Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем със SuSE и инсталиране на RPMs
Тема: Проблем със SuSE и инсталиране на RPMs
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Януари 24 2006, 19:41
steliyan

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 14
Регистриран: Януари 2006

Оценка: няма

Offline
При опит да инсталирам "w32codec-all-20050412-0.pm.0.i586.rpm" и "MPlayer-1.0pre7-pm.3.i686.rpm" получавам съобщение за грешка. И по точно това: "Following packages haven't been found on the medium: MPlayer". Сусето е 64 битово, по принцип нямам други проблеми, но като се замисля и с какво да имам. :)

Малко офтопик: Къде точно се съдържат настройките на XChat'a?
Контакти:  steliyan
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 24 2006, 21:41
saejoh

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 449
Регистриран: Септември 2005

Оценка: няма

Offline
През YAST-а ли се опитваш да ги инсталираш? Може и да не стане оттам...Не знам и дали е удачно единият ти пакет да съдържа в името си i586, а другият - i686...Инсталирал ли си основните кодеци? Хуххх, счупи ми се кристалната топка, а... имал съм резервна - момент...  :p  Пробва ли чрез Package Manager (KPackage), ако случайно ползваш KDE?

Ath XP 1700+, NVidia, Biostar M7NCG, Повече тук и тук
Контакти:  saejoh

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 24 2006, 22:15
steliyan

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 14
Регистриран: Януари 2006

Оценка: няма

Offline
Нищо ще ти дам една кристална топка. :Р
Пробвах през YaST, защото през конзолата не мога.. а за KPackage не съм и чувал. :)
Влизам през Konsole(SU), cd /home/steliyan/ и после като напиша rpm -i .. и като натисна "Tab" се чува един звук, съответно няма autocompletion, въпреки че файла се вижда чрез dir..
Контакти:  steliyan
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 25 2006, 00:28
stumps

Avatar




Група: Li psychos
Мнения: 1311
Регистриран: Април 2005

Offline
Изпълни следните команди(като root):
Код: 
rpm -Uhv w32codec-all-20050412-0.pm.0.i586.rpm

Код: 
rpm -Uhv MPlayer-1.0pre7-pm.3.i686.rpm


Задължително погледни и това:
http://www.linux-index.org/quicks.....0073398


Редактирано от stumps на Януари 25 2006, 00:29

Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация

Бизнесът на Microsoft е бизнес за трима: Един пише вируси, друг прави антивирусни, а третият продава (псевдо)операционна система за тях.
Контакти:  stumps

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 25 2006, 11:49
steliyan

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 14
Регистриран: Януари 2006

Оценка: няма

Offline
Нямах проблем с първата команда("rpm -Uhv w32codec-all-20050412-0.pm.0.i586.rpm") не даде никаква грешка. А инсталирали ли са се кодеците?
Изтеглих си "MPlayer-1.0pre7-pm.3.x86_64.rpm" и при опит да инсталирам ми дава, че липсват следните библиотеки:
Код: 
warning: MPlayer-1.0pre7-pm.3.x86_64.rpm: V3 DSA signature: NOKEY, key ID 3ab2ce5e
error: Failed dependencies:
       libartsc.so.0()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3
       libdirectfb-0.9.so.22()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3
       libdv.so.4()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3
       liblirc_client.so.0()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3
       libmad.so.0()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3
       libmp3lame.so.0()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3

Но не мога да ги намеря за 64 бита, във http://rpm.pbone.net/ ги няма или аз не ги откривам.. :(

EDiT: При опит да го инсталирам чрез YaST не става, тръгва да зарежда(YaST'а), но не ми иска root паролата и не прави нищо..


Редактирано от steliyan на Януари 25 2006, 11:53
Контакти:  steliyan
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 25 2006, 11:54
stumps

Avatar




Група: Li psychos
Мнения: 1311
Регистриран: Април 2005

Offline
Да, част от кодеците ти са инсталирани вече, но има и още като divx и xvid, например (погледни темата тук и тук)....А за да не те затормозявам с излишни командни последователности, следвай стриктно инструкциите тук и обърни внимание на точка #2 от втората част на съвета, там са посочени всички необходими пакети, които трябва да имаш инсталирани преди да тръгнеш да инсталираш самия пакет на MPlayer.

P.S.: При Suse 10.0, всико необходимо е включено в дистрибуцията (MPlayer и необходимите му допълнителни пакети), така че не би трябвало да имаш каквито и да е проблеми за инсталиране през YAST


Редактирано от stumps на Януари 25 2006, 12:02

Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация

Бизнесът на Microsoft е бизнес за трима: Един пише вируси, друг прави антивирусни, а третият продава (псевдо)операционна система за тях.
Контакти:  stumps

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 25 2006, 12:35
steliyan

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 14
Регистриран: Януари 2006

Оценка: няма

Offline
Мерси за бързия отговор stumps, но останаха 2 пакета които не мога да намеря.
Код: 
       libmad.so.0()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3
       libmp3lame.so.0()(64bit) is needed by MPlayer-1.0pre7-pm.3


Търсих ги и на DVD'то чрез YaST, но не ги открих. На http://rpm.pbone.net/ не ги намирам.. То имаше едно нещо дето го намира с "mad", но след като го сложа пак показва че липсва, явно не е то.

Някакви предложения от къде да ги намеря?

EDiT: Ето и друг проблем, който май е в мен, но както и да е. Та значи не съм "фикснал" горния проблем, та през това време реших да послушам малко музичка, изтеглих си XMMS инсталирах го, никакви грешки всичко точно, но не знам как да го пусна. ??? Няма shortcut в KMenu->Multimedia, пък и на сайта не намерих нищо..


Редактирано от steliyan на Януари 25 2006, 13:00
Контакти:  steliyan
WEB  
Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 25 2006, 15:48
ohubohu

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 3
Регистриран: Април 2005

Оценка: няма

Offline
Lame
Там има и много други неща.

Не разбрах много въпроса за Xmms, но ако е липсата на иконка:
пусни си конзола и стартирай xmms - мисля е достатъчно лесно

Дано съм схванал въпроса и съм помогнал!
Контакти:  ohubohu
WEB  
Мнение #9
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 25 2006, 16:41
stumps

Avatar




Група: Li psychos
Мнения: 1311
Регистриран: Април 2005

Offline
mad link:
http://packman.links2linux.org/index.php4?action=662&vn=2

lame link:
http://packman.links2linux.org/?action=017

Издърпай и инсталирай съответната за теб версия на двата липсващи ти пакета и опитай пак


Редактирано от stumps на Януари 25 2006, 16:42

Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация

Бизнесът на Microsoft е бизнес за трима: Един пише вируси, друг прави антивирусни, а третият продава (псевдо)операционна система за тях.
Контакти:  stumps

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Общо 8 отговор(а) от Януари 24 2006, 19:41 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » Проблем със SuSE и инсталиране на RPMs

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums