код: 
cat /etc/network/interfaces
и кажи имаш ли пинг до 127.0.0.1

Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 15:44
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
Ето отговорите:
Код: 
bashi@26:~$ cat /etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback

iface eth0 inet static
    address 10.26.10.43
    netmask 255.255.255.0
bashi@26:~$ ping 127.0.0.1
PING 127.0.0.1 (127.0.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.048 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.036 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.035 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.049 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=5 ttl=64 time=0.042 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=6 ttl=64 time=0.041 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=7 ttl=64 time=0.043 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=8 ttl=64 time=0.045 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=9 ttl=64 time=12.0 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=10 ttl=64 time=0.039 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=11 ttl=64 time=0.038 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=12 ttl=64 time=0.040 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=13 ttl=64 time=0.041 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=14 ttl=64 time=0.040 ms
Контакти:  bashi
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 16:51
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Ооо ти беше героят с ВПН-а  ;)  който не се отказа. Дай да видим какво имаш и в rc.local пък ще го измислим, възможно е ВПН-а да избира докато се свърже (а той е спрян) и затова да ти прави номерата, коментирай добавените редове в rc.local и виж дали ще се оправи.

Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 16:54
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
tolostoi искам да те питам още нещо. Понеже wine ми даваше разни грешки че нямало драйвер за видеокартата реших да се опитам да инсталирам такъв. Картата ми е nvidia gforce 5550. Следвах инструкциите ти от този сайт http://www.myfreesoft.net/phpBB2/viewtopic.php?p=2454#2454 получи се обаче следната ситуация: Уж всичко вървеше добре инсталира се и дори влязах в графичен режим. Всичко беше тотално променено и нямаше никакви иконки. След това се опитах да рестартирам компютъра но такава опция не ми даде от иконката и аз само излязох от графичния режим. След това ctr+alt+del системата се рестартира и когато се опита да зареди ми изписва някякви съобщения с иероглифи след което ми дава да се логна в системата но не под графичен режим. Деинсталирах драйверите и ги инсталирах на ново - същият резултат. Какво може да се направи по въпроса? Какво съм объркал?
Контакти:  bashi
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 17:08
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
За драйверите, първо е много важно да махнеш предните ако си слагал такива, примерно nvidia-glx nvidia-kernel-common и там както се прави с драйверите от хранилищата. После на чисто инсталираш тези от сайта на Нвидиа както съм писал там. Важна е последната стъпка да оставиш инсталатора да ти промени конфиг файла (той пита четеш докато го инсталираш) Такъв проблем не съм виждал, може би нещо си объркал, ако всичко си изпълнил както трябва и след рестарта не зареди графичната среда пробвай с командата
Код: 
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
тя трябва да ти промени конфиг файла ако тогава тръгне ще е с драйвера nv можеш после да си го промениш на nvidia за тук става въпрос
Код: 
gksu gedit /etc/X11/xorg.conf
търсиш тази секция
Код: 
Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200]"
Driver "nvidia"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 18:11
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
Ето какво направих:
Деинсталирах предишните драйвери с комансата nvivia-installer --uninstall
След това рестартирах компютъра и ми се заредиха някакви стари настроики. При местене на скролера на мишката страниците много насичаха. Пробвах да инсталирам на ново драйвера и по двата начина описани в този форум - резултатът е все същият :(:(:(
Контакти:  bashi
WEB  
Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 18:44
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Цитат:  (bashi @ Май 22 2007,18:11)

Ето какво направих:
Деинсталирах предишните драйвери с комансата nvivia-installer --uninstall
След това рестартирах компютъра и ми се заредиха някакви стари настроики. При местене на скролера на мишката страниците много насичаха. Пробвах да инсталирам на ново драйвера и по двата начина описани в този форум - резултатът е все същият :(:(:(

Явно не си ги махнал както трябва щом след като си ги махнал пак е запалило, или другият вариант е изобщо не си ги ползвал виж темата под твоята там пише как се махат http://www.linux-index.org/cgi-bin....;t=2248

