Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » Проблем със звука в Ubuntu
Тема: Проблем със звука в Ubuntu
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Януари 26 2007, 13:30
dimyt

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 13
Регистриран: Декември 2005

Оценка: няма

Offline
Инсталирал съм Ubuntu 6.10 на старичък компл.
Звуковата карта е на дъното - ES 1869.

$ modinfo soundcore
filename:       /lib/modules/2.6.17-10-generic/kernel/sound/soundcore.ko
description:    Core sound module
author:         Alan Cox
license:        GPL
alias:          char-major-14-*
vermagic:       2.6.17-10-generic SMP mod_unload 586 REGPARM gcc-4.1
depends:        
srcversion:     C2D094BCAA551D6738DF488
------------------------------------------------------------

В /etc/modprobe.d/alsa-base е това:
options snd-bt87x index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
options snd-usb-audio index=-2
options snd-usb-usx2y index=-2
---------------------------------------

$ lsmod
Module                  Size  Used by
binfmt_misc            13448  1
rfcomm                 42260  0
l2cap                  27136  5 rfcomm
bluetooth              53476  4 rfcomm,l2cap
apm                    23280  1
cpufreq_userspace       5408  0
cpufreq_stats           7744  0
freq_table              6048  1 cpufreq_stats
cpufreq_powersave       2944  0
cpufreq_ondemand        8876  0
cpufreq_conservative     8712  0
af_packet              24584  0
lp                     12964  0
ipv6                  272288  8
tsdev                   9152  0
serio_raw               8452  0
analog                 12960  0
ns558                   6016  0
gameport               17160  3 analog,ns558
evdev                  11392  1
intel_agp              26012  1
shpchp                 42144  0
pci_hotplug            32828  1 shpchp
i2c_piix4              10000  0
parport_pc             37796  1
parport                39496  2 lp,parport_pc
floppy                 63044  0
pcspkr                  4352  0
agpgart                34888  1 intel_agp
psmouse                41352  0
i2c_core               23424  1 i2c_piix4
8139cp                 24832  0
8139too                29056  0
mii                     6912  2 8139cp,8139too
ext3                  142728  1
jbd                    62228  1 ext3
uhci_hcd               24968  0
ide_generic             2432  0
usbcore               134912  2 uhci_hcd
ide_cd                 33696  0
cdrom                  38944  1 ide_cd
ide_disk               18560  3
piix                   11780  1
generic                 6276  0
processor              31560  0
fbcon                  41504  0
tileblit                3840  1 fbcon
font                    9344  1 fbcon
bitblit                 7168  1 fbcon
softcursor              3328  1 bitblit
vesafb                  9244  0
capability              5896  0
commoncap               8704  1 capability

Когато се опитам да инсталирам ръчно модули като
alsa-driver  не  открива gcc  и не приема инсталацията.
И така звук нема  :14;
Контакти:  dimyt
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 26 2007, 15:15
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
от инфото горе не разбирам много, но ако нямаш gcc си сложи,даже целият пакет с инструменти
Код: 
sudo apt-get install build-essential
а пробвал ли си  
Код: 
sudo alsaconf
ако го нямаш го инсталрай не знам в убунту дали е със същото име пакета в дебиан всичко което ми трябва за алса се инсталира така,можеш да пробваш
Код: 
sudo apt-get install alsa-base alsa-utils

Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 26 2007, 17:39
devik

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Или с kudzu.
В дебиан работи вероятно и в убунту
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 26 2007, 22:37
dimyt

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 13
Регистриран: Декември 2005

Оценка: няма

Offline
оправих се кажи-речи :24;
Контакти:  dimyt
WEB  
Мнение #5
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Април 03 2008, 19:01

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 6
Регистриран: Октомври 2005

Оценка: няма

Offline
Ще използвам темата за да изложа и моя проблем.

Инсталирах Ubuntu 7.10, звуковата ми карта е вградена на дъното (Asrock AM2 Alive NF7G- HD Ready). Непосредствено след инсталацията имах звук. След update на системата обаче, звукът изчезна. Пробвах да направя това, което е написано по-горе в темата и ето какво се получава:

Код: 
kayovas@kayovas-desktop:~$ sudo alsaconf
sudo: alsaconf: command not found
kayovas@kayovas-desktop:~$ sudo apt-get install alsa-base alsa-utils
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
alsa-base is already the newest version.
alsa-utils is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
kayovas@kayovas-desktop:~$ sudo alsaconf
sudo: alsaconf: command not found
kayovas@kayovas-desktop:~$


Когато отида в System> Preferences> Sound ето какво се получава:



Показва че има АЛСА драйвър, но когато дам 'Test', то показва следното:



Ще съм благодарен за всякаква помощ и съвети!
Контакти:  kayovas
WEB  
Общо 4 отговор(а) от Януари 26 2007, 13:30 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » Проблем със звука в Ubuntu

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums