Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » За Linux-Index » Съобщения » Li видео бързи съвети
  • Страница 1 от 1 Skip to Page:
  • 1
Тема: Li видео бързи съвети, Li v3.3.0
Мнение #1
Написано на: Юли 07 2007, 13:45
quintessence
 

Avatar
Група: Li psychos
Мнения: 813
Регистриран: Август 2005

Offline
Здравейте колеги! :)


От днес във форума Предложения в секцията Li Бързи Съвети се пуска нова фукционалност.

Всеки , който има желание да направи video tutorial по неговия бърз съвет , или просто да публикува свой video tutorial , има възможност да прикачи flash file към мнението си .

Защо точно flash file ?

Искате да видите как става нагледно желаната от Вас цел с няколко кликвания ? - заповядайте и погледете Video Tutorial-ите в секцията LI Бързи съвети :)

Искате да направите свой Video Tutorial ? - ето приложение за целта и как става инсталирането му ! :)

Искате да споделите вашия Video Tutorial - публикувайте го ! :)

Искате Вашият Video Tutorail да бъде перфектен ? - ето малко информация относно качественото изработване на Video Tutorial-и с помощта на Wink .

Като начало да започнем с  употребата на wink . Ако сте погледнали и прочели вече бързия съвет относно инсталирането на това приложение , вече знаете , че това става само с разархивиране и стартиране - никакво компилиране , никакво инсталиране ! Не е ли удобно :)

Къде wink записва файловете ? Ако отидете до директорията, в която е инсталиран wink , и го стартирате от нея като скрипт ( т.е с ./ пред името на програмата ) , то тогава wink ще запише направения tutorial именно в тази директория.
Искате да запишете tutorial-а в друга директория ? Възможно е , просто стартирайте в желаната от Вас директория wink , като укажете точен и цялостен път до него .

Пример : wink се намира в /home/user/wink/wink , а Вие искате да запишете tutorial-а в директорията /home/user . Ето как става :

Код: 
cd /home/user
/home/user/wink/wink


Лесно е нали :)

А сега относно техническата част по изработването на качествен tutorial ...  :31;

Като стартирате wink горе от menu-то изберете File->New. Ще видите , че приложението предлага заснемане на различни части от екрана , както и заснемане на целия екран в реално време. Ще се спра именно на fullscreen възможността. Тя е най-подходяща и удобна за нашата цел . Както знаем в момента най-разпространената резолюция е 1024x768 - именно нея предлагам като максимална за заснемането на екрана .

Продължителност - ако прецените , че изработването на tutorial-а ще отнеме по-малко от 1 мин. ( и вкл. 1 мин. ) , то за timed capturе rate изберете 8 frames/second . Продължителност от 1 до 60 мин. вкл. - 8 frames/minute . Продължителност над 60 мин. 8 frames/hour .

След избирането на бутона OK ще видите възможността за миниманизиране на приложението в системния бар и с коя клавишна комбинация се стартира и съответно спира заснемането на екрана (shift + pause ) .

Така ... заснемането приключва . Натискаме shift + pause и максимизираме приложението , след което натискаме бутона Finish . Програмата започва обработването на фреймовете , има въможността за триене на такива - например преди започване на заснемането има много фреймове с празен екран , върху който още нищо не правите - маркирате с мишката съответния фрейм , който искате да изтриете , и избирате червеното X-че горе в бара ( това е delete ) .

Как да запишем файла ? Когато приключите с обработката на фреймовете сте готови да започнете с render-инга . Горе в бара има една зелена стрелка за целта . Натискаме я , в появилото се прозорче под output file name записваме името за tutoriala ( без никакво разширение )и избираме OK . Започва render-ирането .Ако не сте указали допълнително директория , в която да се запише съответния файл , то wink ще запише 2 файла в директорията ,в която сте го стартирали . Единия файл е с разширение .htm , а другия - .swf . Именно файла с разширение .swf ще имате възможността да прикачите към Вашето мнение .

Чудите се дали ще може да гледате такъв Video Tutorial през Вашия browser ? Отговорът е ДА ! :) Ако погледнете кода на файла с разширение .htm, ще видите , че за да гледате този tutorial , заснет с wink ,Ви е нужда версия 5 на flash player. :33;


P.S. Прилагам tutorial относно инсталирането на wink :P


Редактирано от stumps на Юли 08 2007, 16:51


Изтегли прикачения файл [ Binary Unknown Executable ]
Брой изтегляния: 587
Контакти:  quintessence

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Общо 0 отговор(а) от Юли 07 2007, 13:45 до сега
  • Страница 1 от 1 Skip to Page:
  • 1
 » Начало » Li Форуми » За Linux-Index » Съобщения » Li видео бързи съвети

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums