Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » GSM модул
Тема: GSM модул, Убунту 7.04
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Ноември 13 2007, 20:24
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
Имам GSM Sony Ericsson и USB кабел за него. Преди си прехвърлях всичко като зареждах един модул cdc-acm а сега като дам # modprobe -l | grep cdc не намира нищо. Ползвам ядро
Код: 
2.6.20-15-generic

Има ли някаква възможност да се оправи този проблем?
:29;  :29;  :29;  :29;  :29;
Контакти:  bashi
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 14 2007, 14:56
gibone

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 49
Регистриран: Ноември 2007

Оценка: няма

Offline
Да добре ще е да се обесни как става връзката с телефон и юзб кабел, и аз имам sony ericsson k800i и незнам как да го свържа :14;


AMD Athlon64 x2 5600+/ 2x1GB SUPERTALENT C4@990MHz / GF 8500GT 256Mb DDR3 / GA-M56S-S3 / FORTRON 350W
I use: Tilix 2.1
Контакти:  gibone
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 14 2007, 17:08
Drakula

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 240
Регистриран: Август 2005

Оценка: няма

Offline
Цитат:  (bashi @ Ноември 13 2007,20:24)

сега като дам # modprobe -l | grep cdc не намира нищо

Не знам каква е конфигурацията на това "generic" ядро, но по всяка вероятност модулът не е включен и затова не може да бъде намерен. Поради тази причина ще ти се наложи да промениш конфигурацията на ядрото и да го компилираш.
Ето например в това Gentoo wiki в секцията Kernel Configuration е обяснено какво трябва да се настрои в конфигуриращия потребителски интерфейс на ядрото.


Редактирано от Drakula на Ноември 14 2007, 17:10
Контакти:  Drakula
WEB  
Мнение #4 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 15 2007, 00:42
alkor

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 134
Регистриран: Ноември 2006

Оценка: няма

Offline
Аз също съм със sony ericsson k800i и правя връзка със PC-то посредством USB на OS Slackware 12.0 . При включване на апарата Slackware откриваше USB устройствата но не ги отваряше. След дописване в /etc/fstab всичко тръгна нормално. Скоро смятам да пробвам и блутуд.

-  P C  -
MB-ASUS M2N-E/NF570/s.AM2
CPU-AMD ATHLON 3800+/64bit/x2/s.AM2
V.C.-GeForce 7900GS DDR3 PCI-E 256MB HDTV
RAM-KINGSTON 2x1GB /DDR2/667
Контакти:  alkor
WEB  
Мнение #5 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 15 2007, 13:21
nfsto

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 28
Регистриран: Юни 2006

Оценка: няма

Offline
И аз ползвам сони ериксон и КДЕ
Като си вкуча кабела попринцип ми го открива и се намира в system:/

Но с различни ядра ми се е случвало да не го открива
тогава sudo fdisk -l върши много добра работа после си монтирвате диска в някоя папка и с рут права си пишете без проблеми а може и да зададете chmod 777 на папката и ще пишете и с обикновенни права
Контакти:  nfsto
WEB  
Мнение #6 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 15 2007, 20:22
phantomlord
Phantom Lord
Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 665
Регистриран: Август 2005

Оценка: няма

Offline
При мен като свържа телефона (k610i) и го включа в режим за трансфер на файлове веднага ми се отваря папката със съдържанието му.

Debian lenny/sid, 2.6.24-phantomlord, KDE 3.5.9
http://myfreesoft.net/phpBB2/index.php?c=7
The knowledge is to be shared...
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ
Контакти:  phantomlord

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 322393169
  • MSN  MSN:
  • YIM  Yahoo IM:
Мнение #7 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 15 2007, 20:27
gibone

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 49
Регистриран: Ноември 2007

Оценка: няма

Offline
Да и при мен е така, работата беше дали може в режим телефон да го прави :17;


AMD Athlon64 x2 5600+/ 2x1GB SUPERTALENT C4@990MHz / GF 8500GT 256Mb DDR3 / GA-M56S-S3 / FORTRON 350W
I use: Tilix 2.1
Контакти:  gibone
WEB  
Мнение #8 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 16 2007, 09:44
nfsto

No avatar chosen




Група: Li fans
Мнения: 28
Регистриран: Юни 2006

Оценка: няма

Offline
Е моя се гаси и сменя режима :)
Контакти:  nfsto
WEB  
Мнение #9 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 16 2007, 11:24
tolostoi

Avatar




Група: Li maniacs
Мнения: 869
Регистриран: Юли 2006

Оценка: 5

Offline
Цитат:  (phantomlord @ Ноември 15 2007,20:22)

При мен като свържа телефона (k610i) и го включа в режим за трансфер на файлове веднага ми се отваря папката със съдържанието му.

Да жена ми има същият телефон, така си работи, но има една много голяма тъпотия на тези телефони, ако искам да изтрия клипче от телефона (говоря без какъвто и да е кабел просто от менюто на телефона) трия го и като вляза пак там при клиповете, клипчето е пак там, е през кабела като затрия нема грижи, ама в движение ако искам да си освободя памет, какво правим?

Мнение #10
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Ноември 18 2007, 14:34
bashi

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 182
Регистриран: Март 2007

Оценка: няма

Offline
Някой може ли да обясни като за начинаещ какви редакции в кой файл трябва да се направят за да стане този номер? Предварително благодаря!
Контакти:  bashi
WEB  
Общо 11 отговор(а) от Ноември 13 2007, 20:24 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Kernels & Drivers » GSM модул

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums