Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » решение на проблема с филмите при SuSe 10.0
Тема: решение на проблема с филмите при SuSe 10.0
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Февруари 05 2006, 15:52
ves8000

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 7
Регистриран: Февруари 2006

Оценка: няма

Offline
Понеже и аз имах този проблем а именно отначало не тръгваха филмите после субтитрите не тръгваха и т.н.
Значи където и да влезнех в които и фориум да погледнех все не можех да намеря решението което ми трябваше все ме пренасочваха към други  форуми да чета други мнения да инсталирам пакети след пакети да инсталирам някакви си кодеци, да коментирам разни шрифтове в разни конфигурационни фаилове и т.н.
След доста време търсене и пробване решението се оказа следното:
пакетите са само три а именно  

w32codec-all-20050412-0.pm.0.i586.rpm
lame-3.97b-3.i586.rpm  
mad-0.15.1b-1.pm.0.i586.rpm

и разбира се плеиера

MPlayer-1.0pre7-pm.3.i586.rpm

значи инсталирам първо w32 кодека другите двата няма значение кои ще е първи кои втори и последен е плеиера кодеците може да се инсталират и в конзолата не че плаеиера не може но той изисква още 1-2 пакета които се намират на инсталационните дискове на SuSe 10.0, така че според мен ще е по лесно да се инсталира през YaST.

След инсталацията на пакетите и плеиера идва ред да се нагласят субтитрите за да може те да излизат на български.
Взема се някои кирилски шрифт от папката /windows/fonts  например verdana.ttf    или
ariel.ttf   и се копират във     /usr/share/mplayer/fonts може и на друго място нотака е по прилежно.
Стартира се MPlayer  кликвате с десния бутон някъде на него и отивате на преференции там кликвате на бутона  Subtittle & OSD, има падащо меню  в секцията encoding там избирате Cirillic CP-1251 , след това горе натискате бутона Font там секцията encoding трябва да е на unicode а по горе се вижда едно поле от десния мукрай на които има бутона browse натискате него и му давате пътя на шрифта където сте го сложили в нашият сличай в  /usr/share/mplayer/fonts рестатирате MPlayer и приятно гледане никакви проблеми няма с възпроизвеждането на MP3.


такова описание никъде не можех да намеря по форумите и затова го пиша и дано сам успял да помогна на другите които като мен не са много напреднали в LINUX а имат желание да се развиват.
Контакти:  ves8000
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 06 2006, 18:41
yasnv

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 141
Регистриран: Август 2005

Оценка: няма

Offline
евала!
обаче освен филми има и мр3 и т.н,

смисъла на поста ми е че съм почти 100% сигурен че и аз съм писал подобно ""ръководство"" и то точно тука.

...иначе не е интересно.
have-tried list: Slax Slackware Mandriva SuSe Knoppix Debian Mepis PCLinuxOS Vector.Linux Ubuntu Kubuntu Tilix Xandros PC-BSD Frugalware rPath VLOS Fedora Gentoo
next-to-try:Korooa
Контакти:  yasnv
WEB  
Мнение #3
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Февруари 07 2006, 00:19
ves8000

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 7
Регистриран: Февруари 2006

Оценка: няма

Offline
какво имаш предвид MP3 и т.н.  при мен те си вървяха още от началото
използвам AMAROK и нямам никакви проблеми
Контакти:  ves8000
WEB  
Общо 2 отговор(а) от Февруари 05 2006, 15:52 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Applications » решение на проблема с филмите при SuSe 10.0

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums