Здравейте аз съм нов потребител на убунту и имам няколко прблема: инсталирах 7zip но сега не зная от къде да я стартирам. А също и как да ди направя преси пътища на десктопа?
Група: Li maniacs
Регистриран: Юли 2006
Оценка: 5
Той се е интегрирал с програмата в гнома - "работа с архиви" ще си ги разархивира с десен бутон от менюто, а ако искаш да правиш 7zip архиив ще имаш меню в което да избереш какъв да е архива - zip, 7zip, bz, bz2 и там каквото имаш инсталирано, с rar е същото.
Като му дам Отворис"работа с архиви" и ми казва че този вид архиви не се поддържа рхива е rar. А за някакъв en-bg-en речник можеш ли да ме посъветваш инсталирах OpenDict, но нямаше bg-en имаше за руски немски френски и всякакви други.
Група: Li fans
Регистриран: Януари 2008
Оценка: няма
sudo apt-get install unrar-free unrar-free /пътят/до/*.rar По подразбиране *.rar файла се разархивира в домашната папка,така че няма нещо което да не се потдържа
unrar-free не го инсталирай, сложи си обикновеният unrar май non-free се води (причината да не те съветвам да слагаш свободната версия, защото поддържа архиви на рар версия преди 3 или нещо такова, т. е. доста стара и няма да може да ти разархивира някой неща). Ти как инсталира 7zip? Май аз слагам p7zip-full пакета. За речник gbgoffice ползвам, но ... повече в нета ги проверявам
И аз p7zip-full инсалирах но през добавяне и премахване на програми и след това го нямаше в менюто програми. А от интернет ползвам kakvo.org за речник обаче той не дава транскрипций А и има още нещо при изключване на ПЦ-то като съм под убунту издава някакъв звук. Когато съм под уиндолс изключва без да издава този звук.
Нали това ти обяснявам, че го няма в менюто , ако искаш да разархивираш с десен бутон, ако ще архивираш, пак с десен бутон след като си маркирал това което ще архивираш, отделно в менюто с програми има "работа с архиви)
Група: Li fans
Регистриран: Февруари 2008
kbgoffice трябва да се актуализира за последните версии на компилатори и библиотеки. kde3 е доста назад в историята, а config-а реве за dev библиотеки на kde3. жива мъка е компилирането му. да ползва http://translate.google.com
Едва ли gbgoffice ще реве за kde3 библиотеки, има го отдавна в репото, дори в debian , по скоро е проблем-а с тегленето на речниците, не зная дали са им сменили мястото или нещо са правили ъпдейти по тях и не съвпадат сумите, но мъка се инсталират, дори след много кратно конфигурирне (т. е. теглене отново от "извора") не става (има случаи и да стане).