Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » Kubuntu Audio Drivers problem
Тема: Kubuntu Audio Drivers problem, sorry za latinicata..
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Април 08 2007, 05:41

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 5
Регистриран: Април 2007

Оценка: няма

Offline
Zdraveite, izpolzvam zvukova karta na realtek .. i uj si dr1pnah diver4eta ot saita im .. alsa neshto si .. instalirah gi no zvuk oshte nqma, pri startirane na zvukov fail mi izpisva 4e driveri nqma.. v kinfoto drugo pishe p1k .. i ve4e 2ri den se 4udq kakvo da pravq.. distribuciqta e Kubuntu 6.10 .. za p1rvi p1t se zanimavam s Linux i mnogo shte sum vi blagodaren ako mi pomognete v na4aloto.. oshte vednuj izvinete za latinicata .. oshte ne sum stignal do kirilizaciqta ..
Контакти:  MIKE
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Април 08 2007, 18:14
devik

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Освен инсталацията на alsa-base и alsa-utils след това трябва да ги конфигурираш с alsaconf /в руутски акаунт/.
При командата lspci има ли я звуковата карта , ако не -значи че не си я инсталирал
За кирилицата в  /etc/xorg.conf добави реда в
Section "InputDevice"
                         Option    "XkbLayout"     "us,bg"
                         Option    "XkbVariant"    ",phonetic" или ",bds"

ПС : впрочем какво ти е дистрото?
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Април 08 2007, 18:18
devik

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 621
Регистриран: Декември 2006

Оценка: 5

Offline
Извинявай - сега видях заглавието :6;
Контакти:  devik
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Април 16 2007, 17:33
Solidexx

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 17
Регистриран: Април 2007

Оценка: няма

Offline
Здр. Аз също съм с Realtek саунд карта и  Kubuntu дистрибушън.
В Sound - KinfoCenter пише:
Sound Driver: 3.8.1a-980706 (ALSA v1.0.12rc1 emulation code)

Не съм инсталирал ръчно никакви драйвъри за звука. Значи ли това че драйвъра е инсталиран и не се налада да го инсталирам аз.

Също звука ми е 2.1 макар да имам 5.1 колони и саунд карта. мога ли от настройките да го пусна на 5.1 или трябва да го правя според инструкциите в тазси тема

Благодаря

На къде върви света, щом опитват да ни продадат Linux !?!?!
Контакти:  Solidexx
WEB  
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 05 2007, 21:49
kehaka-pa

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 8
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
е няма звук и това е...инсталирах драйвери за реалтека, плеъра върви, има видео, но не и звук.с убунту 7.04 съм и ползвам линукс от няколко часа...ударете едно рамо
Контакти:  kehaka-pa
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 05 2007, 23:33
quintessence

Avatar




Група: Li psychos
Мнения: 813
Регистриран: Август 2005

Offline
Цитат:  (kehaka-pa @ Май 05 2007,21:49)

е няма звук и това е...инсталирах драйвери за реалтека, плеъра върви, има видео, но не и звук.с убунту 7.04 съм и ползвам линукс от няколко часа...ударете едно рамо

Код: 
sudo alsaconf
:P
Контакти:  quintessence

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ:
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 06 2007, 16:56
kehaka-pa

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 8
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
пиша в терминала sudo alsaconf и ми дава command not found ...май ще се връщам при бозата, там поне имам звук /инсталирал съм на същата машина suse 10.2, но и там положението е същото/...
Контакти:  kehaka-pa
WEB  
Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 06 2007, 20:11

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 39
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
Проверете дали имате инсталирани alsa-utils и после дайте изхода, който ще се намира във файлa "output", от следнaтa командa като root:

Код: 
(lspci | grep -i audio && cat /proc/asound/version && head -n5 /proc/asound/card0/codec#0 && amixer) > output


Поздрави.


Редактирано от i-nZ на Май 06 2007, 20:12

Ivan N. Zlatev

Web: http://www.i-nZ.net
"It's all some kind of whacked out conspiracy."
Контакти:  i-nZ
WEB  
Мнение #9 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 06 2007, 23:11
kehaka-pa

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 8
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
баси, мн съм тъп... копнах командата от горния пост и се получи ето това:
ivan@ubuntu:~$ sudo lspci | grep -i audio && cat /proc/asound/version && head -n5 /proc/asound/card0/codec#0 && amixer > output
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SB450 HDA Audio (rev 01)
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.14rc1 (Tue Jan 09 09:56:17 2007 UTC).
Codec: Realtek ALC861
Address: 0
Vendor Id: 0x10ec0861
Subsystem Id: 0x1179820d
Revision Id: 0x100300
ivan@ubuntu:~$
... и пак няма звук...
Контакти:  kehaka-pa
WEB  
Мнение #10
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Май 07 2007, 00:31

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 39
Регистриран: Май 2007

Оценка: няма

Offline
къде е изходът на amixer?

Ivan N. Zlatev

Web: http://www.i-nZ.net
"It's all some kind of whacked out conspiracy."
Контакти:  i-nZ
WEB  
Общо 16 отговор(а) от Април 08 2007, 05:41 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » Kubuntu Audio Drivers problem

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums