Запомняне

» Здравейте
[ Вход :: Регистриране ]
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Servers & Services » Помощ за Apache
Тема: Помощ за Apache
Мнение #1 Skip to the next post in this topic.
Написано на: Януари 04 2007, 14:34
chmod

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 31
Регистриран: Декември 2006

Оценка: няма

Offline
С последното Апаче съм в момента.Искам вместо сърв инфото(Apache/2.2.3 (Unix) MODULES Server at HOST Port 80) да сложа картинка (powered by),пробвах в httpd.conf да сложа HTML таг обаче не става.Второто което искам да направя е да махна ограничението на символите(при файл с символи повече от 20 го свива на файл..>)





Контакти:  chmod

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 275299585
  • MSN  MSN: BEaSTFX@hotmail.com
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #2 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 04 2007, 15:43
gosheto

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 162
Регистриран: Април 2005

Оценка: 5

Offline
За първото не мога да ти помогна, но за второто погледни директивата IndexOptions
Тук
и там потърси NameWidth  :D
Контакти:  gosheto
WEB  
Мнение #3 Skip to the next post in this topic.
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 04 2007, 17:12
chmod

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 31
Регистриран: Декември 2006

Оценка: няма

Offline
Мерси добавих в IndexOptions +NameWidth=* и стана.
А някакви идей за другото?





Контакти:  chmod

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 275299585
  • MSN  MSN: BEaSTFX@hotmail.com
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Мнение #4
Skip to the previous post in this topic. Написано на: Януари 05 2007, 02:54
chmod

Avatar




Група: Li fans
Мнения: 31
Регистриран: Декември 2006

Оценка: няма

Offline
Apache Autoindex color/background/images

I. ОТваряте httpd.conf и правите следното:
1)В него намирате <Directory> TaG-овете (може да е повече от един) и там има следното

Код: 

Options Indexes  FollowSymLinks
а трябва да се погрижим да стане така:
Options Indexes Includes FollowSymLinks MultiViews

2) Намирате AddType Секцията и там слагате следното:

Код: 

AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml

3) Намирате съответно HeaderName & ReadmeName команди те трябва да изглеждата така:

Код: 

ReadmeName README.html
HeaderName HEADER.html
а ние слагаме една "/" пред тях и променяме екстеншъна така че да станат така:
ReadmeName /README.shtml
HeaderName /HEADER.shtml (пояснявам не е задължително да се казват точно така README & HEADER може да ги промените според ваш вкус)

4) В конфига някъде трябва да имате следното:

Код: 

#
# This should be changed to whatever you set DocumentRoot to.
#
<Directory "D:/WoWEmu/www/">
и в този таг сложете
IndexOptions +FancyIndexing +FoldersFirst +HTMLTable +SuppressHTMLPreamble +NameWidth=*

II. Създайте файлове съответно HEADER.shtml & README.shtml във вашия DocumentRoot
1) HEADER.shtml -- тук се слага съответно всичко което искате да бъде над автоматично създадената от Апаче таблица или лист с файлове
Ето пример за HEADER.shtml:

Код: 

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>

<title>Index Of <!--#echo var="REQUEST_URI" --></title>

<body bgcolor="black" text="#0099FF" alink="#00FF00" vlink="#00FF00" link="#00FF00" background="../Images/Backgr.jpg">
<b><i><u>
//следното се слага за да се покаже Index Of /blabla защото  при добавяне на custom header то изчезва
<h1><h4><h2><p align="center">Index Of <!--#echo var="REQUEST_URI" --></p></h2></h4></h1>
//следното се слага за да се покаже Дата и час по локално време
<h1><h4><h2><p align="center"> <!--#echo var="DATE_LOCAL" --></p></h2></h4></h1>
//следното се слага за да се покаже Дата и час по GMT време
<h1><h4><h2><p align="center"> <!--#echo var="DATE_GMT" --></p></h2></h4></h1>
</b></i></u>
<b><i><u>
<p align="center"><img src="../Images/logo.gif" width="179" height="184"></p>
<p align="center">

2)README.shtml -- тук се слага всичко което ще бъде под таблицата.
Пример за README.shtml:
Код:
Код: 

//това съм го сложил в моето Апаче вместо ServerSignature
<address><p align="center">KoLKoo's APaCHe SeRVeR www.kolkoo.tk PoRT 80</p></address>
//следното се слага за да покаже кога последно е била модифицирана страницата
<h1><h4><h2><p align="center">LaST MoDiFiED: <!--#echo var="LAST_MODIFIED" --></p></h2></h4></h1>

Еми това е но искам да ви кажа че например ако имате папка Images в DocumentRoot  и искате да посочите към снимка или файл от тази папка в вашия Header/Readme.shtml трябва да сложите ../ преди Images/ защото независимо че са в една папка ( HEader.shtml & Images/ са в DocumentRoot) при генерирането на индекса на папка да речем Downloadz (която също е в DocumentRoot) Апачето смята че Файла се намира в Downloadz и за да го достигнете трябва да напишете ../ преди името на папката в която се намира файла който искате да достигнете.





Контакти:  chmod

  • AOL  AOL:
  • ICQ  ICQ: 275299585
  • MSN  MSN: BEaSTFX@hotmail.com
  • YIM  Yahoo IM:
WEB  
Общо 3 отговор(а) от Януари 04 2007, 14:34 до сега
 » Начало » Li Форуми » Help & Support » Servers & Services » Помощ за Apache

© 2014 Linux Index Project
Powered by iF 1.0.0 © 2006 ikonForums