Мнение #9 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 22 2007, 20:50
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
Izvinqvam se za latinicata no po neizvestan pri4ina sled instalaciqta na draivera iz4ezna. Otnovo ni6to ne stava no qvno probleam e vuv xorg.conf za6toto vsi4ko si raboti perfectno dokato restartiram compa. Dva puti probvah i ni6to... Pri vtoriq put oba4e se slu4i ne6to stranno. Sled priklu4vane na instalaciqta kato napisah gdm mi ispisa 4e e startiran a za da si pusna grafi4na sreda izpolzvah startx. Eto sudurjanieto na xorg.conf
Код: 
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Mon Feb 26 23:38:46 PST 2007

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
   Identifier     "Default Layout"
   Screen         "Default Screen" 0 0
   InputDevice    "Generic Keyboard"
   InputDevice    "Configured Mouse"
   InputDevice    "stylus" "SendCoreEvents"
   InputDevice    "cursor" "SendCoreEvents"
   InputDevice    "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "Files"

# path to defoma fonts
   FontPath        "/usr/share/X11/fonts/misc"
   FontPath        "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
   FontPath        "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
   FontPath        "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
   FontPath        "/usr/share/X11/fonts/Type1"
   FontPath        "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
   FontPath        "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
   FontPath        "/usr/share/fonts/X11/misc"
   FontPath        "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
   Load           "i2c"
   Load           "bitmap"
   Load           "ddc"
   Load           "extmod"
   Load           "freetype"
   Load           "glx"
   Load           "int10"
   Load           "type1"
   Load           "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier     "Generic Keyboard"
   Driver         "kbd"
   Option         "CoreKeyboard"
   Option         "XkbRules" "xorg"
   Option         "XkbModel" "pc105"
   Option         "XkbLayout" "us"
   Option         "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier     "Configured Mouse"
   Driver         "mouse"
   Option         "CorePointer"
   Option         "Device" "/dev/input/mice"
   Option         "Protocol" "ExplorerPS/2"
   Option         "ZAxisMapping" "4 5"
   Option         "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"

                                                     # /dev/input/event
                                                     # for USB
   Identifier     "stylus"
   Driver         "wacom"
   Option         "Device" "/dev/wacom"          # Change to
   Option         "Type" "stylus"
   Option         "ForceDevice" "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"

                                                     # /dev/input/event
                                                     # for USB
   Identifier     "eraser"
   Driver         "wacom"
   Option         "Device" "/dev/wacom"          # Change to
   Option         "Type" "eraser"
   Option         "ForceDevice" "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"

                                                     # /dev/input/event
                                                     # for USB
   Identifier     "cursor"
   Driver         "wacom"
   Option         "Device" "/dev/wacom"          # Change to
   Option         "Type" "cursor"
   Option         "ForceDevice" "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier     "Generic Monitor"
   HorizSync       28.0 - 51.0
   VertRefresh     43.0 - 60.0
   Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
   Identifier     "Generic Video Card"
   Driver         "nvidia"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier     "Default Screen"
   Device         "Generic Video Card"
   Monitor        "Generic Monitor"
   DefaultDepth    24
   SubSection     "Display"
       Depth       1
       Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection     "Display"
       Depth       4
       Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection     "Display"
       Depth       8
       Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection     "Display"
       Depth       15
       Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection     "Display"
       Depth       16
       Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection     "Display"
       Depth       24
       Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
EndSection

Контакти:  bashi
WEB  
Мнение #10
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 23 2007, 08:26
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
Забелязах още нещо - след рестартирането при опит да се включи графичната среда се появява един документ, който завършва с fatal server error: no screens found. Това помага ли или трябва да преписвам целия документ?
Контакти:  bashi
WEB  
Общо 24 отговор(а) от Май 22 2007, 15:01 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Забиване на системата???

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums