Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Новини » Li Новини » Американски правителствени агенции също минават...
  • Страница 1 от 1 Skip to Page:
  • 1
Тема: Американски правителствени агенции също минават...
Мнение #1
Написано на: Април 07 2005, 12:58
stumps

Avatar
Група: Li psychos
Мнения: 1311
Регистриран: Април 2005

Offline
Притиснати от ниските си бюджети множество американски правителствени агенции започнаха да търсят по-евтини решения за своите IT системи. Като естествено решение на възникналите проблеми те се обръщат погледа си към Linux и open-source продуктите, установявайки, че не само печелят от по-евтината цена при внедряването на нови IT решения, но и постигат по-висока степен на сигурност и свобода при бъдещото им развитие. Само в щата Мисисипи 3 областни управи и около 30 местни представителства на правителствени агенции вече са внедрили цялостни Linux решения в своите IT системи. При проведеждането на публичните търгове за нови IT проекти се е оказало, че внедряването на open-source системите излиза 3 пъти по-евтино сравнено с други proprietary (например Windows) системи. По данни на OSSI (Open Source Software Institute) Оказва се, че и U.S. Navy (Американската флота) вече са започнали масово внедряване на Linux на ключови места в IT системите си.
Според Mary Ann Fisher, представител на Линукс сектора на IBM, над 160 правителства и техни агенции са похарчили близо 2 млрд. долара за внедряване и използване на цялостни open-source решения. Нека споменем няколко сериозни факта като разработването от страна на Китай и Бразилия на собствени Линукс дистрибуции и внедряването на Линукс в Парижките и Мюнхенските градски управи, които дават допълнителна представа за ситуацията в момента. Много скоро се очаква и по-големите организации на федерално ниво да започнат преминаване към Линукс не само поради по-ниската цена, но и поради това, че все повече open-source дистрибуции отговарят на стандарта за сигурност CAPP/EAL, който е задължителен при внедряването на IT системи при военни и правителствени организации.

Редактирано от stumps на Май 23 2005, 20:17

Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация

Бизнесът на Microsoft е бизнес за трима: Един пише вируси, друг прави антивирусни, а третият продава (псевдо)операционна система за тях.
Контакти:  stumps

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Общо 0 отговор(а) от Април 07 2005, 12:58 до сега
  • Страница 1 от 1 Skip to Page:
  • 1
 » Начало » Li Форуми » Новини » Li Новини » Американски правителствени агенции също минават...

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums