Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем със звука при Skype
Тема: Проблем със звука при Skype, НЕ ми разпознава микрофона
Мнение #11 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Август 26 2008, 18:58

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 39
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
Quote: (doommaster @ Aug. 24 2008, 17:26)

Когато се опитвам да проведа разговор по скайп ми дава "Problem with Audio PLaybak". Помислих си да не е нещо от драйвер или нещо друго. Когато си пусна Sound Recorder-а мога да си правя записчета без проблеми. От volum control-а де що намерих микрофон ми е усилено на макс. В самите настройки на скайп в Sound Devices, пробвах всички възможности за Sound In, но резултатът беше един и същ "Problem with Audio PLaybak"  :29;  :29;  :29;
Надявам се някой да предложи решение на проблема ми. Благодаря предварително

Проблемът е в комбинацията PulseAudio <-> Skype (повечето хора обвиняват скайп за момента, но има и такива които казват друго - аз лично не знам къде е истината). В интернет има няколко решения на проблема ако потърсиш за skype pulseaudio.

Аз лично го реших като изтрих /etc/asound-pulse.conf (със съдържание по-долу) и рестартирах. Не съм сигурен дали това не е openSUSE специфично.

Code Sample: 
# PulseAudio plugin configuration

# Let's create a virtual device "pulse" for mixer and PCM

pcm.pulse {
   type pulse
}

ctl.pulse {
   type pulse
}

# Let's make it the default!

pcm.!default {
   type pulse
}

ctl.!default {
   type pulse
}


Редактирано от i-nZ на Август 26 2008, 18:59

Ivan N. Zlatev

Web: http://www.i-nZ.net
"It's all some kind of whacked out conspiracy."
Контакти:  i-nZ
WEB  
Мнение #12 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Август 31 2008, 19:38

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 105
Регистриран: Юли 2008

Оценка: няма

Offline
Нямам /etc/asound-pulse.conf явно е специфично за SuSe

altoas: Пробвах да изтегля едната dynamic версията и замених само изпълнимия файл в /usr/bin резултата беше общо взето същия.

Забелязах обаче, че за да влязат някой от настройките на скайп трябва да го ресна, както също така забелязах, че НИКОГА НЕ ТРЯБВА да се дава отметката на Allow skype to automatically adjust my mixer levels, тя преебава всичко.

В крайна сметка за Sound In: VIA8237(plug:hw8237,1) ми работи микрофона. Малко тихо, но работи  :24;  :24;

благодаря на всички за опитите за помощ

Контакти:  doommaster

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #13 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Август 31 2008, 22:02

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 398
Регистриран: Март 2006

Оценка: няма

Offline
Проблемът е наистина в комбинацията Skype <-> Pulse audio, засега екипът на скайп не е добавил поддръжка на подразбиращия се, вече аудио сървър в повечето популярни дистрибуции. Едното решение е да изключите Pulse audio, когато искате да говорите по Skype, но по-елегантния начин може да прочетете тук. По въпроса е писано и в моята статия за Fedora 9 в брой 7 на "Home Linux". Решението е изпробвано на Fedora, OpenSUSE и Ubuntu.

Редактирано от delafer на Август 31 2008, 22:08

"Imagination is more important than knoledge" A.Einstein
Контакти:  delafer
Мнение #14 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 01 2008, 13:38

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 763
Регистриран: Февруари 2008

Оценка: 5

Offline
звука от микрофона и при мен е тих, според мен е по - скоро драйверно, аз съм с realtek и микрофона ми почти не се чува, а с boost само шуми, но съм се примирил.

Контакти:  altoas

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #15 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 01 2008, 14:16

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 39
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
Трябва да си увеличите и двамата в alsamixer в конзолата в Capture (с един Tab се стига до там) "Mux". Това се явява като boost.

Ivan N. Zlatev

Web: http://www.i-nZ.net
"It's all some kind of whacked out conspiracy."
Контакти:  i-nZ
WEB  
Мнение #16 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 02 2008, 23:39

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 23
Регистриран: Юни 2008

Оценка: няма

Offline
имам същия проблем и в Мандрива 2008, но при  мен нз от къде да спра pulseaudio, ако може някой да обясни :)
Контакти:  soldier

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #17 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 03 2008, 11:46

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 763
Регистриран: Февруари 2008

Оценка: 5

Offline
Quote: (i-nZ @ Sep. 01 2008, 14:16)

Трябва да си увеличите и двамата в alsamixer в конзолата в Capture (с един Tab се стига до там) "Mux". Това се явява като boost.

кое не разбра, от "като дам boost и се чува само пращене"?

Контакти:  altoas

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #18 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 03 2008, 12:19

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 39
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
Quote: (altoas @ Sep. 03 2008, 11:46)

Quote: (i-nZ @ Sep. 01 2008, 14:16)

Трябва да си увеличите и двамата в alsamixer в конзолата в Capture (с един Tab се стига до там) "Mux". Това се явява като boost.

кое не разбра, от "като дам boost и се чува само пращене"?

Пробвал ли да не го слагаш на макс ами примерно само на 1/2? Преди време със sigmatel кодек на intel-hda карта в ALSA беше зададена грешна максимална възможна стойност (4 нива на boost при поддръжка на 2 само) и в крайна сметка се прецакваше и се чуваше само пращене.

Не е лошо (тъй като това е бъг) да драснеte един майл до alsa-devel[1] с дебъг информацията от alsa-info.sh[2] (като root) преди и след да промените boost-а, за да може да бъде оправен проблема.

[1] http://mailman.alsa-project.org/mailman/listinfo/alsa-devel
[2] http://git.alsa-project.org/?p=alsa....info.sh

Ivan N. Zlatev

Web: http://www.i-nZ.net
"It's all some kind of whacked out conspiracy."
Контакти:  i-nZ
WEB  
Мнение #19 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 03 2008, 12:52

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 105
Регистриран: Юли 2008

Оценка: няма

Offline
boost-a мога само да го включвам и изключвам без да мога да глася нивото на boost. Като го включа и ми пръщи (даже и като е изключено пръщи, въпреки че важния звук също е тих)

Контакти:  doommaster

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #20
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Септември 03 2008, 13:39

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 39
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
Quote: (doommaster @ Sep. 03 2008, 12:52)

boost-a мога само да го включвам и изключвам без да мога да глася нивото на boost. Като го включа и ми пръщи (даже и като е изключено пръщи, въпреки че важния звук също е тих)

Хехе ти си някъф гъзар да имаш boost. При мен е някакво пълно мазало в alsamixer и boost ми се явява "Mux" както на снимката. :)


Ivan N. Zlatev

Web: http://www.i-nZ.net
"It's all some kind of whacked out conspiracy."
Контакти:  i-nZ
WEB  
Общо 19 отговор(а) от Август 24 2008, 17:26 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем със звука при Skype

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums