Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » Kernel 2.6.17.(2)
Тема: Kernel 2.6.17.(2)
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Юли 04 2006, 01:55
Explisit

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 24
Регистриран: Юни 2006

Оценка: няма

Offline
От няколко дена съм с 2.6.17.2 и да си призная усещам, че машината върви по-бързо. Досега карах с 2.6.15.4 (инсталирано от kernel.org стандартно). Не знам дали има някакво отношение, но за първи път реших да пробвам "дебианско" ядро като го инсталирам по "дебиански"  и съм много доволен! Та ако някой още сподели впечатление от 2.6.17 серията или дали има разлика в инсталацията по "дебиански" и нормалната ще се радвам да чуя/науча нещо ново   :21;

Powered by Debian
Контакти:  Explisit
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 04 2006, 14:32

Avatar


Warn 3

Група: Li fans
Мнения: 384
Регистриран: Април 2006

Оценка: няма

Offline
Не съм с това ядро, а с 2.6.16 и съм много ама много доволен
и на този етап няма да го сменям. Ползвам Дебиан от 6 ... вече 7 месеца ( от тогава ползвам линукс). Имах възможността да ползвам и Сусе за 2 часа, но след като при update, yast се скапа, бързо бързо го затрих.
По-оношение на ядрото, всяка нова версия е по-бърза от предната, но ако я компилираш точно за твоят hardware .... лети. В дебиан става изключително лесно и при положение, че си правиш deb файл, който можеш лесно да го инсталираш и деинсталираш, а едновременно с това сам да си настройва grub.conf или menu.lst , мисля, че коментара е излишен.


/oф топик
Някой хора ще кажат, че истината е в Слак и Дженту, защото всичко сам си правиш, но аз ще кажа, че хем имаш възможност компилирани пакети да ползваш (пести време), хем можеш да си направиш сам хранилище, в което да си държиш компилираните от теб пакети и най-вече използва най-добрият manager на пакети apt ? Знам, че заради това изречение ще отнеса много критики, но Дебиан си остава едно от най-приятните, лесни и изключително полезни дистрота.:61;
Едит : Само забравих да кажа, че ползвайки методите и пакетите за дистрото ти, проблем с Дебиан няма ( е малко повечко четене)!
Всичко най-свежо от мен.


Редактирано от Red на Юли 04 2006, 14:44

red@debian:~$ sudo apt-build world
-----> Rebuilding the world! <-----
-----> Building package list <-----
Please read README.Debian first.
red@debian:~$
Контакти:  Red

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #3
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Юли 04 2006, 14:49
Explisit

Avatar
Група: Li fans
Мнения: 24
Регистриран: Юни 2006

Оценка: няма

Offline
Аз винаги като си инсталирам ядро си го правя като за моя hardware, но пак усещам разлика с 2.6.15.4 и 2.6.17.2 (поне 5-10 % по-бързо 2.6.17.2), а относно автоматичното настройване на menu.lst ... точно моя дебиан си има яки проблеми там. Всеки път като направи grub-update и трябва ръчно да пиша половината параметри наново. Незнам защо, но ми сменя номерата на дяловете а и ми прави по 1 допълнителен recovery запис (който не ми трябва), а гледам че и в последно време почна да ми прави и по още един Default запис ... да си имам. Така че специално от grub-update съм крайно недоволен, но той така или иначе няма отношение към Дебиан. Затова и си харесвам  old fashion начина за инсталиране на ядро :) поне всичко е както си го задал ти.

Powered by Debian
Контакти:  Explisit
WEB  
Общо 2 отговор(а) от Юли 04 2006, 01:55 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » Kernel 2.6.17.(2)

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums