Цитат: (tonitochev @ Февруари 26 2008, 07:32)
1. McAfee VirusScan
2. Symantec Norton Anti-Virus
3. McAfee Internet Security Suite
4. Intuit TurboTax
5. Adobe Photoshop
6. Adobe Acrobat
7. Intuit Quicken Home and Business
8. Symantec Norton pcAnywhere
9. Symantec Norton Ghost
10. Adobe Creative Suite
Така, първите три и последните три са антивирусни и прочие защитни "патерици " за Прозорците. За Линукс засега не е необходимо да се търсят алтернативи, просто защото няма нужда.
Фотошопа е сигурно много добър софтуер за професионални цели и едва ли скоро ще има алтернатива за него, но за по обикновени случай работа върши Gimp и още разни други напоследък. Акробата не виждам причина да е тук, нали си го има безплатен. Е, за две програмки идея си няма за какво са.
И още нещо, задавали ли сте си въпроса, има ли смисъл от повсеместно разпространение на GNU/Linux? Според мен, не е нужно. Достатъчно е да се достигне ниво, при което да има интерес от портване на необходими комерсиални продукти и толкоз. Нека за ленивите, бързащите и тъпите си остане бозата. Все пак креативните и напредничави хора, способни да се самообучават и развиват, са едва ли повече от 10 процента от масата. Така че такъв процент на потребители на Линукс според мен ще е таванът. Стига GNU/Linux да не изневери на философията си и да не тръгне по пътя на прозорците.
става на въпрос за професионалната версия на Acrobat, не Acrobat Reader. с него може да се правят професионални pdf, със шаблони, да се редактират готови файлове стига да не са защитени или да се знае паролата/подписа на създателя. е има и си и алтернативи в света на отвореният код.
това, което ме учудва е идиотщината на бизнеса, особенно на частта от него, която не се занимава с специализиран софтуер и в работата им не е необходим. те спокойно могат да ползват линукс десктоп системи, като с това си намалят разходите за вируси, администрация, лицензи; ще знаят че служителите им няма да инсталират нерегламентирани програми, защото няма да имат право на това и т.н. но не го правят. не знам дали е наивитет или просто са неинформирани, но биха спечелили ужасно много от това. а и ще отворят ниша и нужда за професионални кадри които да им поддръжат софтуера и с това ще променят много, ама много нещата.. и по странното е, че на тях майкрософт не им плаща, а обратното??!